کدام اشخاص حقیقی و حقوقی در فهرست جدید تحریمهای اروپا و آمریکا علیه ایران قرار گرفتند؟
وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهایی را علیه بنیاد تعاون سپاه پاسداران و ۱۰ مقام ارشد امنیتی جمهوری اسلامی اعمال کرد. این تحریمها در هماهنگی با اتحادیه اروپا و بریتانیا و در واکنش به سرکوب معترضان ایران صورت میگیرند.
شورای وزیران اتحادیه اروپا روز دوشنبه تصمیم گرفت ۱۸ فرد و ۱۹ نهاد را که در ایران حقوق بشر را نقض میکنند به فهرست تحریمی خود اضافه کند. این اقدام با توجه به نقش این افراد و سازمانها در استفاده گسترده و نامناسب از زور علیه معترضان پس از مرگ مهسا امینی بوده است.
یورونیوز-در فهرست جدید تحریمی اتحادیه اروپا، نام مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، شخصیتهای مهم سیاسی و رسانهای و همچنین اعضای ارشد نیروهای نظامی و امنیتی از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دیده میشود.
این تصمیم همچنین نهادهای دولتی، شرکتهای خصوصی ارائه دهنده خدمات امنیتی و کسانی که آزادی بیان را ممنوع، محدود یا مجازات میکند، هدف قرار میدهد.
این چهارمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه تهران پس از آغاز اعتراضات در ایران است. در مجموع ۱۶۴ فرد و ۳۱ نهاد در فهرست تحریمهای اروپا قرار گرفتهاند. این تحریمها شامل مسدود کردن داراییها، ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا و ممنوعیت دسترسی به وجوه یا منابع اقتصادی افراد تحریم شده است. ممنوعیت صادرات تجهیزات به ایران که ممکن است برای سرکوب داخلی از آنها استفاده شود و همچنین ممنوعیت صادرات تجهیزات نظارتی بر مخابرات هم در این میان وجود دارد.
در بیانیهای که شورای وزیران تحادیه اروپا منتشر کرده است از مقامات ایرانی خواسته شده که سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مسالمت آمیز را متوقف کنند، به بازداشتهای خودسرانه به عنوان ابزاری برای خاموش کردن صدای منتقدان پایان دهند و همه بازداشت شدگان غیرقانونی را آزاد کنند.
اتحادیه اروپا همچنین از ایران خواسته است که فورا اعمال و اجرای احکام اعدام علیه معترضان را متوقف، احکام صادر شده را لغو و دادرسی مناسبی را برای همه بازداشت شدگان فراهم کند.
براین اساس اشخاص حقیقی دولتی عبارتند از: حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، حسن عسگری، فرماندار سنندج، اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان، محمد کرمی استاندار فعلی و حسین مدرس خیابانی، استاندار سابق سیستان و بلوچستان.
همچنین محمداسماعیل کوثری، سید مصطفی آقامیرسلیم، محمدتقی نقدعلی و موسی غضنفرآبادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این فهرست قرار گرفتهاند.
احمد نوروزی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای و مدیر پرس تی وی و نیز یوسف پورانواری، از مدیران برون مرزی صدا و سیما از جمله افرادی هستند که مشمول مجازاتهای اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند.
احمد خادم، رئیس قرارگاه کربلای سپاه پاسداران، محمد نظر عظیمی، فرمانده قرارگاه منطقهای نجف اشرف، عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه، مسلم معین مسئول قرارگاه فضای مجازی بسیج، علی اکبر جاویدان فرمانده نیروی انتظامی استان کرمانشاه نیز افراد نظامی و امنیتی هستند که نامشان در بسته چهارم تحریمها دیده میشود. عباس آذرپندار، رئیس شرکت رادیس ویرا تجارت در این فهرست قرار دارد.
همچنین راوین آکادمی، شرکت سامان گستر سحاب پرداز، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، شرکت ایمن صنعت زمان فرا، نیروی ویژه پاد وحشت، شرکت رادیس ویرا تجارت، سپاه شهدای آذربایجان غربی، سپاه نبی اکرم کرمانشاه، سپاه قدس گیلان، سپاه کربلای مازندران، سپاه سیدالشهدای استان تهران، قرارگاه عملیاتی سپاه در کربلا، قرارگاه عملیاتی قدس سپاه، قرارگاه عملیاتی نجف اشرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه حضرت ولیعصر خوزستان، سپاه حضرت ابوالفضل لرستان، سپاه بیت المقدس کردستان، سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به فهرست سازمانهای تحریم شده اتحادیه اروپا اضافه شدهاند.
آمریکا بنیاد تعاون سپاه و ۱۰ مقام ارشد امنیتی را تحریم کرد
دویچه وله- وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهایی را علیه بنیاد تعاون سپاه پاسداران و ۱۰ مقام ارشد امنیتی جمهوری اسلامی اعمال کرد. این تحریمها در هماهنگی با اتحادیه اروپا و بریتانیا و در واکنش به سرکوب معترضان ایران صورت میگیرند.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۰ شخص حقیقی، به نامهای علی عسگر نوروزی، سید امینالله نوروزی طباطبایی، احمد کریمی، یحی علاءالدینی، جمال بابامرادی، محمدنظر عظیمی، کوروش آسیابانی، مجتبی فدا، حسین تناور و ناصر راشدی را به لیست تحریمهای خود افزوده است.
خزانهداری آمریکا اعلام کرد که در اقدام روز دوشنبه پنج تن از اعضای هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه، ناصر راشدی، معاون وزیر اطلاعات و امنیت، و چهار فرمانده ارشد سپاه در ایران هدف تحریم قرار گرفتهاند.
رویترز مینویسد، نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.
این اقدام که با هماهنگی بریتانیا و اتحادیه اروپا انجام شد، آخرین واکنش واشنگتن به سرکوب مرگبار ناآرامیها پس از مرگ مهسا امینی زن جوان کرد ایرانی در بازداشت پلیس ارشاد در شهریورماه است.
موج گسترده اعتراضات ایرانیان که از تمام لایههای اجتماعی در آن شرکت کردند، یکی از جسورانهترین چالشها را برای حکومت دینسالار ایران از زمان انقلاب اسلامی ۵۷ بدین سو به همراه داشته است.
مقامات جمهوری اسلامی قدرتهای غربی را به دامن زدن به ناآرامیهایی متهم میکنند که نیروهای امنیتی با اعمال خشونتهای مرگبار به مقابله با آن رفتهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه خود، بنیاد تعاون سپاه را یک مجموعه اقتصادی دانست که توسط مقامات ارشد سپاه برای مدیریت سرمایهگذاریها و حضور در بخشهای اقتصاد ایران تأسیس شده است.
خزانهداری آمریکا بنیاد تعاون سپاه را متهم کرد، به “چاه فساد و اختلاس” تبدیل شده است و میگوید که منابع مالی این بنیاد از ماجراجوییهای نظامی سپاه در خارج از کشور حمایت کرده است.
واشنگتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به ادامه سرکوب تظاهرات مسالمتآمیز متهم کرد و گفته است که سپاه “نقش رهبری را در سرکوب اعتراضات از طریق نقض گسترده حقوق بشر” داشته است.
مقامات بریتانیا نیز روز دوشنبه ۲۳ ژانویه (سوم بهمن) به دلیل “سرکوب وحشیانه” رژیم جمهوری اسلامی علیه مردم ایران، چندین اشخاص حقیقی و نهادهای ایرانی را تحریم کرد. اتحادیه اروپا نیز در همین روز تحریمهای جدیدی را علیه مقامات جمهوری اسلامی به دلیل “استفاده بیرحمانه و نامتناسب از زور” علیه معترضان وضع کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet