اخبار

ادامه تظاهرات جمعه در زاهدان

مردم در زاهدان با شعارهای ضدحکومتی به خیابان آمدند. در شهر فنوج که اخیرا حکومت جمهوری اسلامی جنایت تازه ای آفریده نیز اعتراضاتی صورت است.جنایت های رژیم و نقض آشکار حقوق انسانی شهروندان و آزادی های دموکراتیک پایانی ندارد….

هشدار تازه امام جمعه اهل سنت زاهدان به خامنه‌ای؛ این فاز اولش بود!

امام جمعه اهل سنت زاهدان امروز گفت: هیچ حاکمیت و سیستم حکومتی با زور سلاح حفظ نمی شود. او بار دیگر به علما و نیروهای مسلح و انتظامی توصیه کرد که در مقابل مردم قرار نگیرند.

مولوی عبدالحمید با اشاره به جمعه خونین زاهدان گفت: « دستگاه قضایی به ما اطمینان دادند که به این مسئله بی طرفانه رسیدگی می کنند ولی الان می شنویم که می گویند نمی توانیم کسی را قصاص کنیم، چون معلوم نیست که در آن زمان کی به کی شلیک کرده و از این حرف‌های قضات تعجب می کنیم.»
وی درادامه در این مورد گفت: « چگونه قاتل ماموری را سریع شناسایی کردید و دو نفر را قصاص کردید اما وقتی قاتل از ماموران باشد پیدا نمی شود. این حرف تعجب آور است.»
امام جمعه زاهدان بار دیگر تاکید کرد مردم نه تنها خواستار مجازات عاملان این جنایت هستند بلکه می خواهند کسانی که دستور این تیراندازی‌ها را داده‌اند هم مجازات شوند.
وی در بخشی دیگر از صحبت هایش گفت:‌«حقوق بشر سازمان ملل اخیرا گزارشی درباره بازداشتی‌هایی که آزاد شده اند، منتشر کرده که تکان دهنده است. این زندانیان که آزاد شده اند، به ما هم گزارش‌هایی داده اند. ماموری که تخلف می کند، شکنجه می کند و اعتراف اجباری می گیرد. این ها همه از نظر قانون مجازات دارد.»
مردم معترض نیز با شعار «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله» و «خامنه‌ای حیا کن، مملکت رو رها کن» پس از سخنان امام جمعه زاهدان تظاهرات کردند.
این در حالی است که حمیدرضا جلایی‌پور از مقامات سابق حکومتی روز گذشته در مصاحبه ای گفته بود: آقا این تازه اولشه یعنی این فاز اولش بود و ما در یک مسیر انقلابی هستیم…
وی گفت: شما اگر به مختصات این اعتراضات توجه کنید به نظر می‌رسه بعد از انقلاب این خیزش اعتراضی از همه خیزش‌های اعتراضی قبلی توفنده‌تر بود. این اعتراض ویژگی‌اش این بود که اولا طولانی‌تر بود بین سه ماه تا پنج ماه سه ماه که خیابان‌ها که اعتراضی بود ولی اونهم نه با شعارهای اقتصادی فراتر از شعارهای اقتصادی و بعد وقتی خیابون هم حتی آرام شد شما شاهد اعتراض در محلات خانه‌ها پیاده‌روها و بعد از همه مهم‌تر شما شاهد این اعتراض تو فضای مجازی هستید به‌رغم این‌که اخلال در اینترنت ایجاد شده ما شاهد یک اعتراضی هستیم که طولانی هست اگر چه جمعیت‌های معترض دهها هزار نفری و اینها نبود ولی اینجوری که من ارزیابی های تقریبی انجام دادم حداقل دو میلیون نفر در این اعتراضات شرکت کردند که به نظر من عدد کمی نیست ۱۶۰شهر ایران در معرض اعتراض قرار گرفت ۱۰۰دانشکده ایران یا دانشگاههای ایران مورد یعنی اعتراض کردند حدود ۲۰هزار نفر دستگیر شدند بیش از ۱۰۰۰نفر پرونده قضایی برایشان تشکیل شده ۵۰۰نفر جان باختند و ۷۰نفر از نیروهای حدوداً البته همه اینها حدودی است از نیروهای امنیتی جان باختند افکار عمومی ایران و جهان مورد تحت تأثیر قرار گرفته یک هم‌چنین رخدادی به این وسعت و به این طولانی ما نداشتیم لذا این رو قشنگ می‌شه تصدیق کرد یعنی وقایع تجربه‌ای که ما شاهدش بودیم می‌تونیم اینو بگیم.
در اعتراض های امروززاهدان، با مردم فنوج اعلام همبستگی حاکم بود. سه روز پیش نیروهای امنیتی تعدادی را در فنوج کشته و زخمی کردند. امام جمعه زاهدان گفت: «با زور سلاح هیچ نظامی نمی‌ماند.»
به گزارش سایت زمانه،امروز جمعه ۸ اردیبهشت مردم معترض بلوچ در زاهدان پس از نماز جمعه بار دیگر در خیابان‌ها دست به تظاهرات زدند و علیه حکومت شعارهایی سر دادند.
آن‌ها فریاد می‌زدند: «آزادی، آزادی»، «می‌میریم، می‌میریم، ذلت نمی‌پذیریم»، «بسیجی سپاهی، داعش ما شمایی»، «حکومت بچه‌کش نمی‌خواهیم»، «خامنه‌ای حیا کن، مملکت رو رها کن»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله».
در این تظاهرات همچنین شعار «رفراندوم، رفراندوم» سر داده شد؛ خواسته‌ای که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی آن را در سخنان ۲۹ فروردین خود رد کرد و گفت اساساً مردم قدرت فهم مسائل پیچیده را ندارند که برای آن‌ها رفراندوم بگذاریم.
معترضان همچنین با حمل پلاکاردهایی از سپیده قلیان، زندانی سیاسی حمایت کردند.«فیلتربان» گروهی که در زمینه حق دسترسی به اینترنت فعالیت می‌کند اعلام کرد که صبح جمعه اینترنت در استان‌های سیستان و بلوچستان، البرز، گلستان، خوزستان، ‌کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان دچار اختلال شده است.
در هفته‌های گذشته نیز جمعه‌ها اینترنت در زاهدان به‌دلیل وقوع اعتراضات و پخش خطبه‌های نماز جمعه مختل می‌شد.
اعتراضات مردم فنوج

مردم زاهدان همچنین با در دست داشتن پلاکاردهایی در نماز جمعه از مردم فنوج حمایت کردند. آن‌ها فریاد می‌زدند «برادر شهیدم خون تو پس می‌گیرم».
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی شامگاه سه‌شنبه ۵ اردیبهشت با زیرگرفتن دو موتورسوار و تیراندازی به سمت مردم معترض در این شهر یک نفر را کشت و سه نفر را زخمی کرد. در این رویداد سمیر گردهانی، نوجوان ۱۶ ساله بلوچ پس از زیر گرفته شدن توسط خودروی نیروهای نظامی جان باخت و عصر روز گذشته پنج‌شنبه ۷ اردیبهشت در روستای شیرآباد از توابع لاشار به خاک سپرده شد.
به‌دنبال این جنایت، در همان روز مردم در مقابل پاسگاهی در شهر تجمع کردند که تیراندازی نیروهای نظامی به سمت معترضان منجر به زخمی شدن دست‌کم سه نفر دیگر شد.
مولوی قریشی، امام جمعه فنوج و چند تن از اهالی این شهر چهارشنبه ۶ اردیبهشت‌ در جلسه شورای تأمین فنوج خواهان اجرای عدالت برای مردم شهر شدند. قریشی گفت:می خواهم گزارشی دقیق و نه مانند حادثه زاهدان (جمعه خونین زاهدان) ارائه شود و تأکید می‌کنم هیچ‌گونه تهمت اشرار به مردم فنوج قابل قبول نیست.
در این جلسه برخی از بستگان سمیر گردهانی نیز شرکت داشتند و خواهان اجرای عدالت شدند.
روز پنج‌شنبه نیز گروه زیادی از مغازه‌داران فنوج در اعتراض به کشته و مجروح شدن چند نفر از مردم این شهر توسط مأموران نظامی دست به اعتصاب زدند. نهادهای نظامی هم با ایجاد فشار بر شورای شهر، امام جمعه و برخی از سران طایفه‌ها تلاش کردند مانع از اعتصاب مغازه‌داران شوند.
امروز ۸ اردیبهشت در فنوج نیز مردم معترض به خیابان آمدند. آن‌ها با وجود فضای شدید امنیتی در سطح شهر علیه جمهوری اسلامی شعارهایی سر دادند.
بنا به گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، مأموران نظامی با تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور سعی در پراکنده کردن مردم داشتند.

«با زور سلاح هیچ نظامی نمی‌ماند»

موضوع رفراندوم در خطبه‌های عبدالحمید اسماعیل زهی (مولوی عبدالحمید)، امام جمعه زاهدان نیز مطرح شد. او گفت:
وقتی نتیجه یک همه‌پرسی مشخص است چه نیازی به همه‌پرسی است. نتیجه همه‌پرسی مشخص است و راه حل مشکلات تن دادن به حرف مردم است. مردم را از دست ندهید.
امام جمعه زاهدان با بیان این‌که «هر نظامی در دنیا، اسلامی یا غیر اسلامی باید با همراهی مردم باشد و با زور سلاح هیچ نظامی نمی‌ماند»، افزود:
توصیه من به نیروهای مسلح این است که در مقابل مردم قرار نگیرند. شما فرزندان مردم هستید و اگر مردم از شما تغییر می‌خواهند خود را تغییر دهید
عبدالحمید اسماعیل زهی در بخشی دیگر از خطبه‌های خود بار دیگر به جمعه خونین زاهدان اشاره کرد و گفت: دستگاه قضایی به ما اطمینان دادند که به این مسئله بی‌طرفانه رسیدگی می‌کنند ولی الان می‌شنویم که می‌گویند نمی‌توانیم کسی را قصاص کنیم، چون معلوم نیست که در آن زمان کی به کی شلیک کرده و از این حرف‌های قضات تعجب می‌کنیم.
او افزود: «چگونه قاتل مأموری را سریع شناسایی کردید و دو نفر را قصاص کردید اما وقتی قاتل از مأموران باشد پیدا نمی‌شود. این حرف تعجب‌آور است.»
«جمعه خونین» زاهدان به درگیری‌های ۸ مهر ۱۴۰۱ بین معترضان زاهدان و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در جریان جنبش سراسری و به‌دنبال تجاوز فرمانده انتظامی به دختری بلوچ، گفته می‌شود. فعالان بلوچ حدود ۱۰۰ نفر از قربانیان را شناسایی کرده‌اند اما مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند شمار کشته‌شدگان ۳۵ نفر بودند. برخی از کشته‌شدگان کودکانی بودند که به نماز جمعه در مسجد مکی رفته بودند.
مولوی عبدالحمید در سخنان خود بار دیگر تأکید کرد که مردم بلوچستان نه تنها خواستار مجازات عاملان این جنایت هستند بلکه می‌خواهند کسانی که دستور این تیراندازی‌ها را داده‌اند نیز مجازات شوند.
او گزارش اخیر گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در مورد شکنجه در ایران را «تکان‌دهنده‌‎» خواند و گفت: ما هم (در مورد شکنجه) گزارش داریم و شاید گزارش‌های ما بیشتر هم باشد. بسیاری از افرادی که بازداشت شده‎اند نزد ما می‌آیند و حرف‌های خودشان را می‌گویند. معتقدیم مأموری که در بازداشتگاه‌ها زندانیان را شکنجه می‌کند یا اعتراف اجباری می‌گیرد و از لحاظ شرعی و قانونی مرتکب تخلف می‌شود باید مجازات بشود.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا