زنان

زنگ خطر بحران «اسیدپاشی» به صدا درآمده!

انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی به تازگی عنوان کرده که در ۴ ماهه اخیر ۶ مورد قربانی جدید را شناسایی کرده. این احتمال وجود دارد که تعداد بیشتری در شهرها و روستاهای دور و نزدیک قربانی اسیدپاشی شده باشند و در بی‌خبری روزگار بگذرانند. آماری که باید زنگ خطر را برای مسئولان و کارشناسان به صدا در بیاورد.

محمد معصومیان- روزنامه اعتماد: دستش را روی صورتش می‌گیرد، به زمین می‌افتد، تمام بدنش بی‌حس می‌شود و این آغاز زندگی است که تا پیش از ریخته شدن اسید روی بدن و صورتش چیزی از آن نمی‌دانست؛ سوزش، درد، پانسمان و رفت‌وآمد به بیمارستانی که تبدیل به یک عادت می‌شود، اما تلخ‌ترین اتفاق تغییر چهره‌ و از بین رفتن بافت‌های پوستی است که می‌تواند زندگی فرد قربانی را عوض کند. اسیدپاشی خشونتی که هر روز قربانی تازه‌ای می‌گیرد. شاید شدیدترین خشونتی که هر فرد در زندگی تجربه می‌کند. حمله‌ای که در بیشتر موارد از طرف افرادی صورت می‌گیرد که سال‌هاست قربانیان او را می‌شناسند. آن‌طورکه ترانه بنی‌یعقوب عضو هیات‌مدیره انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی می‌گوید: «در بیشتر موارد اسیدپاشی از طرف همسر یا همسر سابق زنان اتفاق می‌افتد و از این منظر یک نوع خشونت خانگی است.»

به گزارش اعتماد، انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی به تازگی عنوان کرده که در ۴ ماهه اخیر ۶ مورد قربانی جدید را شناسایی کرده است. البته این تعداد تنها به کسانی محدود می‌شود که شناسایی شدند و این احتمال وجود دارد که تعداد بیشتری در شهرها و روستاهای دور و نزدیک قربانی اسیدپاشی شده باشند و در بی‌خبری روزگار بگذرانند. آماری که باید زنگ خطر را برای مسوولان و کارشناسان به صدا در بیاورد.

بنی‌یعقوب با اشاره به اینکه اسیدپاشی دلایل پیچیده‌ای دارد و باید مسوولان و کارشناسانی که به حمله‌کنندگان دسترسی دارند دست به تحلیل بزنند، می‌گوید‌: «ما به عنوان انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی تا امروز بیش از ۱۰۰ مورد قربانی را شناسایی کردیم اما در ۴ ماهه اخیر در این زمینه رشد داشتیم. هرچند تحلیل دلایل این افزایش نیاز به دسترسی به حمله‌کنندگان و انجام مصاحبه‌های عمیق است تا انگیزه افراد از این اقدام روشن شود اما می‌تواند به نوعی نشان‌دهنده افزایش میزان خشونت در جامعه باشد.» سال ۱۳۹۸ بود که بعد از سال‌ها بحث و بررسی قوانین تشدید مجازات اسیدپاشی به تایید مراجع قانونی رسید، اما این تشدید مجازات نیز هنوز نتوانسته آن‌طورکه باید پیشگیرانه باشد. کسانی که معتقدند این قوانین باید شدت عمل بیشتری داشته باشد می‌گویند اسیدپاش با قصد قبلی اقدام به خرید اسید و پاشیدن آن روی قربانی می‌کند درحالی که بخشی از قتل‌ها در یک لحظه و در حالت جنون‌آمیز اتفاق می‌افتد و از این دریچه می‌تواند عملی بسیار شنیع‌تر از قتل بدون برنامه‌ریزی قبلی باشد. بنی‌یعقوب می‌گوید: «بسیاری از اعضای انجمن قربانیان اسیدپاشی معتقد هستند این تشدید قوانین هنوز نتوانسته بازدارندگی لازم را ایجاد کند. بسیاری از آنها معتقدند باید قوانین شدت عمل بیشتری برای مقابله با چنین افرادی به خرج بدهد» اما مساله دیگری که شاید بتواند از بروز چنین اقدامات وحشتناکی جلوگیری کند محدود کردن خرید و فروش انواع اسید است که به صورت آزادانه به فروش می‌رسد. بنی یعقوب می‌گوید: «مسوولان باید در رابطه با فروش آزادانه اسید فکری بکنند.»

مصطفی ده‌مرده‌ای، رییس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری، فروش آزادانه اسید در ایران را یکی از دلایل بالا رفتن میزان اسیدپاشی در سال‌های گذشته می‌داند، هرچند او معتقد است تعداد حملات اسیدپاشی به نسبت ۶ یا ۵ سال پیش کاهش پیدا کرده است. ده‌مرده‌ای می‌گوید: «قوانین ما بازدارنده نیست. در هیچ کشوری اسید سولفوریک و سیتریک و حتی اسیدباتری این‌قدر در دسترس نیست و افراد باید با نشان دادن مدرکی که نشان‌دهنده دلیل مصرف آنها است اسید بخرند. قوانین در کشور ما طوری نوشته شده که این مسائل در آن لحاظ نشده و اگر قرار بر جلوگیری از فروش باشد باید به امضا و تایید چند نهاد برسد که کار را سخت می‌کند.»

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا