زمینلرزه ۵.۶ ریشتری در نپال ۱۳۲ کشته برجای گذاشت
در زمینلرزه شامگاه جمعه ۱۲ آبان در منطقهای دورافتاده در غرب نپال، دستکم ۱۳۲ نفر کشته شدند و تیمهای امدادی با حمایت نیروهای امنیتی در جستجوی بازماندگان احتمالی هستند…..
بر اساس اطلاعیه مرکز زلزلهنگاری آمریکا، زمینلرزه ۵.۶ ریشتری، در ساعات واپسین جمعه در غرب نپال واقع در هیمالیا در عمق ۱۸ کیلومتری رخ داد که مرکز آن در ۴۲ کیلومتری جنوب جوملا در فاصلهای نهچندان دور از مرز تبت قرار داشت.
فرانک هوگربیتس، لرزهشناس جنجالآفرین هلندی، پیشتر با پیشبینی هفتهای «خبرساز»، در حساب کاربری خود در پلتفرم «ایکس»، نسبت به احتمال به گزارش العربیه فارسی، زمینلرزهای بالای ۶ ریشتر به دلیل مقارنههای قابل توجه سیارات که ممکن است بر پوسته زمین تاثیر بگذارد، هشدار داده بود.
عملیات نجات
از سویی، نارایان پراساد بباتارای، سخنگوی وزارت کشور نپال به «خبرگزاری فرانسه» گفت: «۹۲ نفر در جاجارکوت و ۴۰ نفر در روکوم، که متحمل بیشترین آسیب از زلزله در استان مرزی کارنالی شدند، جان باختند.»
کوپر کتایات، سخنگوی پلیس ملی نپال نیز گفت که بیش از ۱۰۰ مصدوم در این دو استان شمارش شدند و برخی از جادهها به دلیل خرابیها قابل تردد نیستند.
گسل بزرگ
به گزارش سازمان زلزلهنگاری آمریکا، پسلرزههایی به بزرگی ۴ ریشتر همان منطقه را تکان داد که توسط اهالی دهلی نو در ۵۰۰ کیلومتری مرکز زلزله، احساس شد.
نارندرا مودی، نخستوزیر هند، طی پیامی با ابراز «اندوه عمیق» از زیانهای انسانی این زمینلرزه افزود: «هند با مردم نپال ابراز همبستگی کرده و برای ارائه هر گونه کمک ممکن آمادگی دارد.»
نپال به دلیل واقعشدن در یک گسل بزرگ که رشته کوه هیمالیا را ایجاد کرده است، غالبا در معرض زمینلرزه قرار دارد.
نزدیک به ۹۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۵ در اثر زلزله ۷.۸ ریشتری نپال، جان خود را از دست دادند که بیش از نیم میلیون خانه و ۸۰۰۰ مدرسه را ویران کرد.
در این حادثه، صدها مجسمه و قصرهای شاهی از جمله مراکز تاریخی واقع در کاتماندو که در فهرست یونسکو قرار داشتند و عامل جذب گردشگران از تمامی جهان بودند، به شدت آسیب دیدند که ضربه سنگینی به صنعت گردشگری نپال وارد آورد.
شش نفر هم در نوامبر ۲۰۲۲ در اثر زلزله ۵.۶ ریشتری منطقه دوتی در نزدیکی جوملا، جان باختند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet