سلاجقه ادعای زاکانی را بیاساس دانست
او درباره رد ادعای تولید متان در آرادکوه توسط شهرداری تهران اظهار کرده: نمیتوان تولید متان در آرادکوه را از اساس رد کرد چرا که هرجایی که پسماند انباشته شود، بعد از مدتی بهواسطه تخمیری که انجام میشود، گازهایی تولید میشود که یکی از آنها گاز متان است.
آرمان ملی؛ او درباره رد ادعای تولید متان در آرادکوه توسط شهرداری تهران اظهار کرده: نمیتوان تولید متان در آرادکوه را از اساس رد کرد چرا که هرجایی که پسماند انباشته شود، بعد از مدتی بهواسطه تخمیری که انجام میشود، گازهایی تولید میشود که یکی از آنها گاز متان است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفته: بدون شک آرادکوه در بحث تولید متان نقش دارد و ما در این خصوص از شهرداری تهران توضیح خواستهایم و نماینده شهرداری مرتباً در ستاد پسماند کشور حضور پیدا میکند. در تلاش هستیم در قالب طرح جامع پسماند، شیرآبه آرادکوه و تهدیدی را که برای منابع آب و خاک دارد مدیریت کنیم.
سلاجقه افزوده: اگر مدیریت پسماندها بهخوبی انجام شود، بوی نامطبوعی که در نزدیکی فرودگاه حضرت امام احساس میشود نیز حذف خواهد شد. در زمان حاضر بخشی از شیرآبه آرادکوه تصفیه و بازچرخانی میشود اما بخش عظیمی از آن در منطقه رها میشود.
او درخصوص جابهجایی سایت پسماند آرادکوه توضیح داده: بحث اصلی ما این است که مجموعه آرادکوه جابهجا شود. این منطقه شرایط پرندهنگری خوب و تنوع پرندگان زیادی دارد که میتواند منطقه تفریحی برای شهر تهران باشد. آرادکوه باید الگوی مناسب ساماندهی پسماند در کشور باشد. اواسط مهر ماه بود که ناسا گزارشی از شناسایی ۵۰ ابر ساطعکننده گاز متان منتشر کرد که یکی از آنها در تهران است. این نقاط داغ به وسیله یک طیفسنج تصویربرداری در ایستگاه فضایی بینالمللی رصد شده و سازمان محیط زیست ایران هم آن را پذیرفته اما شهردار تهران و مدیران دیگر این سازمان همچنان در انتظار «گزارشی مکتوب از سوی دستگاههای بالادستی» هستند. اما واکنشهایی که نسبت به وجود توده متان طرح شد از خود خبر اصلی، خبریتر شد خصوصا آنجا که علیرضا زاکانی شهردار تهران، گفت: «ناسا همه چیزش دروغ است!»
او در واکنشهایش به گزارش ناسا درباره ابر ۴.۸ کیلومتری متان، در جمع خبرنگاران گفت: «هنوز از سوی دستگاههای بالادستی چیزی به ما اعلام نشده است و البته ناسا همه چیزش دروغ است و این هم دروغ است.»
او البته تاکید کرد که از گروهی پژوهشگر دانشگاه شریف خواسته تا دادهها را بررسی کنند و به مردم توضیح دهند. اما یک راه معتبر داخلی هم برای این کار وجود دارد. رجوع به دادههای ماهواره ایرانی خیام که از تابستان به فضا پرتاب شده است. پیش از زاکانی، مهدی عزیزی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران نیز این گزارش را تکذیب کرده و گفته بود: «هنوز چیزی به صورت مکتوب به ما نرسیده و موضوع خبر است و این بحث نیازمند بررسیهای بیشتر است. اقدامی که در کهریزک منجر به تولید گاز متان شود انجام نمیدهیم.» به گفته او البته «محلهای مختلفی در کهریزک وجود دارد که میتواند عامل این موضوع باشد»، هرچند تایید آن منوط به «گزارش مکتوب» است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet