وضع کیفیت گازوئیل نگرانکننده است
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در دولتهای قبل، گفته: «در دولت یازدهم با همکاری که وزارت نفت، وضعیت گازوئیل اصلاح شد و ۵۰۰۰ پیپیام و یا همان ۵۰۰۰ قسمت در میلیون بود که این میزان را به ۵۰ پیپیام رساندیم، ولی الان ظاهرا مجددا بالا رفته و گزارشهایی که امروز هم وجود دارد، نگران کننده است. به همین دلیل است که مساله بودجه و نوسازی فرآیند پالایشگاهها و بهبود عملکردها مهم است.»
آرمان ملی؛ او در گفتوگویی که با خبرآنلاین، انجام داده، در این خصوص که پنج، شش سالی از عمر قانون هوای پاک میگذرد، اما وضعیت هوای این روزها نشان میدهد که در این مدت زمان، این قانون به درستی اجرا نشده است، توضیح داده که «یکی از بزرگترین عقب ماندگیهای ما توسعه حمل و نقل عمومی است. حمل و نقل عمومی را اگر اتوبوسرانی و مترو، درنظر بگیریم، با سرعت کافی توسعه و نوسازی پیدا نکردند. ما در این حوزه، مشکلات زیادی داریم و خواهیم داشت، برآوردها این است که تهران تا ۱۲ هزار اتوبوس نیاز دارد و اتوبوسهای فعال، کفاف نیازهای ما را نمیدهد و بسیاری از اتوبوسهای فعلی هم، فرسودهاند. مترو هم نیاز به توسعه خطوط و بازسازی دارد و همه برنامههای توسعه ناوگان عمومی، با تاخیر مواجه شده و البته سالهاست که با تاخیر مواجه شده.»
او ادامه داده: «مشکلات مختلفی مانند کمبود بودجه و مشکلات ناشی از تحریمها باعث شده است که ما از تکنولوژی مانند اتوبوسهای برقی هم عقب بیفتیم. امروز توسعه اتوبوسهای برقی در دستور کار بسیاری از شهرهاست، اصلا ما در مصوبات دولت ممنوعیت ورود اتوبوس دیزلی به شهر را داریم، چون گازوئیل سوختی است که میزان آلودگی بالایی دارد و باعث افزایش ذرات و آلایندههای دیگر میشود.»
ابتکار در خصوص عملکرد دولت سیزدهم درباره اجرایی شدن هوای پاک، گفته که «حقیقت این است که موضوع کاهش آلودگی هوا، همکاری دستگاهی را میطلبد، به عنوان مثال دستگاهی مانند وزارت نیرو نیاز به اعتبار دارد تا بتواند راندمان نیروگاهها و سیستمهایش را نوسازی کند و به سوخت پاک دسترسی داشته باشد. این بحث مهم و کلیدی است. از طرف دیگر وزارت نفت باید در ارتقای کیفیت بنزین خود تلاش کند. حفظ کیفیت بنزین یک نگرانی است که این روزها، دوباره با ورود بنزین آلوده، مطرح شده است. مساله دیگر مربوط به گازوئیل و استاندارد گوگرد است و اگر رعایت نشود اتفاقات ناخوش آیندی رخ میدهد.»
به گفته این مسئول سابق محیط زیست کشور، «در دولت یازدهم با همکاری که وزارت نفت، وضعیت گازوئیل اصلاح شد و ۵۰۰۰ پیپیام و یا همان ۵۰۰۰ قسمت در میلیون بود که این میزان را به ۵۰ پیپیام رساندیم، ولی الان ظاهرا مجددا بالا رفته و گزارشهایی که امروز هم وجود دارد، بسیار نگران کننده است. به همین دلیل است که مساله بودجه و نوسازی فرآیند پالایشگاهها و بهبود عملکردها مهم است.»
ابتکار درباره حواشی و عملکرد شورای شهر کنونی و خصوصا شهردار فعلی تهران(زاکانی)، هم گفته: «نقش معاونتهای شهرداریهای وزارت کشور در قانون هوای پاک پیش بینی شده اما محقق نشده است. درباره ناوگان عمومی و ضعفهای آن صحبت کردم اما موضوع نوسازی ناوگان تنها مربوط به حمل و نقل عمومی نیست. ناوگان شامل کامیونهایی که وارد تهران میشود هم است. در یک آماری که سالها قبل، بررسی کردیم، هر شب حدود ۱۰هزار کامیون وارد شهر تهران میشوند و آلودگی زیادی را برای این شهر به وجود میآوردند. این موضوع را هم نباید از یاد ببریم که خودروها هم آلودگی جدی و نیاز به نوسازی دارند و همه اینها نیاز به بودجه و تسهیلات دارد. علاوه بر این مساله مهمی که در تهران اهمیت دارد، موضوع آلایندگی تایرهاست. فرسایش تایری که اخیرا گزارشهای جدید به آن اشاره دارد، ذراتی را در هوا به وجود میآورد که ناشی از فرسایش تایر است و خیلی هم خطرناک است. در گزارشهای جدید، سهم جدی از آلایندهها مربوط به ذرات کمتر از ده میکرون و حتی کمتر از دو میکرون است که به دلیل فرسودگی تایر است؛ بنابراین بحث استاندارد تایر، ارتقای این استاندارد، نوسازی ناوگان و توجه به سن تایرها میتواند خیلی اهیمت داشته باشد.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet