اخبار

اعتراض های مردمی؛ آه و فغان رسانه حکومتی

روزنامه دولتی عبدالحمید را به “رهبری آشوب‌ها” متهم کرد. ارگان رسمی دولت مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان را به “رهبری آشوب‌ها” متهم کرد. یک روزنامه اتریشی از وخامت وضعیت سلامتی توماج صالحی گزارش داد. نگرانی ها از احتمال اعدام مجید کاظمی افزایش یافت.

داغی که عبدالحمید بر دل خامنه‌ای گذاشته است،هزاران نفر از شهروندان معترض زاهدان در نیمروز جمعه‌ای دیگر، ۲۳ دی ماه، باز هم به خیابان آمده و شعارهای اعتراضی علیه جمهوری اسلامی و در پشتیبانی از مولوی عبدالحمید سر دادند.
در ویدیوهای همرسان شده از این رویداد، شمار زیادی از مردم دیده می‌شوند که با فریادهای «مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی»، «مرگ سپاهی، مرگ بر بیسجی»، «می‌کشم، می‌کشم، آن که برادرم کشت» و نظیر آن در خیابان‌های نزدیک مسجد مکی دست به راهپیمایی زدند.
آنها شعارنوشته‌های زیادی از جمله در محکومیت سخنان اخیر محمدعلی لاریجانی در دست داشتند که مسجد مکی زاهدان را «مسجد ضرار» خوانده بود. مسجد ضرار در اسلام به عنوان نماد نفاق شناخته می‌شود.
مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان که در هفته‌های اخیر به انتقاد آشکار و تند علیه جمهوری اسلامی و رهبر آن پرداخته است، در نماز جمعه روز گذشته نیز با طعنه به خامنه‌ای گفت که کشور برای حل مشکلات «مغز متفکر می‌خواهد، نه مداح».
روزنامه “ایران” در ستون “دیگه چه خبر”، با متهم کردن مولوی عبدالحمید به “رهبری آشوب‌ها” و “تفرقه‌افکنی”، مسجد مکی زاهدان را “مقر اصلی فتنه” خوانده است.
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت رئیسی در شماره امروز خود به مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان حمله کرده و او را متهم کرده که از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران، تلاش کرده «رهبری آشوب‌ها» را به عهده بگیرد.
این روزنامه در ستون «دیگه چه خبر»، مولوی عبدالحمید را به ایراد سخنان «تفرقه برانگیز» و داشتن «نقشی مخرب» علیه امنیت و وحدت ملی متهم کرده است.
این روزنامه نوشته است «جریان عبدالحمید اسماعیل زهی تلاش دارد تا مسجد زاهدان را به عنوان مقر اصلی فتنه، شورش و ناامنی زنده نگه داشته و هر بار با تحریک جوانان و حرکت در پازل دشمنان مردم ایران نقش مخرب خود را ادامه دهد.»
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان با اظهار نظرهای صریح خود در باره اعتراضات سراسری و حقوق مردم و انتقادهای تند علیه رهبر جمهوری اسلامی به چهره‌ای خبرساز تبدیل شده است.
طبق گزارش‌ها، امام جمعه اهل‌سنت زاهدان زیر «فشار شدید» نیروهای امنیتی است تا از سخنان انتقادی دست بردارد.
برخی مقامات و شخصیت‌های وابسته به حکومت نیز سخنان تندی علیه عبدالحمید ابراز کردند.
محسن کوهکن، نماینده پیشین مجلس تهدید کرده که “عبدالحمید با ادامه لجاجت خود پشیمان خواهد شد”.
او فزود: «وقتی خونی ریخته می‌شود، مقصر فقط آن کسی نیست که اسلحه به دست گرفته است. آن فردی که به نوعی صحبت می‌کند و دیگران را تحریک می‌کنند هم مقصر است.»
محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک و مدیر “انجمن نخبگان جهان اسلام” هم در گفتگو با “رویدا ۲۴” گفت “شعار زن، زندگی، آزاد‌ی اصلا به مولوی عبدالحمید نمی‌آید” زیرا او “ارتجاعی‌ترین مواضع را نسبت به زنان دارد” و “در تریبون نماز جمعه از بهائیت دفاع می‌کند و تجزیه‌طلب‌ها را تایید می‌کند”.
در ارتباط با اعتراض های جاری و به دنبال انتشار یک فایل صوتی از مجید حسینی معترض جوان اصفهانی که در آن می گوید او را در زندان شکنجه کرده اند، نگرانی ها از احتمال اعدام وی افزایش یافته است. فعالان حقوق بشر گزارش داده اند که او به انفرادی منتقل و ملاقات روز شنبه ی با خانواده اش لغو شده است.
رسانه‌ها و فعالان حقوق بشری از افزایش احتمال اعدام مجید کاظمی «از جوانان معترض اصفهان» در پی انتقال او به سلول انفرادی خبر می‌دهند. منابع حقوق بشری می‌گویند مجید_کاظمی متولد ۱۳۷۱ از هنگام دستگیری، تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته اما هیچ‌ یک از اتهامات را نپذیرفته است. دریا صفایی نماینده ایرانی تبار پارلمان بلژیک در توییتی نوشت: «جمهوری اسلامی مجید کاظمی را به اعدام محکوم کرده است. مجید در این پیام صوتی می‌گوید که تمام اعترافاتش تحت شکنجه گرفته شده و هیچ کدام صحت ندارد. جان او در خطر است. صدای او باشید».
روزنامه اتریشی “کوریر” در گزارشی درباره توماج صالحی نوشته است که توماج صالحی دستگیر و شکنجه شده است و حدود یک هفته است که توانایی صحبت کردن، نوشیدن و غذا خوردن ندارد.
خطری جدی هم‌چنان جان زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران را تهدید می‌کند. در این میان وضع بسیاری از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های جاری هم‌ نگران‌کننده است. یکی از شیوه‌های ضدانسانی این حکومت برای مرعوب‌ و شکنجۀ ‌روانی ‌کردن خانواده‌های اسیران در بند رژیم، پخش خبرهایی ساختگی و شایعاتی هراسناک است. همراه با این شایعات، آزاداندیشان و مبارزان عدالت‌طلب را به دخمه‌های مرگ می‌فرستند و آنان را در گزینش به‌ظاهر “آزادانه” میان مرگ یا دست‌ کشیدن از عقایدشان به‌صُلابه می‌کشند. در کنار دیگر شعارهای مطالباتی مردم برای تأمین نیازهای پایه‌ای زندگی، معیشت، ایجاد اشتغال، و همچنین تحقق حقوق و آزادی‌های فردی و اجتماعی، شعار دیگری که پرطنین فریاد زده می‌شود و به‌ مطالبه‌ای ملی ارتقا می‌یابد شعار “توقف و لغو اعدام” است.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا