۱۲۰مین روز اعتراض های مردمی؛ فریاد مرگ بر “دیکتاتور”
خیزش سراسری مردم جان به لب رسیده در میهن مان ایران چهارمین ماه خود را به پان رساند. آرزوی برچیدن بساط اعتراضات طولانی شده در دل حکومت اسلامی فاسد باقی ماند . در روز ۱۲۰مین اعتراض ها، بلوچستان بار دیگر به خیابان آمده و یک صدا شعار “مرگ بر خامنه ای” سر داده است، مردم بلوچستان در شعارهای خود ضمن مخالفت با هر نوع نظام استبدادی و ضد مردمی خواهان آزادی های فردی و اجتماعی، عدالت اجتماعی و تمامیت ارضی ایران شده اند….
مولانا عبدالحمید، امروز در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به فقر و نارضایتی اقشار وسیع مردم گفت: “حاکم باید عدالت بورزد و مخالفان و منتقدان را نیز ببیند”.مردم زاهدان همانند جمعههای گذشته پس از نماز جمعه به خیابانها آمده و علیه جمهوری اسلامی و رهبری آن شعار سر دادند.
در ویدئوهای همرسانی شده بهکرات شعار “مرگ بر لاریجانی و مرگ بر خامنهای” شنیده میشود. در شعاری دیگر با اشاره به اوجگیری سرکوب و اعدام چهار تن از معترضان گفته میشود: “این آخرین پیامه، اعدام کنی قیامه”.
از دیگر شعارها میتوان به “خامنهای حیا کن، مملکتو رها کن”، “مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر”، “نه سلطنت نه رهبری، دموکراسی برابری” و “میکشم میکشم آن که برادرم کشت” اشاره کرد.
تظاهرکنندگان با در دست داشتن نوشتههایی علیه محمدجواد لاریجانی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی اعتراض خود به اظهارات او را نشان دادند.
لاریجانی در ۱۶ دیماه (۶ ژانویه) در گفتوگو با خبرگزاری فارس از مواضع مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان به تندی انتقاد کرده و خواستار “برخورد” با او شده بود.
عبدالحمید از شروع خیزش سراسری تا کنون به نفع معترضان موضع گرفته است.
به گزارش دویچه وله، شهروندان شهرستان راسک در اعتراض به تداوم سرکوب و اعدام معترضان، روز جمعه ۲۳ دی راهپیمایی ضدحکومتی برگزار کردند و شعارهای «مرگ بر خامنهای» و «میکشم میکشم، آنکه برادرم کشت» سر دادند. همچنین مطابق فراخوان قبلی، در واکنش به سخنان لاریحانی و در حمایت از مسجد مکی، در اطراف آن زنجیره انسانی تشکیل شد.
لاریجانی عبدالحمید را به دامن زدن به اختلافات “فرقهای” متهم و مسجد مکی که او امام جمعه آن است را به “مسجد ضرار” تشبیه کرده بود.
عبدالحمید: راه برونرفت از مشکلات زندان و اعدام نیست. او وظیفه شخص حاکم را عدالت و رسیدگی به دردهای مظلوم نامید و گفت: «اگر حاکم عدالت نکند و به داد مردم نرسد گناهش سنگین است».
عبدالحمید یادآور شد: «مردم به سر و صدا در آمدهاند. مردم اگر اعتراض کنند برایشان تبعات دارد. روزنامهنگاران و زنان و جوانان و همه طیفها شکایت دارند و فریاد دارند.»
او گفت، مشکلات تنها شامل مسائل اقتصادی نیست و طیف وسیعی از موارد را در برمیگیرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان تأکید کرد: «راه برونرفت از این مشکلات زندان و اعدام نیست. ما روی اهل سنت، روی قوم فکر نمیکنیم. ما روی همه انسانها فکر میکنیم. ما روی انسانیت فکر میکنیم». این در حالی است که کارشناسها میگویند: بودجه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی،جمعیت زیر خط فقر را افزایش میدهد و قدرت خرید مردم را دستکم ۳۰ درصد کاهش خواهد داد و دولت با افزایش کسری بودجه مواجه خواهد شد.
ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم چهارشنبه ۲۱ دی با تأخیری بیش از دو ماه لایحه بودجه ۱۴۰۲ را به مجلس شورای اسلامی تحویل داد.
بودجه ۱۴۰۲ رشد ۴۰۰ درصدی دارد و به پیشنهاد دولت ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومان تدوین شده است. این رشد بازتابی از افزایش شدید تورم و کاهش ارزش پول ملی است.
همچنین افزایش حقوق، سرکوبشدهترین بخش هزینههای دولت در بودجه ۱۴۰۲ خواهد بود. بهرغم وجود تورم نزدیک به ۵۰ درصدی، افزایش حقوق و دستمزد کارکنان دولت ۲۰ درصد خواهد بود.
هادی حقشناس، استاندار سابق گلستان که در رسانههای ایران از او بهعنوان کارشناس مسائل اقتصادی یاد میشود، در نقد لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت:«اگر مجلس تغییراتی در حداقل دریافتی شاغلان و بازنشستگان نکند و اعداد و ارقام دولت را تغییر ندهد، حتماً طبقات دیگری از جامعه به زیر خط فقر سقوط میکنند.»
براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ منابع حاصل از فروش نفت و فرآوردههای نفتی ۶۰۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و قیمت نفت برای سال آینده بهطور میانگین ۸۵ دلار برای هر بشکه پیشبینی شده است و نرخ محاسباتی دلار حاصل از صادرات نفت برای بودجه نیز ۲۳ هزار تومان در نظر گرفته شده است. به این ترتیب برای تحقق این درآمد، دولت رئیسی باید روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت بفروشد تا بتواند برای هر بشکه دست کم ۸۵ دلار از خریدار بگیرد.
به گزارش سایت زمانه، هدایتالله خادمی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در اینباره میگوید:«درآمد حاصل از فروش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت بستگی به روابط ما با دنیا دارد، اگر روابط ما با دنیا به همین شکل پیش برود حتماً این رقم محقق نمیشود.»
او با بیان اینکه «مطمئناً نمیتوانیم این میزان صادرات را داشته باشیم»، گفت:«در صورت عدم تحقق درآمدهای نفتی در پایان و یا حتی اواسط سال با کسری بودجه مواجه میشویم.»
خادمی معتقد است در شرایط کنونی جهت ترغیب خریداران نفت باید با تخفیف این حجم از نفت را فروخت، در نتیجه قیمت احتمالی ۸۵ دلار که برای فروش نفت در نظر گرفته شده تحقق پیدا نمیکند و همین موجب خواهد شد درآمدهای بودجه محقق نشود و کسری بودجه پیش بیاید. او گفت:«شاید سال ۱۴۰۲ یکی از بدترین سالهای اقتصادی کشور باشد و باید کمربندها را محکم ببندیم.»
با توجه به ساختار بودجه که بهصورتی فشرده به آن اشاره شد، مسئله افزایش مزد و تأمین امنیت شغلی و بهطورکلی خواستههای فوری طبقه کارگر و زحمتکشان چه مسیری را طی خواهد کرد؟
تحقق خواستهای فوری و تعیین اولویتهای مبارزاتی از مسیر اتحاد عمل، استقلال عمل طبقاتی، همبستگی و مبارزه میگذرد!
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet