فرهنگی

تحریم جشنواره فجر از سوی بازیگران سرشناس

چند بازیگر فیلم «چرا گریه نمی کنی؟» از جشنواره فجر اعلام برائت کردند. چند بازیگر اصلی فیلم سینمایی «چرا گریه نمی‌کنی؟» که از فیلم‌های منتخب جشنواره فیلم فجر امسال است با انتشار بیانیه‌ای در شبکه‌های اجتماعی از عدم تمایل خود برای حضور در جشنواره امسال گفته‌اند و با انتشار هشتگ‌های مهسا امینی و زن،زندگی،آزادی» همراهی خود با اعتراضات چهار ماه گذشته را نشان داده‌اند….

این بیانیه که روز جمعه، هفتم بهمن، نهال دشتی، مانی حقیقی و چند بازیگران دیگر این فیلم در اینستاگرام منتشر کرده‌اند با این تیتر قرمز آغاز می‌شود: «ما بازیگران فیلم «چرا گریه نمی‌کنی؟» در جشنواره فیلم فجر شرکت نمی کنیم». در زیر بیانیه نام چند بازیگر شناخته شده این فیلم سینمایی آمده: هانیه توسلی، فرشته حسینی، مانی حقیقی، نهال دشتی، امیرحسین فتحی، باران کوثری و علی مصفا». بسیاری از سینماگران ایرانی در مخالفت با سرکوب خشن اعتراضات سراسری چهار ماه گذشته، جشنواره فیلم فجر امسال را تحریم کرده‌اند.
علی نصیریان هم از شرکت در جشنواره فجر امتناع کرد.
علی نصیریان، هنرمند پیشکسوت با ارسال نامه‌ای خطاب به دبیر جشنواره، عنوان کرد که از حضور در جشنواره فیلم فجر معذور است
علی نصیریان در این یادداشت کوتاه نوشت: «دبیر محترم جشنواره فیلم فجر
نظر به مشکلات جسمى، سنى و عوارض روحى که اخیراً بر من عارض شده است، از حضور در جشنواره فیلم فجر معذورم.
بنابراین خواهشمند است نام اینجانب را از حضور در هر گونه مراسمى در این جشنواره حذف بفرمائید.»
شماری از برجسته ترین سینماگران ایران این جشنواره حکومتی را تحریم کرده اند.
دخالت در امور هنری و فنی‌ای همچون سینما از سوی کارگزاران جمهوری اسلامی، تمدن و فرهنگ ایرانی را به رکود و سکون کشانده و روز به‌روز تنزل می‌دهد. آنچه می‌تواند جلو اختناق‌ و سانسور را در این زمینه بگیرد، اعتراض فعال به عملکرد ماشین سانسور رژیم است. ارگان‌های تبلیغاتی رژیم “ولایت فقیه” با گسترش خرافات می‌کوشند مردم- به‌ویژه نسل جوان- را از پویایی ذهنی و واقع‌گرایی بازدارند. بااینهمه و صرف‌نظر از تأثیرهای معین این ارگان‌های تبلیغاتی بر مردم و جامعه، جوانان زادۀ دورانی هستند که به‌طور دائم درحال تغییر و تحرک است و آنان طبیعتاً نمی‌توانند با خرافات سر آشتی داشته باشند. از این زاویهٔ دید، بیانیه‌ گروهی از سینماگران که روز یازدهم آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ منتشر شد از اهمیت زیادی برخوردار است، به‌ویژه که آشکارا “آزادی بیان و اندیشه” را خواستار است. سران رژیم ضد مردمی از همۀ امکان‌هایشان بهره می‌گیرند تا هنرمندان، به‌ویژه نوباوگان هنر را از تکامل و پیشرفت بازدارند و این جز غوطه‌ور کردن جوانان با استعداد میهن‌مان در فساد و تباهی معنایی نداشته و نخواهد داشت. باید در مقابل اشاعۀ کهنه‌پرستی و تبلیغ افکار قرون‌وسطایی که مانع رشد شخصیت انسانی است مقابله کرد و بر نقش تعیین کننده سینما بر پیشرفت مادی و معنوی جامعه تأکید ورزید. در رژیم جمهوری اسلامی شاغلان به علم، اندیشه، هنر، و استعدادها در این عرصه‌ها، ناگزیرند از لابه‌لای سدهای سانسور، دادگاه‌های غیابی، محرومیت از داشتن زندگی‌ای حداقلی، زندان، شکنجه، و حتا اعدام راهشان را باز کنند و به‌پیش بروند. کوشش برای درک حقیقت در رژیم “ولایت فقیه” جرمی نابخشودنی است و پاسخ مبارزه در راه آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی زندان و اعدام است. این است ماهیت رژیم هنر ستیز حاکم بر میهن ما. می‌توان و باید با مبارزه‌ای متحد آن را مجبور به‌عقب‌نشینی کرد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا