کارشناسان سازمان ملل خواهان تحقیق مستقل در مورد مرگ آرمیتا گرواند شدند
همزمان با ابراهیم رئیسی بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر، گروهی از کارشناسان سازمان ملل روز پنجشنبه در ژنو با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرده از مرگ آرمیتا گراوند شوکه شدهاند….
آرمیتا دانشآموز ۱۶ سالهای بود که در مسیر مدرسه و در متروی تهران از ناحیه سر آسیب دید و پس از ۲۸ روز بسر بردن در کما، سرانجام در بیمارستان نظامی فجر تهران جان باخت.
به گزارش بی بی سی جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران و موریس تیدبال بینز، گزارشگر ویژه اعدام های فراقضایی، اجمالی یا خودسرانه از جمله کارشناسان سازمان ملل هستند که این بیانیه مطبوعاتی را منتشر کردهاند.
آنها با انتشار این بیانیه خواهان تحقیقات مستقل، سریع و بی طرفانه در مورد مرگ آرمیتا شدند.
این کارشناسان میگویند: «زنان و دختران نباید به دلیل پوشیدن یا نپوشیدن لباس خاصی مجازات شوند و قطعاً نباید به این دلایل در معرض خطر از دست دادن جان خود قرار گیرند.»
آنها بار دیگر از تحمیل حجاب برای زنان و دختران در ایران و به کار بردن زور بیش از حد علیه کسانی که این قانون را رعایت نمیکنند، ابراز نگرانی کرده اند.
کارشناسان سازمان ملل همچنین می گویند که از «تشابه شرایط کشته شدن مهسا (ژینا) امینی و مرگهای اخیر» نگرانند.
در این بیانیه مطبوعاتی کارشناسان تاکید کردهاند که مقامهای ایرانی مانع انجام تحقیقات مستقل در مورد کشته شدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ شدهاند.
کارشناسان گفتند: «ما از اقدامات تلافی جویانه علیه زنان دیگر، از جمله افراد مشهور، به دلیل امتناع از رعایت حجاب اجباری آگاه هستیم.»
کارشناسان از مقامات ایرانی خواستند که با اصلاح قانون اساسی، قوانین تبعیضآمیز جنسیتی موجود از جمله مقررات تحمیل پوشش اجباری را لغو کرده و با اتخاذ سیاستهایی، برابری کامل زنان و دختران را در امور عمومی تضمین کنند.
همچنین روز پنجشنبه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد صدور احکام قضایی برای بازیگران زن مخالف حجاب اجباری را محکوم کرد.
چندی پیش در برخورد با مخالفان حجاب اجباری در سینمای ایران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد اسلامی ایران گفت: «کار کردن برای کسانی که قانون را اجرا نمیکنند امکانپذیر نیست.»
در پی اظهارات او مدیر اداره نظارت سازمان سینمایی بهطور رسمی از ممنوعالکاری شماری از بازیگران زن خبر داد و اعلام کرد که آنها دیگر اجازه بازی در فیلمهای تازه را نخواهند داشت.
در فهرست این اقدامات تنبیهی اسامی بازیگرانی چون ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی، پانتهآ بهرام، هنگامه قاضیانی، مریم بوبانی، گلاب آدینه، فاطمه معتمدآریا، ویشکا آسایش و افسانه بایگان قرار دارند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet