گروه «بریکس» (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) پنجشنبه ۲ شهریور در سومین روز نشست خود در ژوهانسبورگ اعلام کرد که شش کشور جدید به عضویت این گروه در میآیند. بدین ترتیب با اعلام رسمی رئیس جمهور آفریقای جنوبی که میزبان نشست امسال بریکس است، ایران، آرژانتین، مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از ژانویه ۲۰۲۴ (دی ماه ۱۴۰۲) به جمع پنج عضو اصلی این گروه میپیوندند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور آفریقای جنوبی روز پنجشنبه گفت که گروه کشورهای عضو بریکس تصمیم گرفتهاند از شش کشور آرژانتین، مصر، ایران، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی دعوت کند تا به عضویت این بلوک درآیند.
رادیو فرانسه-سیریل رامافوزا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک رهبران پنج کشوری که در حال حاضر عضو این بلوک هستند، تصریح کرد که عضویت این شش کشور از اول ژانویه ۲۰۲۴ عملی خواهد شد.
در حالی که همه اعضای بریکس به طور علنی حمایت خود را از گسترش این گروه ابراز کرده بودند، رهبران پنج کشور عضو بر سر تعداد و معیارهای انتخاب اعضای جدید اختلاف نظر داشتند.
حدود ۴۰ کشور علاقهمندی خود برای عضویت در بریکس را اعلام کرده بودند. از میان آنها، نزدیک به ۲۲ کشور رسماً درخواست عضویت خود را به این گروه ارائه دادهاند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه و به گفته رهبران کشورهای بریکس، این شور و شوق نشان دهنده نفوذ روزافزون کشورهای نوظهور در صحنه جهانی است.
گفتنی است که پنج کشور عضو بریکس یک چهارم ثروت جهان را تولید می کنند و ۴۲ درصد از جمعیت جهان را دارند.
استقبال تهران از عضویت در بریکس
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر ابراهیم رئیسی در واکنش به اعلام این خبر، در صفحه توییتر خود «عضویت دائم» جمهوری اسلامی در «گروه اقتصادهای نوظهور جهانی را یک پیشرفت تاریخساز» توصیف کرد و آن را یک «موفقیت استراتژیک برای سیاست خارجی» جمهوری اسلامی ارزیابی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، ابراهیم رئیسی که به دعوت همتای آفریقای جنوبی خود برای شرکت در پانزدهمین نشست سالانه بریکس به این کشور سفر کرده، صبح امروز پنجشنبه وارد پایتخت این کشور شده است.
گفته میشود علاوه بر سخنرانی در نشست بریکس، رئیس جمهوری اسلامی ایران قرار است با شماری از سران کشورها نیز دیدار و گفتگو کند.
عربستان فعلا دعوتنامه برای پیوستن به «بریکس» را نپذیرفت
انتخاب- فیصل بن فرحان در گفتگو با العربیه اظهار داشت: سیاست خارجی عربستان بر ایجاد مشارکت های اقتصادی متمرکز است و بریکس کانال مهمی برای ارتقای همکاری های اقتصادی است. وزیر خارجه سعودی افزود: ما دعوتنامه بریکس برای پیوستن به آن را بررسی می کنیم و تصمیم مناسب را اتخاذ خواهیم کرد.
وزیر خارجه عربستان سعودی گفت: ما از دعوت اعضای بریکس برای پیوستن به این گروه قدردانی می کنیم و آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
فیصل بن فرحان در گفتگو با العربیه اظهار داشت: سیاست خارجی عربستان بر ایجاد مشارکت های اقتصادی متمرکز است و بریکس کانال مهمی برای ارتقای همکاری های اقتصادی است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet