لیزر، بوتاکس و تزریق ژل در آرایشگاهها و باشگاهها
شاید شما هم زیاد شنیده باشید یا برای خودتان هم پیش آمده باشد که برخی کارهای مربوط به زیبایی ظاهرتان را که در اصل در حیطه فعالیتهای پزشکی قرار میگیرند را به دست مشاطه گران سپرده باشید.
آرمان ملی: کارهایی مثل انواع پروتزهای ریز و درشت، تزریق ژل، بوتاکس، لیزر که نمونههایی از به هم ریختگی صورت در اثر متخصص نبوده کسی که این کار را انجام داده، دیده شده. منتها این کاریست که آرایشگرها انجام میدهند و متقاضی خود را هم دارند.
حالا اما مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور گفته آرایشگرها به هیچ وجه اجازه ارائه خدمات پزشکی درحوزه زیبایی را ندارند و چنانچه به فردی آسیبی وارد کنند علاوه بر لزوم جبران خسارت، مرتکب جرم نیز شدهاند. بابک سلحشور اظهار تاسف کرده که «طی سالهای اخیر شاهد افزایش ارائه خدمات پزشکی به ویژه در حوزه زیبایی توسط افراد غیر متخصص و فاقد صلاحیت هستیم که همین امر میزان آسیب و در پی آن شکایات مطرح شده درکمیسیونها را افزایش داده است.»
او به آمار موجود، بر اساس پروندههای ارجاعی به کمیسیونهای پزشکی قانونی در کل کشور، رجوع کرده و توضیح داده که «موضوع جراحی پلاستیک و ترمیمی با یکهزار و ۲۵ شکایت پس از دندانپزشکی، جراحی عمومی و جراحی زنان و زایمان، در رتبه چهارم میزان قصور وشکایات در هشت ماهه سالجاری قرار گرفته است.»
سلحشور با اشاره به اینکه از این میزان شکایت ۴۵۹ مورد منجر به محکومیت و ۵۶۷ مورد نیز به تبرئه انجامیده است، ادامه داده که: اگرچه حجم خدمات مختلف بهداشتی و درمانی که روزانه در کشور ارائه میشود بسیار بالاست و مجموع شکایات در این بخش در مقایسه با کل خدمات ارائه شده از نظر آماری قابل توجه نیست اما باید توجه داشت که هر شکایت در این بخش به معنای درگیر شدن یک بیمار با عوارض و مشکلات ناشی از مداخلات درمانی است و طبعاً یک یک این موارد حائز اهمیت و نیازمند توجه جدی هستند.
او گفته: گاهی آرایشگران در حیطه وظایف خود و هر آنچه مربوط به حرفه و حوزه کاری خودشان است، آسیبی را به فردی وارد میکنند که منجر به شکایت و ارجاع پرونده به واحد معاینات پزشکی قانونی میشود، اینگونه پروندهها در همان واحد معاینات بررسی و دیه وارش آن تعیین میشود و ارتباطی به موضوع قصور پزشکی ندارد. اما گاهی شاهد آن هستیم که آرایشگران پا را فراتر گذاشته و به ارائه خدماتی روی میآورند که در حیطه وظایف خودشان نیست؛ سلحشور با بیان این جمله، و اصطلاحا دخالت در امور پزشکی محسوب میشود. مانند تزریق ژل، بوتاکس، لیزر و… که باید توسط پزشک ارائه شود و ارائه آن در آرایشگاهها مجاز نیست.
مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور، ادامه داده: در صورتی که آرایشگر در حین ارائه خدمات پزشکی در حوزه زیبایی به فردی آسیب وارد کند مجرم محسوب میشود و جرم او دخالت در امور پزشکی، است ضمن آنکه باید خسارت آسیب وارده که شامل دیه و ارش میشود را نیز جبران کند.
سلحشور، خواستار تعیین حدود صلاحیت حرفهای پزشکان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده و افزوده: در صورتی که وزارت بهداشت به صورت شفاف و دقیق صلاحیت حرفهای پزشکان در رشتههای مختلف به ویژه رشتههایی که به نوعی خدمات موازی دارند را تعیین و اعلام کند ضمن آنکه میزان ارائه خدمات توسط افراد غیر متخصص کاهش مییابد، بررسی شکایت و قضاوت در این مورد نیز دقیقتر انجام میشود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet