بلایی که رژیم “ولایی” بر سر میهن ما آورده است
حکومت مافیایی مستقر در میهن ما معیشت و سلامت همه شهروندان را با خطر جدی مواجه کرده است. برای رهایی از این وضعیت خطرآفرین، تفرقه و تنگنظری در عرصهٔ فعالیتهای سیاسی را که از ویژگیهای مرحلۀ معینی از جنبش است باید کنار گذاشت و به استقرار دولتی ملی و دموکراتیک، متحد و یکپارچه دست در دست هم به پیکار مشترک با حکومت ضد مردمی و واپسگرای جمهوری اسلامی برخاست. برای حل معضل های موجود که اکنون به مشکلی جدی در میهن ماست و امروزه اتحاد نیروهای مترقی و میهندوست برای پایان دادن به فساد و ویرانی حاکم بر ایران به ضرورتی درنگناپذیر تبدیل شده است….
سیاستها و سمتگیریهای اقتصادی دولت سیزدهم که ادامۀ همان سیاستهای مخرب و ضد مردمی گذشته رژیم است که همان چهرههای سیاستگذار زیر نظر بیت رهبری این سیاستها و سمتگیریها تدوین و هدایت میشود. تنها راه نجات کشور در همۀ عرصههای سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی میهن ما از وضعیت کنونی، تشدید مبارزه برای برچیدن بساط رژیم “ولایت فقیه” و استقرار آزادی و حکومت مردمی در ایران است.
به گزارش سایت اقتصاد ۲۴ ، سال ۱۴۰۱، سال وعدههای پرهیاهوی نفتی از سوی دولت و رسانههای حامی آن بود و برای ماهها رسانههای حامی دولت رئیسی و البته طرفداران تئوری «تحریمها نعمت است» پر شده بود از تیترهایی همچون «صادرات نفت به رقمی بالاتر از سالهای بعد از برجام رسید»، «تولید نفت بدون برجام به سه میلیون بشکه نفت رسید»، «ظرفیت تولید نفت به سالهای قبل از تحریم برگشت» و … که نشان میداد هر چقدر آمار جهانی نشان از وضعیت نه چندان خوب و پایدار فروش نفت ایران دارد، اما در مقابل حامیان دولت قصد دارند همچنان بر طبل «وضعیت مساعد و عالی است» بکوبند.
فرزین سوادکوهی، کارشناس انرژی درباره پیش بینی فروش نفت در بودجه سال ۱۴۰۲ و امکان تحقق چنین فروشی میگوید: «من اعتقاد ندارم که امکان تحقق درآمد نفتی در بودجه ارائه شده برای سال ۱۴۰۲ وجود ندارد، چرا که بازار نفت، بازار بسیار پیچیدهای است و اتفاقا منطق خاص خودش را نیز دارد. توجه کنید برای مساله فروش نفت در بودجه هر سال باید کارشناسان بسیار خبره این بخش را مدنظر قرار بدهند. عددی که اکنون برای فروش نفت در بودجه به آن اشاره شده است بدون توجه به شرایط سیاسی که داشته ایم برنامه ریزی شده است.»
این کارشناس در ادامه میگوید: «باید توجه کرد که به دلایل مختلف و مسائل استراتژیک، کشور ما مشکل فروش بشکههای نفتی را دارد، بخش دیگر مشکل فروش نفت به مسائل سیاسی بر میگردد. به دلیل شرایط سیاسی خاصی که داریم، به صورت جدی، مشتری دست به نقدی به مفهوم تجارت نفت نداریم. ما اکنون بخشی از مشتریهای سنتی نفت و گاز خود را نیز از دست میدهیم و بنابراین عددی که از درآمد نفتی برای بودجه ۱۴۰۲ در نظر گرفته اند، نمیتواند درست باشد و اغراق آمیز است.
سوادکوهی در ارتباط با کاهش مشتریهای سنتی نفت ایران نیز اظهار میکند: «مشتریهای سنتی که خریدار نفت ایران بودند، درحال از دست رفتن هستند. دلیل آن هم این است که کشور ما درگیر یک جنگ سیاسی با سایر کشورها است و از نظر خریداران نفت ایران چنین چیزی چندان خوشایند نیست و تا زمانی که پنجره تعاملات تجاری ایران با سایر کشورها بسته باشد، خیلی نمیتوانیم بر روی فروش نفت حساب باز کنیم.»
وی با اشاره به شرایط سخت فروش نفت ایران با تشدید تحریمها میگوید: «ببینید یک دورهای گفته شد که ۹۰ میلیون بشکه از نفت و محصولات نفتی ایران اکنون بر روی آب و در کشتی ذخیره شده است و در بنادر مختلف جهان معطل ماندهاند. از طرف دیگر توجه کنید که عملا اکنون ما معمولا در برابر نفت و محصولات نفتی که صادر میکنیم، پول خاصی دریافت نمیکنیم و بیشتر در قالب تهاتر، این معاملات صورت میگیرد.»
سوادکوهی در ادامه میگوید: «ما حالا در مقابل نفتی که به کشورها صادر میشود، کالا دریافت میکنیم. بخشی از این صادرات به کشور چین است و در مقابل آن کالاهایی را دریافت میکنیم. در گذشته به کشور هند هم صادرات نفت داشتیم که درحالحاضر، بازار ما با هند، دچار مشکلاتی شده است و درکل قیمت جهانی نفت، تاثیری در وضعیت ایران ندارد. در هفتههای گذشته که نرخ نفت تا ۷۸ دلار رسیده بود، کشور ما هرگز نمیتواند نفت را با این نرخ به فروش برساند. شاید کشور دیگری میتوانست با همان نرخ که نفت کاهش داشت، نفت خود را به فروش برساند، اما به دلیل آنکه اسم کشور ما ایران است و به واسطه تحریمها، ما نمیتوانستیم در بحث فروش رقابت کنیم.»
این کارشناس انرژی تصریح میکند: «تا زمانی که ارتباط ما با سایر کشورها، یک ارتباط عقلانی و درست نباشد و به تناسب نرسد، اتفاق خاصی برای اقتصاد، فروش نفت و بحث بازارهای رقابتی نخواهد افتاد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet