بین‌المللی

ده‌ها هزار نفر علیه کابینه نتانیاهو در فلسطین اشغالی تظاهرات کردند

منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، ده‌ها هزار نفر علیه کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در فلسطین اشغالی تظاهرات کردند.

به گزارش ایرنا از تارنمای عرب ۴۸، دامنه تظاهرات اعتراضی هفتگی علیه کابینه نتانیاهو شنبه شب گسترش یافت و ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات ضد حکومتی بودند.

بر اساس این گزارش، هزاران نفر در میدان «هبیما» شهر تل آویو تجمع و علیه نتانیاهو و تلاش‌های کابینه او برای تضعیف دستگاه قضایی اسرائیل اعتراض کردند. همچنین ده‌ها هزار نفر نیز در راهپیمایی اعتراضی به سمت خیابان «کابلان» در تل آویو شرکت داشتند.

برگزار کنندگان تظاهرات در تل آویو اعلام کردند که شمار شرکت کنندگان در تظاهرات این هفته بیشتر از تظاهرات شنبه گذشته بود که بنابر برآوردها ۴۰ هزار نفر شرکت داشتند.

تظاهرات روز شنبه همزمان در چندین شهر از جمله رعنانا، هرتزلیا، مودیعین، کرکور، کیساریا، روش بینا، کرمیئیل، بئر السبع، نوف هجلیل، نتانیا، حیفا، ریشون لتسیون، نس تسیونا، رحوفوت، غدیرا، قدس، بیت شیمش، أشدود، بیتح تیکفا، ایلات، العفوله و کفار سابا برگزار شد.

پلیس اسرائیل همزمان با برگزاری تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو تعدادی از خیابان‌ها در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی را مسدود کرد.

این تظاهرات‌ها در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست بنیامین نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست یائیر لاپید نخست وزیر پیشین اسرائیل برگزار شده است.

سهم خواهی احزاب دینی حریدی و صهیونیستی موجب شد تا نتانیاهو برای راضی کردن آنها قوانین و ساختارهای اسرائیل را تغییر دهد و حتی برخی مناصب را چرخشی کند.

به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو موجب تشدید بحران و شکاف‌های داخلی می‌شود و ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاست‌های بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینی‌ها در داخل سرزمین‌های اشغالی و در کرانه باختری و بیت‌المقدس و نوار غزه در پیش می‌گیرد و از سوی دیگر به افزایش تنش‌ها در منطقه منجر می‌شود.

تعیین چهره‌های بسیار افراطی و تندرو از جمله «ایتامار بن گویر» به عنوان وزیر امنیت داخلی در کابینه اسرائیل صدای صهیونیست‌ها را هم درآورده است. آنها بن گویر را جزئی از «اراذل و اوباش آشوب‌گر» و خطری برای این رژیم قلمداد می‌کنند.

 

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا