اخبار

آمار سازی های دروغین؛ ویترینی از دستگاه تبلیغات حکومتی

امروزه، سران “نظام” و دستگاه تبلیغات حکومتی جز ویترینی از آمار ساختگی، دروغ و فریب، و وعده‌ها و ادعاهای توخالی که کسی به آنها اعتنا نمی‌کند، حرف و سخن قابل‌توجهی ندارند. برای مثال،ابراهیم رئیسی شب سه‌شنبه ۱۱ بهمن در تلویزیون جمهوری اسلامی با ارائه تصویری رویایی از اقتصاد ایران شاخص‌های اقتصادی کشور را رو به بهبود اعلام کرد. رئیسی از فعال شدن واحدهای تولیدی تعطیل شده، کاهش تورم، پایش مستمر نرخ دلار، اشتغالزایی و بسیاری موارد دیگر برای مخاطبانش گفت: «سهم ما در تجارت منطقه افزایش یافته است.»…

بر خلاف این ادعای رئیسی، نهم آذرماه حمید حسینی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت،گاز و پتروشیمی گفته بود:«ایران جایگاه صادراتی مهم خود را در بسیاری از کشورها از جمله عراق و افغانستان از دست داده است.»

آمار هشت ماه گذشته هم نشان می‌دهد در حال حاضر تراز تجاری ایران، منفی است و صادرات کشور روی رقم ۴میلیارد دلار در ماه متوقف شده است.

رئیس دولت سیزدهم همچنین گفت که در دولت او،‌ رتبه‌بندی معلمان انجام، تعرفه پرستاران اصلاح و حقوق بازنشستگان افزایش پیدا کرده و آمار بیکاری به ۸.۲ درصد رسیده که این یک دستاورد مهم است.

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس حوزه کار، مهرماه امسال درباره ادعای دولت در زمینه کاهش آمار بیکاری به سایت تجارت‌نیوز گفته بود: «مرکز آمار ایران جمعیت فعال کشور را کوچک در نظر می‌گیرد، به همین دلیل است که نرخ بیکاری در ایران بالا نشان داده نمی‌شود در حالی که طبق برآوردهای کارشناسان، نرخ واقعی بیکاری دو رقمی است اما مرکز آمار نرخ بیکاری را یک‌رقمی اعلام می‌کند.»

رئیسی در این مصاحبه تلویزیونی با بیان اینکه تلاش می‌شود قیمت ارز بازار آزاد به بازار نیمایی برسد از ذخایر مطلوب‌ ارزی کشور سخن گفت، در حالی که خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه چندی پیش نوشت که دلار سهمیه‌ای توزیع نمی‌شود و مشکلات فنی دارد. یک خبرگزاری دیگر هم از رواج دلارهای سفید تاریخ قدیمی در بازار خبر داده بود،که به اعتقاد کارشناسان این موارد نشانه‌های کاهش اسکناس در کشور است.

رئیس دولت جمهوری اسلامی همچنین رشد اقتصادی پاییز سال جاری را بیش از ۳ درصد اعلام و تصریح کرد تورم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که مرکز آمار اعلام کرد نرخ تورم سالانه دی ماه ۱۴۰۱ برای خانوارهای کشور، به بالاترین میزان اعلام‌شده از سوی این مرکز در تاریخ اعلام آمار تورم رسیده است.

سقوط پرشتاب ارزش پول ملی و در نتیجهٔ آن افزایش سرسام‌آور بهای ارزهای خارجی در اقتصاد متکی به واردات ایران، همراه با تضعیف تولید ملی و ناتوانی در تأمین عرضهٔ کافی، از مهم‌ترین عامل‌های تورم تازندۀ موجود است.
چنین وضعیتی در تولید ملی و نیاز فزاینده به واردات بیانگر بی‌برنامگی در اقتصادی به‌شدت بیمار است و از بحران اقتصادی‌ای ژرف در کشور حکایت دارد. صنایع کشور وابستگی‌ای چشمگیر به واردات مواد اولیه دارد که به‌سبب تحریم‌ها از یک سو و کاهش ارزش پول ملی و درنتیجه افزایش قیمت ارزهای خارجی از سوی دیگر، به افزایش قیمت‌ کالاهای تولیدی این مواد و به زیان زندگی مردم عادی تمام می‌شود و این تازه درصورتی است که اگر صنایع بتوانند یا بخواهند به کار تولید ادامه دهند. فراهم کردن زمینه برای نجات اقتصاد ملی ورشکستهٔ ایران فقط یک راه دارد. پایان دادن به جمهوری اسلامی و سیطرۀ سرمایه‌داران زالوصفت و فاسد حامی آن. مبارزه در این راه تعطیل‌بردار نیست. در جمهوری ملی و دموکراتیک آینده، با برنامه‌ریزی‌ای جامع و کارشناسانۀ برخاسته از نیازها و توانایی‌های ملی به‌لحاظ منابع طبیعی و انسانی، می‌توان پیکر بیمار نظام عقب ‌نگه داشته ‌شدۀ اقتصاد کشور را بهبود بخشید و مناسبات اقتصادی‌ای عادلانه را در جامعه حاکم کرد. در صورت نیاز، بدون آسیب رساندن به تولید ملی و بر پایهٔ معاملات منصفانهٔ جهانی، کالاها و خدمات را هم می‌توان وارد کرد. این کار از دست حاکمان فاسد و مرتجع جمهوری اسلامی بر‌نمی‌آید. فقط در دولتی ملی و دموکراتیک می‌توان به تحقق چنین اقتصادی امید داشت.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا