برگزاری تجمع در شهرهای مختلف
در حالی که اخبار و گزارشها همچنان از موارد تازه مسمومیتهای سریالی در مدارس ایران حکایت دارد، مقامات مسئول میگویند هنوز موفق به یافتن عاملان این حوادث نشدهاند. همزمان شماری از معلمان و والدین دانشآموزان در شهرهای مختلف و در مقابل ادارات آموزش و پرورش استانها دست به برپایی تجمع اعتراضی زدهاند….
علی خامنهای،، در نخستین اظهار نظر خود این مسمومیتها را «جنایت» خوانده و گفته است اگر مسمومیت دانشآموزان اثبات شود، عاملانش باید مجازات شوند.
همزمان یک نماینده مجلس ایران اعلام کرده است تا کنون به بیش از ۲۳۰ مدرسه حمله شده و بیش از ۵ هزار دانشآموز مصدوم شدهاند
این در شرایطی است که کاخ سفید با محکوم کردن مسمومیتهای سریالی در مدارس ایران گفته است این حوادث میتواند در دستور کار کمیته حقیقتیاب سازمان ملل ویژه اعتراضات ایران قرار گیرد.
امروز سهشنبه ۱۶ اسفند جمعی از خانوادههای دانشآموزان و معلمان در اعتراض به آنچه «بیعملی» مسئولان در جریان مسمومیتهای زنجیرهای خواندهاند در چند شهر ایران دست به تجمع زدند.
گزارشها در شبکههای اجتماعی نشان میدهد در کرج جمعیت معترض در مقابل اداره آموزش و پرورش استان البرز تجمع کرده و شعارهایی نظیر «آهای آهای نشستهها، مسموم بعدی از شماست» و «فریاد فریاد از این همه بیداد» سر دادهاند. در این تجمع همچنین پلاکاردهایی با مضمون «تحجر طالبان، دشمن خاک ایران» و «امنیت مدارس را تامین کنید» به چشم میخورد.
در تجمع اعتراضی دیگر که مقابل اداره آموزش و پرورش شهر سنندج برگزار شد حاضران با شعار «مرگ بر طالبان، چه ایران چه افغان» به عاملان مسمومیتهای اخیر اعتراض کردند. در شیراز نیز اعتراض مشابهی مقابل اداره آموزش و پرورش این استان برگزار شده و تظاهرکنندگان شعار «مرگ بر حکومت بچهکش» سر دادهاند.
تجمع اصفهان نیز که در مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان در خیابان هشت بهشت برگزار شد با مداخله ماموران نیمهکاره مانده است. بنابر گزارشها نیروی پلیس جمعیت معترض را با شدت متفرق کرده است. در رشت نیز تجمع اعتراضی والدین در مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان با مداخله نیروهای امنیتی و شلیک گاز اشکآور توسط یگان ویژه متفرق شده است.
همزمان در مشهد نیز خانوادههای دانشآموزان و معلمان با شعار «مسئول بیکفایت، استعفا، استعفا» تجمع کردهاند.
مقامات وزارت بهداشت ایران میگویند نتیجه تحقیقات یک کمیته شامل ۳۰ متخصص نشان میدهد که «نوعی ماده محرک استنشاقی» عامل مسمومیتهای اخیر دانشآموزان مدارس بوده است.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، با اعلام این مطلب گفت: «ماده محرک که استنشاقی است، خودش حالت گازی دارد اما لزوما آن ماده اصلی ممکن است گاز نباشد، بلکه میتواند یک ماده جامد باشد؛ به صورت پودر یا خمیر یا حتی مایع باشد که وقتی روی شوفاژ یا بخاری ریخته میشود یا در اثر حرارت محیط میتواند تبخیر شود و بعد علائم تحریکی را ایجاد کند.»
آقای کریمی گفته است حدود ۱۰ درصد از دانشآموزان با این ماده محرک مواجه شده و علائم بالینی شامل ضعف و تحریک تنفسی را داشتهاند.
این مقام مسئول درباره اینکه این مواد چه چیزی میتوانند باشند، اضافه کرد: «این مواد محرک لزوما یک ماده هم نیست که اسمش را بگوییم و انواع مختلف دارند. عمدتا هم مواد دم دستی هستند و برخلاف آنچه که برخی اظهار کردند، مواد دمدستی هستند که میتوانند تحریک ایجاد کنند.»
همزمان وزارت کشور ایران نیز در بیانیه شماره ۲ خود درباره مسمومیتهای جاری با رد وجود «مواد سمی و خطرناک» در آزمایشهای دانشآموزان مراجعهکننده به مراکز درمانی گفته است در کمتر از ۵ درصد از آنان «مواد محرکی یافت شده که منجر به بدحالی دانشآموزان و بروز علائم» شده است.
یورو نیوز
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet