جوانان

تغییر چیدمان سفره ندارها

مردم امروزه با معنای واقعی حکومت بر اساس “اسلام سیاسی” آشنا هستند و معنای زندگی سالم و شایسته را خوب درک می‌کنند….

مردم میهن ما خوب می‌دانند که در قاموس جمهوری اسلامی ایران مفهوم آزادی، رفاه، استقلال، امنیت، و ده‌ها و صدها مفهوم مشابه دیگر به چه معنا هستند.  برای رهایی میهن از چنگال جمهوری اسلامی ایران و شکوفایی کشور در زمینه‌های گوناگون ازجمله رشد اقتصادی سالم، نوع حکومت آینده کشور با برنامه‌ای ملی و دمکراتیک، و تحول در سازمان حکومتی مطرح می‌شود: “نظام اقتصادی در مرحلهٔ کنونی رشد مشخص تاریخی جامعه ما بر پایۀ سه بخش دولتی، تعاونی، خصوصی، و از طریق رشد بدون وقفه بخش‌های دولتی و تعاونی در همۀ زمینه‌های تولیدی صنعتی و کشاورزی و توزیع محصولات عمده استوار خواهد بود.” اما جمهوری اسلامی ایران نه توان این کارها را دارد و نه با ایدئولوژی فقه سنتی می توان معضل های جامعه را حل کرد.

تورم خوراکی ها و آشامیدنی ها در سالی که گذشت برای دهک های فقیرجامعه بسیار بالا بود.به گزارش اکوایران،به طور کلی، از آنجایی که گروه های کم درآمد جامعه به علت درآمد پایین مجبورند که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف خرید کالاهای خوراکی کنند، اقلام خوراکی در سبد مصرفی آنها وزن بیشتری دارد. از این رو زمانی که تورم از سمت خوراکی ها باشد، فشاری مضاعف بر آنها وارد می شود.

سال سخت ندارها
بنابر گزارش های منتشر شده از مرکزآمار ایران، تورم ماهانه خوراکی ها و آشامیدنی ها در دهک اول یعنی فقیرترین گروه جامعه، پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به رکورد بی سابقه ۳۱ درصد رسید. این رقم برای دهک های دوم و سوم به ترتیب ۲۹ و ۲۸ درصد به ثبت رسیده است. پیش از این سیاست توسط دولت، تورم ثبت شده ماهانه موادغذایی برای دهک اول، ۳.۷ درصد بود. پس از ثبت این رکورد، درتیرماه ۱۴۰۱، این نرخ، روندی کاهشی به خود گرفت و در هر سه دهک پایین جامعه به ۵ درصد رسید.

این روند نزولی تا جایی ادامه یافت که تورم ماهانه موادغذایی دهک اول در آذر ماه منفی ۶ درصد اعلام شد. این شاخص در دو دهک بعدی نیز منفی بود. این پایین ترین رقم تورم خوراکی برای هر سه دهک دست کم از ابتدای سال ۱۴۰۱ بود. در حالیکه بسیاری معتقد بودند بار تورمی حذف ارز ترجیحی تخلیه شده است، آمار ها نشان میدهند که این متغیر مجددا  در اول زمستان صعودی شده و در نهایت در بهمن ۱۴۰۱،  تورم خوراکی رقم خورده برای دهک اول ۳.۷ درصد، دهک دوم، ۴ درصد و دهک سوم ۴.۲ درصد بوده است. این روند اگر همینطور ادامه یابد، با توجه به اثر تورمی خوراکی ها بر خانوارهای کم درآمد، مستقیما بر روی سفره مردم تاثیر خواهد داشت و فشار مضاعفی به دهک های کم درآمد جامعه وارد خواهد کرد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا