دیدهبان حقوق بشر: اسرائیل از فسفر سفید در عملیات نظامی در غزه و لبنان استفاده کرده است
به گفته دیدهبان حقوق بشر، «استفاده اسرائیل از فسفر سفید در عملیات نظامی در غزه و لبنان غیرنظامیان را در معرض جراحتهای جدی و درازمدت قرار میدهد.»…
دیدهبان حقوق بشر با انتشار بیانیهای از اسرائیل به خاطر استفاده از فسفر سفید در عملیات نظامی در غزه و لبنان انتقاد کرد. دیدهبان حقوق بشر روز پنجشنبه ۱۲ اکتبر در این بیانیه اکتبر نوشت: استفاده اسرائیل از فسفر سفید در عملیات نظامی در غزه و لبنان، غیرنظامیان را در معرض جراحتهای جدی و درازمدت قرار میدهد. دیدهبان حقوق بشر در این بیانیه گفت که ویدئوهایی از لبنان و غزه در ۱۰ و ۱۱ اکتبر را راستیآزمایی کرده که در آنها استفاده ارتش اسرائیل از فسفر سفید مشخص است. فسفر سفید باعث سوختگی بسیار شدید در انسان میشود و زیرساختهای مدنی را نیز با درانداختن آنها به حریق، به شدت دچار آسیب میکند. استفاده از فسفر سفید در غزه، بزرگترین زندان روباز جهان با بیش از دو میلیون جمعیت، به گفته دیدهبان حقوق بشر، غیرنظامیان را در معرض خطر جدی قرار میدهد و قوانین انساندوستانهی بینلمللی مبتنی بر پرهیز از قرار دادن غیرنظامیان در معرض خطر غیرضروری را زیر پا میگذارد.شمار قربانیان حمله اسرائیل به غزه به ۱۸۰۰ نفر رسید
وزارت بهداشت غزه در جدیدترین آمار اعلام کرد که دستکم ۱۷۹۹ نفر در حملات هوایی اسرائیل کشته و ۶۳۸۸ نفر زخمی شدهاند.
سازمان جهانی بهداشت: جابجایی افراد به شدت بیمار در نوار غزه «حکم مرگ» آنها را دارد
سازمان جهانی بهداشت میگوید مقامات بهداشتی غزه به آنها اطلاع دادهاند که انتقال بیماران آسیبپذیر از بیمارستانهای شمال نوار غزه امکانپذیر نیست. طارق جاساروچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت: «افراد شدیدا بیمار هستند که صدمات آنها به این معنی است که تنها شانس زنده ماندن آنها استفاده از تجهیزات کمکی حیاتی مانند دستگاه تنفس مصنوعی است.» وی افزود: «بنابراین جابجایی این افراد حکم مرگ آنها است. درخواست از کارکنان بهداشتی برای انجام این کار فراتر از ظلم است.»
مخالفت محمود عباس با فرمان ارتش اسرائیل برای خروج ساکنان غزه: این روز نکبت دوم است
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از دستور ارتش اسرائیل برای خروج بیش از یک میلیون نفر از شمال نوار غزه، نسبت به آوارگی گسترده فلسطینیها هشدار داد و آن را با تبعید سال ۱۹۴۸ مقایسه کرد. وی تاکید کرد که با آوارگی فلسطینیان از نوار غزه مخالف است زیرا به منزله [روز] نکبت دوم است. این موضوع اشاره به آواره شدن حدود ۷۶۰ هزار فلسطینی دارد که در طول جنگ ۱۹۴۸ که مصادف با ایجاد کشور اسرائیل بود از سرزمینهای خود گریختند یا اخراج شدند. این روز را فلسطینیها و شماری از کشورهای منطقه «روز نکبت» نامگذاری کردهاند.
وزیر خارجه چین: منشاء درگیری حماس و اسرائیل بیعدالتی تاریخی علیه فلسطینیها است
وانگ یی، وزیر خارجه چین روز جمعه گفت که منشاء درگیری بین اسرائیل و گروه حماس «بیعدالتی تاریخی» علیه فلسطینیها است. وزیر خارجه چین این سخنان را در جریان نشست خبری با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پکن بیان کرد.
عفو بینالملل: مجازات دستهجمعی غیرنظامیان غزه جنایت جنگی است
گروه حقوق بشری عفو بینالملل روز جمعه از اسرائیل خواست تا «فورا» محاصره غزه را لغو کند. این نهاد تاکید کرد که «مجازات دسته جمعی» غیرنظامیان برای جنایت تروریستی حماس، جنایت جنگی است. عفو بینالملل در بیانیهای افزود که محاصره این سرزمین پرجمعیت از سوی اسرائیل، نوار غزه را در تاریکی فرو برده و فاجعه انسانی را تشدید میکند.
در این بیانیه آمده است: «مجازات دسته جمعی غیرنظامیان غزه به منزله جنایت جنگی است و این موضوع ظالمانه و غیرانسانی است.» عفو بینالملل تاکید میکند که غیرنظامیان فلسطینی مسئول جنایت حماس و دیگر گروههای مسلح فلسطینی نیستند و اسرائیل نباید آنها را بهخاطر اعمالی که در آن نقشی ندارند متحمل رنج کند.
سازمان ملل: تاکنون بیش از ۴۲۳ هزار نفر در نوار غزه آواره شدهاند
سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از ۴۲۳ هزار نفر تاکنون به دلیل حمله نظامی اسرائیل به غزه مجبور شدهاند که خانه و کاشانه خود را در غزه ترک کنند. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید٬ تعداد آوارگان غزه در اواخر روز پنجشنبه بیش از ۸۴ هزار نفر دیگر افزایش یافت و اکنون به ۴۲۳ هزار و ۳۷۸ نفر رسیده است. این نهاد سازمان ملل همچنین در درخواستی اضطراری از کشورهای جهان خواسته است تا ۲۹۴ میلیون دلار برای رسیدگی به «فوریترین نیازهای» مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری اشغالی کمک کنند. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفت که این بودجه برای کمک به بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر است.
آمار قربانیان جنگ غزه و اسرائیل در هفتمین روز
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در پی حمله غافلگیرانه حماس به این کشور دست کم ۱۳۰۰ غیرنظامی و سرباز کشته شدند. جاناتان کنریکوس، سخنگوی ارتش اسرائیل افزود که بیش از ۳ هزار نفر نیز در این حملات زخمی شدهاند. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که از زمان آغاز درگیریها در روز هفت اکتبر، ۱۵۳۷ فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه کشته و ۶۶۱۲ نفر دیگر زخمی شدهاند. دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل نیز بامداد روز جمعه اعلام کرد که بیش از ۴۰۰ هزار نفر در نوار غزه از آغاز درگیریها آواره و ۲۳ امدادگر کشته شدهاند.
کارشناسهای سازمان ملل حملات اسرائیل به غزه را «مجازات دستهجمعی» خواندند و خواهان آزادی غیرنظامیان اسیر حماس شدند
روز پنجشنبه گروهی از گزارشگران ویژه سازمان ملل خشونت علیه غیرنظامیان در اسرائیل را محکوم کرده و از «مجازات دستهجمعی» مردم غزه در حملات تلافیجویانه اسرائیل ابراز تأسف کردند. آنها ضمن محکوم کردن «جنایتهای هولناک حماس» گفتند که اسرائیل به «حملات نظامی کور علیه مردم فلسطینی غزه» متوسل شده است. این کارشناسهای مستقل سازمان ملل در بیانیهای گفتند: «مردم غزه ۱۶ سال در محاصره غیرقانونی زندگی کردهاند و در حال حاضر پنج جنگ وحشیانه بزرگ را پشت سر گذاشتهاند که هنوز گزارشی از آنها وجود ندارد.» آنها گفتهاند محاصره غزه بهمنزله «مجازات دستهجمعی» است و هیچ توجیهی برای خشونتی که غیرنظامیان بیگناه را هدف قرار میدهد، چه توسط حماس و چه نیروهای اسرائیلی، وجود ندارد. «مجازات دستهجمعی» به تنبیه گروهی از مردم با رفتار و اعمال نامتناسب از سوی یک یا چند شخص یا گروه گفته میشود. در بحبوحه جنگ و درگیریهای مسلحانه، معمولاً «مجازات دستهجمعی» به سبعیت و قساوت انجامیده و ناقض حقوق دوران جنگ و کنوانسیون ژنو است. گزارشگران ویژه سازمان ملل گفتهاند که «گروگانگیری در چارچوب خصومتها نیز جنایت جنگی محسوب میشود». آنها افزودهاند: «غیرنظامیانی که توسط حماس دستگیر شدهاند باید فوراً آزاد شوند.»
حماس: ۱۳ اسیر از جمله خارجیها در حملات هوایی اسرائیل کشته شدند
گروه حماس مدعی شده است ۱۳ گروگانی که در نوار غزه در اختیار داشت طی روز گذشته در حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند. این گروه در بیانیهای اعلام کرد که در بین کشته شدهها خارجیها نیز حضور داشتند. پیش بینی میشود در جریان حملات مرگبار آخر هفته گذشته به جنوب اسرائیل، حماس حدود ۲۰۰ نفر را گروگان گرفته و به نوار غزه منتقل کرده باشد.
ارتش اسرائیل میگوید تاکنون به خانوادههای ۹۷ اسرائیل گروگان گرفته شده اطلاع داده است که عزیزان آنها در بازداشت هستند.
تایج یک نظرسنجی: اکثر اسرائیلیها خواهان استعفای نتانیاهو پس از پایان جنگ هستند
طبق یک نظرسنجی صورت گرفته در اسرائیل ۵۶ درصد از شهروندان این کشور معتقدند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر باید در پایان درگیری با حماس استعفا دهد. ۵۲ درصد نیز میگویند که یوآو گالانت وزیر دفاع نیز در پایان جنگ باید کنارهگیری کند. از سوی دیگر ۸۴ درصد از اسرائیلیها معتقدند که رهبری سیاسی این کشور مسئول شکستی است که منجر به حمله گسترده و ناگهانی جنگجویان حماس به شهرهای جنوبی اسرائیل شد. ۵۹ درصد وقتی از آنها پرسیده شد که آیا به دولت در مدیریت جنگ اعتماد دارند یا نه؟ گفتند «تا حدودی اعتماد دارند» یا «اصلا اعتماد ندارند.»
طبق این نظرسنجی، پاسخ دهندگان گانتس را به رهبری نتانیاهو ترجیح میدهند و ۴۸ درصد نیز خواهان مدیریت وزیر دفاع پیشین هستند. این نظرسنجی از سوی روزنامه پرخواننده معاریو هدایت شده و در آن ۶۰۰ نفر شرکت کردند و در تاریخهای ۱۱ و ۱۲ اکتبر انجام شده است.
عباس: کشتار غیرنظامیان از هر دو طرف محکوم است
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که به اردن رفته است تا با ملک عبدالله و بلینکن دیدار و گفتوگو کند، روز پنجشنبه گفت: «ما شیوههای کشتار غیرنظامیان یا آزار آنها را از هر دو طرف محکوم میکنیم.» عباس افزود: «این کارها با اخلاق، مذهب و قوانین بینالمللی مغایرت دارد.» عباس خواستار توقف فوری حملات اسرائیل به نوار غزه، ارائه کمکهای بشردوستانه، آب و برق و گشایش گذرگاههای فوری بشردوستانه به غزه شد. محمود عباس همچنین گفت: «ما دست به خشونت نمیزنیم و به مشروعیت بینالمللی، مقاومت مسالمتآمیز مردمی و اقدام سیاسی بهعنوان راهی برای دستیابی به اهداف ملی خود پایبند هستیم.» قرار است فردا (جمعه) عباس در امان با بلینکن دیدار کند. در حالی که واشنگتن قویاً از اسرائیل حمایت کرده است، برنامه بلینکن برای ملاقات با عباس نشان میدهد که هنوز آمریکا به نارضایتی فلسطینیها توجه دارد. خبرگزاری دولتی اردن گزارش داد که ملک عبدالله به دولت خود دستور داده است که ۴,۲۳ میلیون دلار برای نهاد سازمان ملل که با آوارگان فلسطینی کار میکند، اختصاص دهد.
آلمان کمک به فلسطینیها را متوقف میکند
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در یک سخنرانی در مجلس این کشور در روز پنجشنبه ۱۲ اکتبر/ ۲۰ مهرماه گفت که کشورش تمام کمکهای توسعهای به فلسطین را تا پایان یافتن «یک روند بازنگری» متوقف میکند. او گفت در این بازنگری باید اطمینان حاصل شود که این کمکها به بهترین نحو در خدمت «صلح منطقهای و امنیت اسرائیل» است. او گفت: «معیار ما این خواهد بود که این پروژهها به بهترین وجه به صلح در منطقه و امنیت اسرائیل کمک میکنند یا خیر. تا زمانی که این بررسی کامل نشود، ما همکاری توسعهای (و کمک مالی) جدیدی (با فلسطینیها) نخواهیم داشت.» شولتس افزود که او میتواند «پیشبینی کند که رنج مردم غیرنظامی در نوار غزه به احتمال زیاد بیشتر خواهد شد. اما این نیز تقصیر حماس و حمله آن به اسرائیل است.» شولتس در بخش دیگری از سخنانش در پارلمان آلمان گفت که برلین فعالیتهای حماس و سازمانهای مرتبط با این گروه را در آلمان ممنوع خواهد کرد. شولتس در سخنرانی خود در پارلمان گفت: «وزارت کشور فدرال حماس را از فعالیت در آلمان منع خواهد کرد. انجمنی مانند صامدون که اعضای آن وحشیانهترین اقدامات تروریستی را در خیابانهای ما جشن میگیرند، در آلمان ممنوع خواهد شد.» در روزهای گذشته پلیس آلمان بارها به تجمع حامیان حقوق فلسطینیها در پایتخت این کشور یورش برده و تعدادی را دستگیر کرده است.
بریتانیا در حمایت از اسرائیل کشتیهای جنگی و هواپیماهای جاسوسی به منطقه میفرستد
بریتانیا کشتیهای نیروی دریایی سلطنتی و هواپیمای آرایاف خود را در حمایت از اسرائیل به منطقه میفرستد. به گزارش شبکه خبری اسکای، گشتزنی هواپیمای آرایاف از روز جمعه آغاز خواهد شد و همزمان دو کشتی جنگی نیز به شرق مدیترانه اعزام میشوند. این مجموعه نظامی همچنین شامل هواپیماهای پی۸، تجهیزات نظارتی، سه فروند هلیکوپتر مرلین و یک گروه از تفنگداران دریایی سلطنتی برای حمایت عملی از اسرائیل و شرکای بریتانیا در منطقه خواهد بود. نخستوزیر بریتانیا همچنین از تمامی تیمهای نظامی کشور خود در اسرائیل، قبرس و در سراسر منطقه خواسته است تا برای حمایت از برنامهریزی اضطراری و اقدامات کشورهای همسایه جهت مقابله با تأثیرات بیثباتی در اسرائیل، آماده شوند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet