اخبار

افزایش سه تا هفت برابری هزینه درمان

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران: «بازنشستگان کمرشان زیر هزینه‌های درمان خم شده و می‌گویند دیگر نمی‌توانیم سراغ دارو و بیمارستان برویم و با درد در خانه می‌مانیم تا ببینیم چه می‌شود»…

درحالی که وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در دولت ابراهیم رئیسی، طی هفته‌های اخیر به دفعات مدعی بهبود وضعیت مالی بازنشستگان ایرانی شده‌اند، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران، روز شنبه ۱۵ مهرماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا این گزاره را تکذیب کرد و با اشاره به سه تا هفت برابر شدن هزینه‌های درمان بازنشستگان در دو سال اخیر، از افزایش حداکثر ۲۵ درصدی حقوق‌ها در سال «که به فقیرتر شدن بازنشستگان منجر شده» گلایه کرد. با اینکه مستمری‌هایی با مبلغ‌هایی زیر خط فقر به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود و به‌رغم استیلای تورم لگام‌گسیخته در بازار نیازهای روزمرهٔ مردم به‌ویژه زحمتکشان،تامین نمی شود.

با رشد نرخ تورم و گرانی کالاها و خدمات عمومی، موضوع افزایش سرسام‌آور قیمت دارو و درمان به‌بحث دربارهٔ فاجعه ناشی از خصوصی‌سازی بخش سلامت دامن ‌زده ‌است. اینک با اجرای جراحی اقتصادی، درمان و بهداشت بیش از گذشته چه در کلان شهرها و پایتخت و چه در مناطق محروم از دسترس مردم خصوصاً زحمتکشان خارج شده ‌است. اخیراً چهار کودک در استان سیستان و بلوچستان در اثر مارگزیدگی و به‌علت نبودِ داروی پادزهر جان خود را از دست دادند. هر از چندگاهی هم خبرهایی دردناک در ارتباط با حمله گاندوها به کودکان بی‌پناه در این استان منتشر می‌شوند. اگر بگوییم تنها این موارد برای محکومیت حکومتی که داعیهٔ محروم‌پروری‌اش مدام در بوق‌وکرنا دمیده می‌شود کافی است، سخنی به‌گزاف نگفته‌ایم. گویا سرنوشت کودکان بلوچ این است که یا طعمهٔ مار و عقرب و گاندو شوند یا در محاصرهٔ بلایای طبیعی محیط خشن خود و فقر و گرسنگی و انواع محرومیت‌های اجتماعی دوران کودکی‌شان را سپری کنند.

لازم به یادآوری است که وضعیت درمان در بیمارستان‌های خصوصی با بیمارستان‌های دولتی تفاوتی اساسی دارد. در میهن زیر سلطه رژیم نمایندهٔ کلان سرمایه‌دارانی که کسب سود حداکثر و به‌هر قیمت هدف مقدس آنان است، حوزهٔ درمان و بهداشت زحمتکشان نیز همچون معیشت، طبقاتی و در خدمت سودآوری است. هزینه‌های گزاف درمان در بیمارستان‌های خصوصی درعمل امکان‌‌های موجود در این بیمارستان‌ها را از دسترس بخش عظیمی از جامعه که هم‌اکنون در زیر خط فقر قرار گرفته‌اند خارج می‌کند.

وعده‌های رژیم برای افزایش دستمزد کارگران، افزایش قدرت خرید زحمتکشان، تأمین امنیت شغلی، ایجاد اشتغال، تأمین مسکن، و ارائه درمان رایگان با ادامه دادن به سیاست اقتصادی تعدیل ساختاری در بیش از سه دهه اخیر، صرفاً وعده‌هایی بی‌پایه بوده‌اند و فقر و فلاکت را به بخش اعظم جمعیت زحمتکشان تحمیل کرده‌ است. با مبارزه برای احیای حقوق سندیکایی و برپایی تشکل‌های مستقل و سازمان‌دهی اعتراض‌ها و اعتصاب‌های سراسری کارگری و مردمی، می‌توان رژیم فاسد ولایی را مجبور به عقب‌نشینی کرد.

توزیع عادلانه امکانات و خدمات درمانی و برخورداری از درمان رایگان حق مسلم همه زحمتکشان در چهار گوشه میهن ماست. معضل‌های موجود در حوزه درمان، با “صدقه خیرین” حل‌شدنی نیستند.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا