هر بحرانی که میآید اول سراغ زنان میرود
یکی از این حقیقتهای ساختگی، افزایش سن ازدواج است. در دو دهه گذشته از هر پنج زن، یکی پیش از هجده سالگی، قبل از آن که بتواند حساب بانکی باز کند، ازدواج کرده است. در برخی شهرها نیمی از زنان پیش از هجدهسالگی ازدواج میکنند.
مهدی سلطانی
یکی از خطاهای شناختی آدمی، توهم حقیقت ناشی از تکرار است. خبر یا گزارهای نادرست را آن قدر تکرار میکنند که این توهم شکل میگیرد که لابد درست است. بعد هم هر کس دو سه شاهد در تایید آن مدعا از بین هزاران واقعیت بیرون میکشد و این حقیقت کاذب ساختهشده با تکرار را واقعی میپندارد.
یکی از این حقیقتهای ساختگی، افزایش سن ازدواج است. در دو دهه گذشته از هر پنج زن، یکی پیش از هجده سالگی، قبل از آن که بتواند حساب بانکی باز کند، ازدواج کرده است.
در برخی شهرها نیمی از زنان پیش از هجدهسالگی ازدواج میکنند.
به نقشه ایران نگاه کنید، شرق و غربش قرمز است؛ جاهایی که دچار بحران بیآبی است و اقتصادی فروپاشیده دارد. در جنوب کرمان تا چشم کار میکند فقر بیداد میکند؛ در بلوچستان، هرمزگان، ایلام، کرمانشاه، اهواز و کارون و باوی. مشهد شهری است حاشیهاش از متنش فزونتر است.
بیآبی و اقتصاد فروپاشیده و فقر و گرانی گریبان زندگی زنان را میگیرد و زودتر ازدواج میکنند تا یک “نانخور” کمتر بشود.
کرونا یک میلیون شغل را از بین برد. سهم زنان با یک پنجم تعداد شاغلان، دو برابر مردان بود. به عبارت سادهتر، کرونا از هر شش زن شاغل، شغل یک نفر را برد که برد و هنوز پس نداده است و از هر شصت مرد یکی را بیکار کرد و با فروکش کردن کرونا دوباره به بازار کار بازگشته است.
یک پنجم زنان هنوز دبپلم نگرفته، ازدواج میکنند. شمار زیادی از آنان به امید زندگی بهتر و آزادی بیشتر تحصیل میکنند تا شغلی داشته باشند و دستشان در جیب خودشان برود. اما حاصل تمام جنگیدنها این است که به هشت نفرشان یک شغل میرسد.
برگرفته از تلگرام
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet