گوناگون

آمارها سخن می‌گویند

تورم مناسبات اجتماعی را برهم زده است…

تورم و کاهش ارزش پول ملی به آسیب‌های اجتماعی می‌انجامد که فقر، بالا رفتن سرقت و کیف‌قاپی و زورگیری و اعتیاد و طلاق و… تنها بخشی از آنهاست.

این موضوعی است که روزنامه «اعتماد» در گزارشی به آن پرداخته و نوشته که شاخص «نزاع ثبت شده در پزشکی قانونی» نشان می‌دهد که در سال ۹۶ نزدیک به ۵۴۴ هزار «نزاع» در سازمان پزشکی قانونی ثبت شد. اما ۴ سال بعد این رقم به بیش از ۵۸۶ هزار رسیده است. آمار پزشکی قانونی می‌گوید در بهار سال گذشته هم میزان دعوا ۸ درصد نسبت به بهار ۱۴۰۰ بالاتر است.

بررسی‌ آمار پلیس توسط «صدای آمریکا» نشان می‌دهد مردم تهران، خراسان رضوی و اصفهان در صدر فهرست نزاع‌های خیابانی قرار دارند. نگاهی به وضعیت خانوارها در این شهرها هم نشان می‌دهد مردم این سه کلانشهر بیشترین آسیب اقتصادی را از تورم ایجاد شده در حوزه مسکن و اجاره‌بها متحمل شده‌اند.

در گزارش اعتماد آمده است که شرایط تورمی و رشد بالای تورم، متولدان دهه ۷۰ و حتی ۸۰ را با دوران جوانی کوتاه، گذرا، اندوهبار و یک نوع «بزرگسالی سریع و سخت و پر چالش» روبرو می‌کند.

در بخشی از این گزارش به موضوع «تقویت فرهنگ فقر» اشاره و تاکید شده است که یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های فرهنگ فقر، توجه شدید به زمان حال و اکنون همراه با ناتوانی از چشم‌پوشی موقت از برخی چیزهای خوشایند، به دلیل چیزهای خوشایند بزرگ‌تر در آینده است. شرایط تورمی که طبق این گزارش به این فرهنگ دامن می‌زند.

آسیب‌ها و ناهنجاری‌های موجود در روابط روزمره، تعاملات خانوادگی، دوستی و شغلی از جمله مواردی است که میزان آن به واسطه افزایش تورم رشد کرده و روزنامه اعتماد با استناد به یک پژوهش میدانی در این زمینه نوشته است: «تورم تنها سبب تضعیف، سستی و کمرنگ شدن حمایت‌ها و پشتیبانی‌های خانواده‌ها از یکدیگر نشده، بلکه موجب روابط تصنعی شده است.»

ایران در سال‌های اخیر با رشد فزاینده تورم، افزایش تاریخی قیمت کالاهای اساسی و بالا رفتن هزینه‌ مسکن روبه‌رو بوده که به باور بسیاری از کارشناسان در صورت عدم تغییرات اساسی در ایران، چشم‌انداز کوتاه مدتی برای بهبود آن متصور نیست.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا