جوانان

محروم‌سازی دختران

نمایندگان به جای آنکه به مسائل اصلی جامعه مانند تورم، بیکاری ، مشکلات معیشتی، زیست محیطی،بخران های اقتصادی- اجتماعی، آتش سوزی های مراکز صنعتی و جنگل ها، کمبود و بحران آب وغیره بپردازند، به موضوعاتی می‌پردازند که اساسا نه مساله ایران است و نه چنین موضوعاتی مورد قبول جامعه قرار دارد….

بر اساس اصول مختلف قانون اساسی، همه مردم ایران از جمله دختران چه قبل از رسیدن به سن ۱۸سال و چه پس از آن دارای حقوق متساوی بوده و هیچ مقام و مرجع و قانونی نمی‌تواند این حقوق را انکار کرده و دختران ایرانی را از آن محروم سازد.
حسین جلالی در نشست علنی روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد مجلس گفت: افراد زیر ۱۸ سال «حبس و زندان» ندارند، اما «جریمه‌های مالی و محرومیت از حقوق اجتماعی» در لایحه برای آنها در نظر گرفته شده است.

او از جمله این محرومیت‌ها به مواردی چون «گذرنامه، اشتغال، تحصیل، حساب بانکی، اینترنت و تلفن» اشاره کرد که شامل «دختران زیر ۱۸ سال» می‌شود.

صالح نیکبخت در اعتماد نوشت:

آیا نمایندگان می‌توانند با وضع برخی قوانین در برابر حقوق قانونی و غیرقابل خدشه شهروندان، مانع‌تراشی کرده و در برابر آن سنگ‌اندازی کنند؟ این پرسش از دیروز و پس از صحبت‌های یکی از نمایندگان مجلس در خصوص اعمال محدودیت‌های اداری، هویتی و خدماتی به دختران زیر ۱۸سال به دلیل موضوع حجاب در فضای عمومی جامعه و شبکه‌های اجتماعی بارها تکرار شده است. قانونی که یکی از عجیب‌ترین موارد حقوقی است که ایرانیان به یاد دارند و عینیت پیدا کرده است. باید گفت: «هر دم از این باغ بری می‌رسد/ تازه‌تر از تازه‌تری می‌رسد!» این اظهارات نشان می‌دهد، نمایندگان به جای آنکه به مسائل اصلی جامعه مانند تورم، بیکاری و مشکلات معیشتی و… بپردازند، به موضوعاتی می‌پردازند که اساسا نه مساله ایران است و نه چنین موضوعاتی مورد قبول جامعه قرار دارد. بر اساس اصول مختلف قانون اساسی، همه مردم ایران از جمله دختران چه قبل از رسیدن به سن ۱۸سال و چه پس از آن دارای حقوق متساوی بوده و هیچ مقام و مرجع و قانونی نمی‌تواند این حقوق را انکار کرده و دختران ایرانی را از آن محروم سازد. گفتنی است این حقوق قبل از بلوغ دختران ایرانی توسط اولیای آنها رعایت و اعمال می‌شود و پس از رسیدن به سن بلوغ قانونی، توسط خود دختران پیگیری شده و استیفا می‌شود. مجلس نمی‌تواند مردم را از حقوق قانونی خود محروم کند در حالی که در قوانین فعلی، اصول کلی قانون اساسی و شاکله قانونی و حقوقی کشور چنین محدودیت‌هایی وجود ندارد. بدون تردید اگر چنین تلاش‌هایی برای تضییع حق دختران صورت گیرد، اعضای حقوقدان شورای نگهبان که باید حافظان رعایت قانونی اساسی باشند، آن را تصویب نخواهند کرد. به عنوان یک حقوقدان متاسف می‌شوم که می‌شنوم مجلس به جای تصویب قوانین کاربردی و کارآمد که فاصله ایران را با حکومت‌هایی چون طالبان و…یادآور می‌سازد، دست به اقدامات و تصمیماتی می‌زند که دقیقا در مسیر راه همین گروه‌های تندرو است.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا