اخبار

اعتراض های مردمی؛ تشدید جو امنیتی در سیستان و بلوچستان

صد و بیست و هفتمین روز اعتراض های سراسری در حالی آغاز می‌شود که روز گذشته واکنش‌های بسیاری به قطعنامه پارلمان اروپا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران مطرح شد….

بر اساس گزارش های انتشار یافته، هزاران تن از مردم زاهدان در مسجد مکی حضور یافته اند تا بعد از پایان نماز جمعه یک جمعه ی اعتراضی دیگر در زاهدان را رقم بزنند. در دو روز گذشته حکومت با اعزام پاسداران و نیروهای انتظامی فضای امنیتی و رعب آوری را در شهرهای زاهدان و دزآب ایجاد کرد. ایجاد ده ها پست بازرسی، مسدود کردن گلوگاه ها و نقاط مهم شهر، کنترل کارت های شناسایی و رفتار تحقیرآمیز با مردم بلوچ که با رفتار ماموران اسرائیلی در غزه با فلسطینی ها مقایسه شده است کوشیده اند بر جمعه های اعتراضی در بلوچستان نقطه ی پایان بگذارند. گزارش سایت های محلی حاکی است از صبح امروز هزاران نفر عازم محل نماز جمعه شده اند تا برپایی یک جمعه ی اعتراضی دیگر به حکومت نشان دهند که از مطالبات خود دست بر نمی دارند.
مولانا عبدالحمید: ” ۱۵ ایست بازرسی در زاهدان ایجاد شده که به نفع امنیت نیست؛ آمران و عاملان کشتار مردم باید مجازات شوند.”
به گزارش یورو نوز، در روزهای اخیر نیروهای امنیتی با افزایش ایست‌های بازرسی و بازداشت‌ها جو بسیار امنیتی را بر شهر حاکم کرده‌اند. برخی گزارش‌ها از دایر شدن ایست‌های بازرسی در همه شریان‌های ورودی شهر حکایت دارد.
به گزارش رصد بلوچستان، امروز جمعه ٣٠ دی ماه ۱۴۰۱، مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به امنیتی کردن شهر زاهدان و ایجاد دست کم ۱۵ ایست و بازرسی از رویکرد حکومت در امنیتی کردن استان انتقاد کرد. مولانا عبدالحمید گفت با امنیتی کردن استان و شهر زاهدان، توسعه ای در کار نخواهد بود.

بر اساس آمار غیررسمی، در نزدیک به چهار ماه اعتراض‌های گستردۀ مردمی در بیش از ۱۶۰ شهر کشور، تا کنون ۵۲۰ نفر جان باخته، هزاران نفر مجروح و بیش از ۱۸ هزار تن دستگیر شده‌اند که بسیاری از آنان شکنجه و به اعتراف‌هایی ساختگی مجبور ‌شده‌اند. جنبش انقلابی اخیر بار دیگر نیروی رزمندگی و توان جمعی مردم میهن‌مان را جلوه‌گر ساخت و در ظلمت رژیم اختناقِ ولایی توانست شعله‌های امید را برافروزد و به‌علاوهٔ آن گوشه‌هایی از واقعیت‌های جهنمی حکومت اسلامی در ایران برای مردم ما و جهانیان روشن شد. امروز زحمتکشان به ضرورت مبارزۀ متحد و سازمان‌یافته با خرد و رهبری جمعی و مشارکت نیروهای مترقی و مردمی پی برده‌اند. مبارزان سرزمین ما به‌درستی پی برده‌اند که اگر همۀ مردمِ ناراضی یک‌صدا برخیزند، کاری از رژیم ساخته نیست. یورش‌های دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی به حقوق و آزادی‌های زحمتکشان نشان می‌دهد که این حکومتِ فاسد و ارتجاعی سد اساسیِ ترقی و دست‌یابی ملت ایران به آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی است. طبق آمارهای اعلام‌شده در حدود ۸۰ درصد مردم کشور با حکومت کنونی مخالف‌اند. واقعیت‌های موجود در جامعه حکایت از آن دارند که اگر جنبش اعتراضی مردم بر بستر مبارزۀ سازمان‌یافته و هدف‌مند و بر پایهٔ برنامه‌ها و شعارهای روشن و مشخص در عرصهٔ دموکراسی و عدالت اجتماعی جریان یابد، نتیجه‌هایی موفقیت آمیزی خواهد داشت. برای تحقق این هدف باید به روشنگری، تهییج، تجهیز، و سازمان‌دهی در میان مردم پرداخت. در این زمینه، اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها در واحدهای مهم و بزرگ (صنعتی و کشاورزی و خدماتی) در لحظه‌های حساس مبارزات سیاسی می‌تواند نقش مهمی در فلج کردن ماشین اختناق رژیم استبدادی داشته باشند. در کنار چنین عمل سرنوشت‌سازی، اتحاد همۀ نیروهای سیاسی ضد استبداد و وحدت عمل‌شان در میدان مبارزه نیز امری حیاتی است.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا