کاهش ۶ میلیون هکتاری جنگلهای ایران
استاد منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: ما هشت سال جنگیدیم تا یک وجب از خاک این کشور را از دست ندهیم ولی چطور سالی دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن خاک از دست میدهیم.
آرمان ملی؛ این میزان فرسایش به معنای از دست رفتن ۲۰ تن خاک در هر هکتار است. چرا با زمین اینطور رفتار میکنیم؟
به گفته حسن احمدی در سال ۱۳۳۲ ایران و ترکیه هریک ۱۸میلیون هکتار جنگل داشتند اما اکنون وسعت جنگلهای ایران به ۱۲ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده و ترکیه جنگلهای خود را به ۴۰ میلیون هکتار رسانده است.
اوبا بیان اینکه امروز منابع طبیعی ایران در وضعیتی بحرانی است، گفت: اگر برنامهای برای این بحران نداشته باشیم هر آنچه که داریم از بین خواهد رفت و اگر منابع طبیعی از بین برود کشاورزی هم نخواهیم داشت.
احمدی ادامه داد: تخریب کنونی منابع طبیعی در یک روند تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و از ۶۰ سال پیش آغاز شده است؛ باید برای جلوگیری از ادامه این روند فکری اساسی کرد.
این استاد دانشگاه تهران به نقش جنگلها و مراتع در جذب روانآبها اشاره کرد و گفت: یک هکتار جنگل به جذب دو هزار مترمکعب آب کمک میکند و اگر جنگل از بین برود آب هم نمیتواند در خاک نفوذ کند همانطور که در سیلهای سالهای گذشته در مناطقی که جنگلها تخریب شده است دیدیم.
احمدی با بیان اینکه از ۴۳ مخاطره طبیعی که در دنیا تعریف شده است، ۳۴ مخاطره در ایران وجود دارد، افزود: مخاطراتی چون بحران آب، سیل، فرونشست زمین، بیابانزایی و… نتیجه تخریب پوشش گیاهی است.
او در ادامه با انتقاد از تخریب جنگلها در کشور خاطرنشان کرد: سال ۱۳۳۲ ایران و ترکیه هریک ۱۸ میلیون هکتار جنگل داشتند اما اکنون وسعت جنگلهای ایران به ۱۲ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده و ترکیه جنگلهای خود را به ۴۰ میلیون هکتار رسانده است.
این استاد دانشگاه تهران افزود: در ایران سالانه ۱۰ هزار هکتار جنگلکاری صورت میگیرد؛ این رقم در کشور چین ۱۰ میلیون هکتار و در کره جنوبی ۱۵۰ هزار هکتار است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet