اخبار

فاز دیگر از جنگ در اوکراین

نخستین سری از تانک‌های پیشرفته آلمانی و بریتانیایی وارد خاک اوکراین شد.این در حالی است که جنگ‌افروزان غربی  با بوق و کرنا و بی‌هیچ مدرکی و با هدف بی‌اعتباری چین در مقام یک میانجی برای صلح‌، ادعا می‌کنند که چین درصدد تحویل تجهیزات نظامی به روسیه است. بوریس جانسون هفته گذشته در پارلمان هشدار داد که “اگر کسی در مورد تأمین تسلیحات به اوکراین تردید دارد، تنها کافی است ببیند که چین چگونه برای تسلیح روس‌ها آماده می‌شود.”..

هیچ صلحی ممکن نیست مگر اینکه هر دو طرف درگیری این واقعیت را بپذیرند که آماده باشند در ازای آن چه می‌خواهند باید چیزی بدهند. جنبش‌های صلح و ضد جنگ باید از  ابتکار صلح طلبان استقبال و حمایت کنند و تصور نکنند که چین فقط مشغول بازی‌هایی دیپلماتیک است و نقش چین در مقام میانجی صلح را نادیده یا کم بگیرند. صلح جهانی هم‌اکنون به همبستگی جهانی نیازمند است.

به گزارش یورو نیوز، نخستین سری از تانک‌های مدرن بریتانیایی و آلمانی که کی‌یف مدت‌ها منتظر آن‌ها بود بالاخره به اوکراین تحویل داده شد. تانک‌های نظامی چلنجر و لئوپارد که در ابتدای سال (میلادی) وعده ارسال آن به کی‌یف داده شده بود، به موقع و برای عملیات بهاری که توسط نیروهای اوکراینی برنامه‌ریزی شده بود، به خاک این کشور می‌رسند.

الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین روز دوشنبه در پستی در فیسبوک اعلام کرد که «چلنجرهای بریتانیایی، کوگار‌های آمریکایی و ماردر‌های آلمانی به ارتش اوکراینی اضافه شده‌اند.»

او بدون آن‌که تاریخ دقیق ورود این تانک‌ها را به اوکراین ذکر کند عکسی از آن‌ها را نیز منتشر کرده است. همچنین، در پست فیسبوکی دیگری نیز اعلام شد که ۱۸ دستگاه تانک لئوپارد ۲A6 و ۴۰ دستگاه خودروی زرهی ماردرز و دو دستگاه خودروی زرهی برگپانزر به اوکراین تحویل داده شده است و ۶ دستگاه تانک لئوپارد ۲A6 نیز تا پایان هفته از سوی اسپانیا به این کشور تحویل داده خواهد شد.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که برلین تانک‌های جنگی «بسیار مدرن» لئوپارد را به کیف تحویل داده است پس از آن وزارت دفاع آلمان تعداد این تانک‌ها را ۱۸ عدد اعلام کرد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفت مطمئن است این تانک‌ها می‌‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در خط مقدم جنگ داشته باشند.

البته ایرینا زولوتار، سخنگوی وزارت دفاع اوکراین، بدون اشاره به تعداد دقیق تعداد تانک‌های چلنجر در ارتش اوکراین، به خبرگزاری فرانسه گفته است که این تانک‌های «از قبل در اوکراین بودند.»

اوکراین چندین ماه است که خواستار دریافت تانک‌های و سیستم‌های تسلیحاتی مدرن برای مقابله با روسیه است.

بریتانیا نیز که در اوایل فوریه اعلام کرده بود آموزش خلبانان جنگنده اوکراینی را در دستور کار خود قرار داده است، در نهایت راه را برای تامین هواپیما مطابق با استانداردهای ناتو باز کرد.

هرچند غربی‌ها از شروع جنگ از اوکراین حمایت کرده‌اند و به این کشور حق می‌دهند که در برابر حمله روسیه از خود دفاع کند، اما در عین حال برخی کشورهای غربی تمایل ندارند سلاح‌های تهاجمی را به کی‌یف تحویل دهند.

اسلواکی هم اخیرا چهار فروند ام‌ای‌جی-۲۹ را به اوکراین تحویل داده و لهستان نیز قول داده است که همین کار را انجام دهد.

از سوی دیگر روز گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین بار دیگر تاکید کرد با وجود انتقادات گسترده کشورهای غربی، روسیه برنامه‌های خود برای استقرار تسلیحات هسته‌ای «تاکتیکی» در بلاروس تغییر نخواهد داد.

روز شنبه ۲۵ مارس (۵ فروردین) ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که روسیه تسلیحات هسته‌ای «تاکتیکی» را در بلاروس مستقر خواهد کرد و ده‌ هواپیما را برای استفاده از این نوع تسلیحات مجهز کرده است. این صحبت‌‌های آقای پوتین مورد انتقاد کشور‌های غربی قرار گرفت.

اتحادیه اروپا : در صورتی که بلاروس سلاح‌های هسته‌ای روسیه را در خاک خود مستقر کند، اتحادیه اروپا «آماده» است تحریم‌های جدیدی را علیه این کشور اعمال کند. ناتو نیز با تهدید در واکنش به این سخنان آقای پوتین تاکیید کرد اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارد و اگر تغییری در موضع هسته‌ای روسیه ببیند به آن پاسخ خواهد داد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

 

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا