روز ۲۱ آبان، جمعی از کارکنان رسمی نفت در سایتهای مختلف از جمله نفت و گاز آقاجری و فلات قاره، به محدودیتهای مزدی و حقوقی خود اعتراض کردند.
تجمع کارکنان رسمی نفت در چند سایت
روز ۲۱ آبان، جمعی از کارکنان رسمی نفت در سایتهای مختلف از جمله نفت و گاز آقاجری و فلات قاره، به محدودیتهای مزدی و حقوقی خود اعتراض کردند.
این رسمیهای نفت؛ خواستههای خود را حذف کامل سقف حقوق، حذف محدودیتهای محاسبه سنوات، بازگرداندن کسورات مازاد مالیات، اجرای کامل ماده ۱۰ قانون نفت و حفظ استقلال صندوق نفت عنوان کردند.
در عین حال، بازنشستگان نفت نیز خواستار حذف ادغام صندوق نفت و حفظ استقلال آن شدهاند.
تجمع شماری از بازنشستگان فولاد در تهران
شماری از بازنشستگان صندوق فولاد کشور با حضور در یک تجمع صنفی خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند.
روز یکشنبه ۲۱ آبان ماه جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان وزرا تهران، خواستار توجه به مطالبات و خواستههای خود شدند.
این بازنشستگان، مهمترین خواستههای خود را اجرای بند یک صورت جلسه ۱۵ مهر ماه هیات مدیره عنوان کردند و گفتند: ما خواستار اجرای طرح تکمیلی همسانسازی، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آییننامه فولاد و اجرای آیین نامه و قوانین خاص فولادی و احیای جایگاه آن هستیم.
بازنشستگان صندوق فولاد از مدیریت صندوق و مسئولان کانون خواستند به مطالبات آنها در ارتباط با افزایش حقوق مستمری ها بر اساس نرخ تورم پاسخ دهند.
کلاه زردها همچنان در انتظار طرح طبقهبندی
اپراتورهای پستهای فشار قوی برق میگویند: همچنان در انتظار تصویب و ابلاغ طرح طبقهبندی مشاغل هستیم.
نمایندگان اپراتورهای پستهای فشار قوی برق کشور از انتظار طولانی برای تصویب و ابلاغ طرح طبقهبندی مشاغل انتقاد کردند.
این کارگران که از سال ۹۸ در انتظار تصویب طرح طبقهبندی هستند؛ میگویند: سالهاست که طرح ما در سازمان امور استخدامی معطل مانده است؛ ما حدود ده هزار نفر در سراسر کشور هستیم که در انتظار اجرای عدالت و افزایش حقوق قانونی سالهای متوالی را سپری کردهایم.
به گفتهی این نمایندگان، تعدادی از کلاهزردها –بیش از پنجاه نفر- در این مدت بازنشست شدهاند اما متاسفانه با مدرک تحصیلی لیسانس یا فوق لیسانس به اندازهی سیکل حقوق بازنشستگی میگیرند.
آنها افزودند: مشکل اصلی از اجرا نشدن طرح طبقهبندیست که موجب میشود تحصیلات، سوابق و تخصصها در تعیین مزد و حقوق دخالتی نداشته باشد و همه کلاهزردها یک حقوق پایهی حداقلی دریافت کنند.
بلاتکلیفی ۴ساله اعضای یک تعاونی مسکن در کنگان/ قوه قضائیه رسیدگی کند
حدود ۳۷۰ عضو یک تعاونی مسکن در شهرستان کنگان حدود چهار سال است که در انتظار صدور اسناد و مجوز زمینهای خود بلاتکلیف هستند.
شماری از اعضای یک تعاونی مسکن در شهرستان کنگان گفتند: حدود ۱۰ سال (از سال ۹۲) از خرید زمین قسمت شمالی پارک خلیج فارس کنگان میگذرد؛ اما از سال ۹۸برای دریافت اسناد زمینها با مشکل روبرو شدیم.
شمار افرادی که از طریق این تعاونی اقدام به خرید زمین کردهاند، ۳۷۰ نفر است. از قرار معلوم این افراد سال ۹۲بعد از استعلام از اداره راه، مسکن شهرسازی و اداره ثبت اسناد و املاک کنگان مبنی بر اصالت زمین و اخذ رای دادگاه تجدیدنظر استان مبنی بر اینکه این اراضی متعلق به شخص فروشنده است، اقدام به خرید ۸۲ قطعه زمین دارای سند ثبتی و ۸۴ قطعه از طریق مبایعه نامه (سند عادی) به صورت تفکیک شده در قسمت شمالی پارک خلیج فارس کنگان میکنند اما اداره راه، مسکن و شهرسازی آذرماه سال ۹۸ بر اساس ماده ۴۷۷ مبادرت به شکایت علیه مالک زمینها کرده و با اخذ رای از دیوان عالی اقدام به متوقف کردن صدور اسناد زمینها میکند. در این فرآیند اسناد و مجوزهایی که پیش از این برای سایر زمینها صادر شده بود نیز توقیف میشوند و اکنون ۴سال است که ۳۷۰ خانواده گرفتار این مشکل شدهاند.
مالکان این اراضی که از کارگران و اقشار کم درآمد شهر کنگان هستند، در ادامه گفتند: از سالها قبل به امید خانهدار شدن با فروش دارایی خود مالک این زمینها شدیم. برخی از ما در حال حاضر مستاجر هستیم این درحالیست که اگر زمینها مشکل نمیشد، میتوانستیم صاحب خانه شویم.
کارگران معدن سنگ آهن خواف: با قراردادهای سه ماهه امنیت شغلی نداریم
کارگران پیمانکاری معدن سنگ آهن خواف میگویند که عقد قراردادهای موقت سه ماهه در این واحد معدنی باعث شده امنیت شغلی آنها با تهدید مواجه شود.
تعدادی از کارگران معدن سنگ آهن خواف در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: طی سالهای گذشته قراردادهایمان سه ماهه شده و هر سه ماه که کارفرما اراده کند، میتواند عذر ما را بخواهد، درحالیکه بسیاری از کارگران بیش از ده سال سابقهی کار دارند.
این کارگران در توجیه علت نگرانی خود گفتند: قراردادهای کوتاه مدت دست کارفرما را برای اخراج و پایمال کردن حقوق کارگران بازمیگذارد. سه ماهه کردن قراردادها، سیاست برخی کارفرمایان است تا بدون دردسر در ادارات کار و مراجع حل اختلاف و حتی نهادهای قضایی بتوانند حق و حقوق کارگران را ضایع کنند.
به گفته این کارگران، در معادن خواف چندین پیمانکار طرف قرارداد با شرکت اصلی فعالیت دارند که بعد از اتمام قرارداد خود بدون تسویه حساب با کارگران تغییر کرده یا به معادن دیگر منتقل میشوند.
آنها با بیان اینکه کارگران زیادی در معادن سنگ آهن خواف مشغول کارند، گفت: کارگرانی که تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند، خواستار حذف پیمانکار و تامین امنیت شغلی خود هستند.
تجمع رانندگان دیزلی مقابل فرمانداری زابل
رانندگان خودروهای دیزلی حوزه سیستان در مقابل درب فرمانداری شهر زابل تجمع کردند.
این رانندگان، کاهش چشمگیر سهمیه سوخت را دلیل اصلی برگزاری تجمع صنفی امروز خود عنوان کردند و افزودند: کاهش سهمیه سوخت ناوگان و کمبود سوخت در جایگاهها، موجب شکل گیری صفهای کیلومتری شده است؛ این در حالیست که برای بسیاری از ما تنها راه ارتزاق همین خودروی زیر پایمان است.
این رانندگان افزودند: برخی از ما تنها نانآورِ یک خانواده چند نفره هستیم و هیچ منبع درآمد دیگری نداریم.
در روزهای اخیر، سهمیه پایه ناوگان دیزلی از ۹۰۰ لیتر به ۶۰۰ لیتر کاهش یافته و ظاهراً دلیل این کار جلوگیری از فروش سوخت عنوان شده است.
در عین حال، معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه زابل گفت: تجمع اعتراضی رانندگان خودروهای دیزلی حوزه سیستان مقابل فرمانداری به علت کاهش سهمیه سوخت پایه آنها بوده این درحالی است که برخی از رانندگان به جای ارائه خدمت اقدام به فروش سوخت میکردند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet