دیدگاه‌ها

لباس‌شخصی‌ها، قاتلین بالقوّه

کسی که سطل ماست را بر سر دختر بی حجاب می‌ریزد، همان اسیدپاشی است که ظرف اسید، اطرافش پیدا نکرد. در زندان می‌شود همان قاتل زهرا کاظمی در سال ۸۲ در اوین. می‌شود قاتل زهرا بنی‌یعقوب، پزشک ایرانیِ قربانیِ گشت ارشاد در سال ۸۶ که در همدان جان داد.

مجتبی نجفی

در سطح بالاتر می‌شود قاتل پروانه فروهر، که در خانه‌اش در کنار همسرش کارد آجین شد. حتی به قتل ساده‌اش هم اکتفا نکردند. بر بدنش ضربات پیاپی دشنه فرود آوردند، آن دشنه، دشنه‌ی کین و انتقام از زنی بود که از پیشگامان مقاومت در برابر حجاب اجباری بود. در سطح بالاترش، می‌شود قاتل نیکا و سارینا، بهناز افشاری، حدیث نجفی، غزاله و مهسا موگویی و دهها نفر دیگر. در سطح دیگر می‌شود ساچمه‌زن به چشم دختران.

لباس شخصی‌ها، بالقوّه قاتل هستند. چون روح و شخصیت‌شان را به دیکتاتوری فروخته‌اند. برای همین برای میلیشیای سرکوب جمهوری اسلامی از عبارت “شهروند زدایی شده” استفاده می‌کنم. چون شهروندی، اصولی دارد. هم قوه تفکر و پژوهشگری و نقد مداوم محیط می‌خواهد و هم قوه مدارا گری و حرکت به سوی همبستگی.

میلیشیای سرکوب در جمهوری اسلامی ماشین‌هایی بی‌اختیارند؛ اسیر در یک ایدئولوژی بسته آغشته به مسأله رانت و فساد. برای همین است هانا آرنت تمامیت‌خواهی را بر چند اصل تعریف می‌کند؛ یکی از آنها امتناع از تفکر است و دیگری حذف تکثر. لباس‌شخصی‌ها به دلیل فروختن روح و تفکرشان به دیکتاتوری، مستعد هر جنایتی هستند. شعبان بی‌مخ‌ها، همیشه علیه آزادی و تکثر و در خدمت استبداد بوده‌اند.

ما از این گونه‌ها در تاریخ معاصرمان زیاد داشته‌ایم. به لطف شبکه‌های اجتماعی و آن مغازه‌دار شجاع، جنایت این عامل سرکوب افشا شده و پاسخ حاکمیت هم پلمب مغازه بوده. یراحی در آهنگش یک‌جا برادر را پناه خواهر می‌داند. شاید بهتر بود واژه‌ای دیگر می‌یافت تا سوءتفاهم نشود؛ اما منظور او درست همین بود.

امروز جامعه‌ای داریم که مرد در کنار زن در دفاع از حقوقش ایستاده. این یک پیروزی بزرگ است برای مای ایرانی که در مسیر سخت تاریخ معاصرش در خط حرکت به سوی سکولاریسمی قرار گرفته که قرار است مانع جنگ‌های فرقه ای و مذهبی شود. دیندار را در کنار بی‌دین به همزیستی مسالمت آمیز برساند و به سوی ایران شهروندمدار حرکت کند و نهاد دولت را از ساحت دین و دین را از ساحت قدرت نگاهبانی کند.

باور کنید این مغزهای پوسیده کار را ما راحت کرده‌اند. یک مسیر چند صد ساله را قرار بود با ژیان طی کنیم، با قطار سریع‌السیر طی می‌کنیم. جمهوری اسلامی خواست دینداری را اجباری کند مسیر سکولاریسم را هموار کرد؛ مسیری آغشته به مقاومت مدنی مردم.

برگرفته از کانال نویسنده

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

 

 

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا