گوناگون

پیامدهای کاهش قدرت خرید

گرانی و کاهش قدرت خرید، خانواده‌ها را دچار استرس‌های مالی، سرخوردگی و ناامیدی کرده و خشم و نارضایتی طبقه متوسط و تهیدستان را برانگیخته است. فشارهای اقتصادی با خود پیامدهایی همچو بی‌خانمانی، انواع و اقسام آسیب‌های اجتماعی و خشونت و… تا فروش سرمایه‌های بدن خود (از فروش کلیه، و اهدا تخمک و رحم جایگزین و فروش مو گرفته تا روسپیگری) همراه دارد….

با کاهش قدرت خرید، بخشی از طبقه متوسط و تهیدستان مجبور می شوند، از برخی نیازهای خود صرفنظر کنند و بیشتر درآمدشان را به مصرف نیازهای پایه ای مانند غذا و مسکن برسانند. در واقع امکان آن زندگی که شایسته انسان است، از آنها سلب می شود و مخصوصا بُعد فرهنگی زندگی به ناچار کمرنگ می شود. علاوه بر این امکان تفریح و سرگرمی بیش از پیش سلب می‌شود. افراد مجبورند بیشتر از قبل کار کنند و برای جبران قدرت خرید از دست رفته زمان بیشتری زحمت بکشند. این وضعیت جامعه را دچار استرس های مالی، سرخوردگی و ناامیدی می کند.

کاهش قدرت خرید برای طبقه فرودست پیامدهای سنگین تری دارد به طوری که اعضای این طبقه ممکن است از تامین نیازهای حیاتی و ضروری هم درمانده شوند. مثلاً اجبار به مصرف مواد غذایی ارزان پیش می آید که صرفا پاسخی به تامین حداقل کالری و گرسنه نماندن است و به علت عدم تامین مواد مغذی و لازم امکان بروز سوء تغذیه بالا می رود. یا ممکن است با افزایش هزینه های درمانی، مردم به ناچار از نیازهای درمانی صرفنظر کنند و سلامت و جان شان در معرض خطر قرار گیرد. یا به علت ناتوانی در پرداخت اجاره به ورطه بی خانمانی سقوط کنند.

 علاوه بر این باید به یاد داشت که کاهش قدرت خرید و گرانی و تورم و کمبودهای ناشی از آن بخصوص سالمندان و کودکان و زنان تهیدست را تحت تاثیر قرار می دهد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا