”خانه از پای بست ویران است“
فرشاد مومنی، اقتصاددان دان، ضمن انتقاد و هشدار به سران رژیم در باره بروز اعتراضات نوین گفت: نظام اجتماعی در حال حرکت به سمت الگوی ستیز و حذف است، باید حکومت را هشیار کرد چون حتی بایستههای بقای خودش را هم رعایت نمیکند!….
فرشاد مومنی گفت: وقتی نابرابری های ناموجه از حدودی فراتر میرود، اساس نظم اجتماعی مبتنی بر رفتارهای حذفی و ستیزهجویانه قرار میگیرد. معمولاً وقتی نابرابری ها به ناپایداری و واکنشهای شدید اجتماعی منجر میشود، حکومت ها که مثلا در زمینه خدمات سلامت و آموزش با تلخی و تنگ نظری برخورد میکنند و در زمینه هزینه سرکوب بسیار گشاده دست میشوند. همین مسأله باعث میشود، بهاصطلاح حکومت ها گور خود را بکنند و جامعه با ناپایداری های جدی سیاسی نیز روبهرو شود.
او با تأکید بر اینکه باید برای به سر عقلآوردن حکومت در اجتناب از استفاده از ابزار شوک درمانی تلاش کرد، ضمن تشریح رابطه شوک درمانی با تشدید نابرابری های ناموجه و حرکت به سمت آنومی اقتصادی و اجتماعی در رفتارهای دولت و جامعه، افزود: “عمده رفتارهای حکومت در ایران، دچار آنومی شده و آنها در فرآیندهای تصمیمگیری و تخصیص منابع، گاه حتی بایستههای بقای خود را نیز رعایت نمیکنند.
حرکت های اعتراضی توده های جان به لب رسیده در یک سال گذشته (از شهریور ماه ١۴٠١ تا به امروز)حاوی تجربه های گرانبهایی برای جنبش مردمی بوده است. در شهریور ماه سال ١۴٠١ در حالی که صدها هزار نفر در شهر گوناگون کشور در اعتراض به قتل مهسا امینی شروع شد، ثمره مبارزات بیش از چهار دهه مردم بر علیه رژیم حاکم بوده است . توده های جان به لب رسیده از فقر، محرومیت، ظلم و فساد فراگیر دستگاه های حکومتی ولایت فقیه به خیابان ها آمده بودند و با گلوله و سرکوب خشن و خونین گزمگان ارتجاع رو به رو بودند،به قول ضرب المثل شیرین ایرانی ”خانه از پای بست ویران است“. همان طور که تجربه حداقل جهار دهه اخیر نشان داده است رژیم ولایت فقیه اصلاح ناپذیر است و تا حذف کامل حاکمیت ولایت فقیه از نظام سیاسی کشور نمی توان به تحقق خواست های مردم و نجات ایران از ورطۀ نابودی امیدوار بود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet