گذرگاه رفح باز نشده بسته شد!
مسئولان مصری، گذرگاه رفح را پس از ورود تنها ۲۰ کامیون حامل کمکهای انسانی برای مردم نوار غزه بار دیگر بستند….
به گزارش فرا رو، گذرگاه رفح بین مصر و غزه سرانجام پس از یک هفته مذاکرات فشرده بین ایالات متحده، اسرائیل ، مصر و سازمان ملل، برای ۲۰ کامیون مصری حامل تجهیزات پزشکی باز شد. بر اساس این توافق، امروز تنها ۲۰ کامیون مجاز به عبور از این گذرگاه خواهند بود که همه آنها از هلال احمر مصر به سازمان هلال احمر فلسطین ارسال می شود. یک مقام سازمان ملل گفت که ممکن است کاروان بعدی تا روز دوشنبه اجازه عبور نداشته باشد. دولت اسراییل قبل از صدور مجوز برای ارسال کمک های بیشتر، خواستار تضمین مصادره منحرف نشدن کمکها از سوی حماس شده است. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت میگوید که تجهیزات پزشکی این سازمان از مرز رفح عبور کرده است، اما به موارد بیشتری نیاز است.
دفتر رسانه ای حماس اعلام کرده است کامیون های ارسالی “وضعیت فاجعه بار پزشکی در غزه را تغییر نخواهد داد.”
سازمان ملل: کمکها باید به صورت «ایمن، قابل اعتماد، بدون قید و شرط و بدون مانع» به غزه برسد.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری، بیانیه ای را در مورد ارسال کمک های امروز به غزه منتشر کرد که در آن گفته می شود وضعیت بشردوستانه “به سطح فاجعه باری رسیده است”. او گفت «مطمئن است» که این آغاز یک «تلاش پایدار برای تأمین تجهیزات ضروری» به صورت ایمن و بدون مانع خواهد بود. به گفته ی وی “بسیار حیاتی” است که کمک های کافی به مردم در سراسر غزه برسد و افزود: جامعه بین المللی نمی تواند به بی اعتنایی خود ادامه دهد.
کمکهایی که در انتظار باز شدن گذرگاه رفح است «قطرهای از اقیانوس نیازهاست»
یک آژانس سازمان ملل می گوید کاروان کمکی که در انتظار باز شدن گذرگاه مرزی رفح است، «قطره ای از اقیانوس» کمکهای مورد نیاز غزه است. جولیت توما، از آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، می گوید که غزه به جریان پایدار کمک های بشردوستانه نیاز دارد. او به برنامه بیبیسی گفت «آنچه غیرنظامیان در غزه واقعاً به آن نیاز دارند، دسترسی پایدار و مستمر بشردوستانه است… از جمله و به ویژه سوخت». اسرائیل موافقت کرده ۲۰ کامیون حامل کمک از طریق گذرگاه رفح وارد غزه شود، اما به عبور سوخت از مرز اجازه نداده است. با این حال خانم توما میگوید که سوخت برای تامین انرژی پمپ های آب ضروری است. او گفته «آب در غزه در حال اتمام است» و «در بعضی جاها کاملا تمام شده است».
سازمان ملل: خشونت شهرک نشینان در کرانه غربی افزایش یافته
به گفته دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل، هفته پس از حمله حماس به اسرائیل، مرگبارترین هفته برای فلسطینیان در کرانه غربی از زمان شروع جمع آوری گزارش تلفات در سال ۲۰۰۵ بوده است. سازمان ملل میگوید حداقل ۷۵ فلسطینی در کرانه غربی توسط ارتش یا شهرکنشینان اسرائیلی کشته شدهاند و خشونتهای مرتبط با شهرکنشینان از میانگین ۳ بار در روز به ۸ مورد افزایش یافته است. مقامات فلسطینی گفتند که در یک حمله به اردوگاه آوارگان فلسطینی و یک حمله هوایی نادر در منطقه، در روز پنجشنبه ۱۲ اکتبر، نیروهای اسرائیلی حداقل ۱۲ نفر را کشتند و پلیس اسرائیل گفت که یک افسر کشته شده است. ساکنان فلسطینی کرانه غربی می گویند در حالی که توجه جهانیان به فاجعه در حال وقوع در غزه جلب شده است، شهرک نشینان اسرائیلی با ورود به روستاها و بیرون راندن و حتی کشتار غیرنظامیان فلسطینی از این وضعیت سوء استفاده میکنند. طبق دادههای سازمان ملل، حتی قبل از حمله حماس، در سال جاری افزایش قابل توجهی در خشونت توسط شهرک نشینان اسرائیلی مشاهده شده است، به طوری که هر ماه بیش از ۱۰۰ حادثه گزارش میشود و حدود ۴۰۰ نفر بین ژانویه تا اوت از زمینهای خود رانده شدهاند.
آخرین آمار تلفات جنگ
جنگ اسرائیل و غزه مرگبارترین جنگ از میان پنج جنگ غزه برای هر دو طرف است. وزارت بهداشت غزه روز جمعه اعلام کرد که تاکنون ۴۱۳۷ فلسطینی کشته و بیش از ۱۳۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند. بیش از ۱۴۰۰ نفر نیز در اسرائیل کشته شده اند که بیشتر آنها در حمله اولیه حماست در ۷ اکتبر به اسرائیل جان خود را از دست دادند. ارتش اسرائیل اعلام کرده است که ۲۰۳ نفر در جریان تهاجم حماس اسیر شده و به غزه برده شده اند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet