زحمتکشان

چند خبر کارگری

تعدیل تدریجی ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «عقاب افشان»*
اعتصاب کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به عملکرد کارفرما*
تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری پالایشگاه آبادان*
۳ هزار کارگر ساختمانی «آمل» در نوبت دریافت دفترچه بیمه قرار دارند*…

تعدیل تدریجی ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «عقاب افشان»

دبیر خانه کارگر سمنان از تعدیل تدریجی حدود ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «عقاب افشان» طی یک سال گذشته به دلیل کاهش میزان تولید خبر داد.
حبیب الله محقق بااعلام این خبر به ایلنا گفت: طی یکسال گذشته ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه عقاب افشان (تولید کننده اتوبوس‌های اسکانیا)، به دلیل افزایش مشکلات ناشی از تحریمهای اقتصادی به مرور بیکار شده‌اند که بیکاری ۷۰۰ نفر از آنان طی سه ماهه اخیر صورت گرفته است.

او با بیان اینکه تولید در کارخانه عقاب افشان با حداقل ظرفیت نیروی کار انجام می‌شود، افزود: نقص فنی این اتوبوس‌ها و وقوع تصادفات مرگبار اخیر باعث توقف شماره‌گذاری محصولات این کارخانه از جانب نیروی انتظامی شده است.

این فعال کارگری در سمنان افزود: پیش از این، کارخانه عقاب افشان روزانه حدود ۷ اتوبوس تولید و شماره گذاری می‌کرد، اما پس از تشدید تحریم‌های اقتصادی به دلیل تأمین نشدن قطعات، به تولید به روزی یک اتوبوس کاهش یافت.

او در این زمینه اضافه کرد: علاوه بر تحریم‌ها، وقوع حادثه تصادف یک دستگاه اتوبوس ساخت این کارخانه در اتوبان تهران – قم، مشکلات این واحد تولیدی را دو چندان کرد، بطوری‌که هم اکنون در این کارخانه تولیدی صورت نمی‌گیرد.

این فعال کارگری درباره کاهش نیروی کار کارخانه عقاب افشان اظهار داشت: به طور معمول هر روز کارفرما با ۵ نفر از کارگران تسویه حساب می‌کند که به این ترتیب هر هفته ۳۵ تا ۴۰ کارگر بیکار می‌شوند.

دبیر خانه کارگر سمنان در خاتمه تصریح کرد: بر اساس گزارشات پلیس راهور تصادفات اتوبوس‌های اسکانیا به دلیل نقص فنی رخ داده و این درحالیست که بر اساس ادعای مدیر کارخانه، تمامی قطعات بکار گرفته شده در اتوبوس‌های ساخت این کارخانه استاندارد هستند.
***
اعتصاب کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به عملکرد کارفرما
حدود ۱۰۰ نفر از کارگران نیروگاه دماوند صبح امروز در واکنش به بی‌توجه‌ای به اعتراضات‌ گذشته‌شان، بار دیگر در مقابل درب ورودی این نیروگاه تجمع کردند…. یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در توضیح علت برگزاری مجدد اجتماع اعتراضی کارگران نیروگاه دماوند به ایلنا گفت: ۵۱۰ کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال است بابت معوقات پراکنده حقوقی طی سال‌های ۹۰ تا ۹۱، از جمله اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از این نیروگاه طلبکارند.

حدود ۱۰۰ نفر از کارگران نیروگاه دماوند صبح امروز در واکنش به بی‌توجه‌ای به اعتراضات‌ گذشته‌شان، بار دیگر در مقابل درب ورودی این نیروگاه تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در توضیح علت برگزاری مجدد اجتماع اعتراضی کارگران نیروگاه دماوند به ایلنا گفت: ۵۱۰ کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال است بابت معوقات پراکنده حقوقی طی سال‌های ۹۰ تا ۹۱، از جمله اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از این نیروگاه طلبکارند.

این کارگر در تشریح جزئیات خواسته‌های حقوقی کارگران گفت: بن کارگری، حق کنترل فرکانس و پاداش تولید کارگران از سال ۹۰ پرداخت نشده است. همچنین کارفرما مکلف است هر سال دو دست لباس کار در اختیار کارگران قرار دهد اما کارگران همچنان با لباس‌های کار سال ۹۰ مشغول کارند.

وی افزود: به جز مطالبات معوقه یاد شده، کارگران نیروگاه دماوند در یک سال و نیم گذشته دستمزد ماهیانه خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.

این کارگر با بیان اینکه تاخیر در پرداخت مطلبات قانونی کارگران بعد از واگذاری و انتقال مالکیت نیروگاه دماوند از وزارت نیرو به بنیاد شهید آغاز شد، افزود: کارفرمای جدید در خصوص پرداخت مطالبات سال ۹۰ کارگران نیز بی‌توجه است.

او گفت: بعد از تجمع روز ۱۸ آبان ماه، مسئولان سیاسی شهرستان تهران با رضایت کارفرما وعده دادند که هر ماه بخشی از معوقات مالی کارگران را پرداخت کنند که متاسفانه این وعده عملی نشد و کارگران مجددا تصمیم به تجمع گرفتند.

این کارگر افزود: علاوه بر محقق نشدن وعده پرداخت مطالبات معوقه از سوی کارفرما و مسئولین استانداری، بین کارگران شایعه شده است که کارفرما قصد دارد در واکنش به اعتراضات صنفی، سایر مزایای قانونی را نیز قطع کند.

او همچنین گفت: در اجتماع امروز، کارگران علاوه بر پرداخت نشدن مطالبات مالی خود، کارگران اعتراض‌شان را نسبت به اینکه کارفرما اجازه تشکیل نهاد کارگری همانند شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی را در این نیروگاه نمی‌دهد اعلام کردند.

وی با بیان اینکه کارگران نیروگاه دماوند بر رفع مشکلات صنفی خود به اکثر ارگان‌ها همانند مجلس، وزارت نیرو، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی.. نامه نگاری کرده‌اند افزود: با وجود آنکه هر کاری از دستمان بر می‌آمد در چارچوب قانون انجام دادیم اما متاسفانه هنوز مشکلات ما رفع نشده است.

به گفته وی، آغاز مشکلات کارگران نیروگاه حرارتی دماونداز سال ۹۱ زمانی آغاز شد که مالکیت نیروگاه از سوی وزارت نیرو به بنیاد شهید بابت یکسری از مطالبات واگذار شده است که با ادامه این روند کارگران ناچارا به اعتراضات صنفی خود ادامه دهند.
***
تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری پالایشگاه آبادان
نایب رئیس اتحادیه کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان از تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق و بیمه کارگران سه شرکت پیمانکاری مستقر در بندر صادراتی ماهشهر خبر داد.

«سیامک ملک» در این باره به ایلنا گفت: سه شرکت پیمانکاری «میخک قشم»، «عدالت کار» و «به‌ساخت» که تحت مسئولیت پالایشگاه آبادان در بندر صادراتی ماهشهر فعالیت دارند، به طور میانگین سه ماه است که پرداخت حقوق کارگران خود را به تاخیر انداخته‌اند.

او با بیان اینکه در هر کدام از این شرکت‌ها بیش از ۳۰ کارگر پیمانی کار می‌کنند، افزود: شرکت «میخک قشم» در زمینه خدمات نظافتی و «عدالت کار» و «به‌ساخت» نیز در زمینه تعمیرات مخازن و ابزار دقیق در بندر صادراتی ماهشهر فعالیت دارند.

به گفته این فعال کارگری در پالایشگاه آبادان، علاوه بر سه ماه تعویق حقوق و بیمه، پیمانکاران لباس کار و کلاه ایمنی کارگران را در موعد مقرر تأمین نمی‌کنند.

ملک افزود: تاخیر در پرداخت حق بیمه این کارگرانی که در شرایط سخت آب و هوایی کار می‌کنند باعث شده، تامین اجتماعی در تمدید دفترچه‌های درمانی آنان کوتاهی کرده و هم اکنون این کارگران برای مداوای بیماریهای خود از جمله بیماریهای شغلی، دچار هزینه و مشکلات مالی فراوانی می‌شوند.

پیمانکار: تأخیر دولت پرداخت حقوق کارگران را به تعویق انداخته است

در این زمینه «علی رضایی» مدیر عامل شرکت خدماتی میخک قشم با تایید یک ماه تاخیر در پرداخت حقوق ۲۶ کارگر پیمانی این شرکت، دلیل تأخیر در پرداخت حقوق کارگران را پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران از سوی پالایشگاه آبادان دانست.

او با بیان اینکه پالایشگاه آبادان صورت وضعیت‌ها ی مالی پیمانکاران خود را با تاخیر پرداخت می‌کند افزود: پالایشگاه آبادان از مهر ماه سال جاری هیچ مبلغی بابت صورت وضعیت‌های مالی شرکت میخک قشم پرداخت نکرده است با این حال ما سعی کرده‌ایم حقوق مهر و آبان کارگران را به حسابشان واریز کنیم.

مدیر عامل شرکت پیمانکاری میخک قشم، میزان بدهی پالایشگاه آبادان را بیش از ۱۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و گفت: پالایشگاه آبادان باید بابت سه ماه از صورت وضعیت مالی شرکت هر ماه مبلغ ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کند.

متاسفانه ایلنا موفق به گفتگو با مدیران دو شرکت پیمانی دیگر که در این خبر ذکرشان رفته است نشد.

***

۳ هزار کارگر ساختمانی «آمل» در نوبت دریافت دفترچه بیمه قرار دارند

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل از انتظار ۳ هزار کارگر ساختمانی این شهرستان برای دریافت دفترچه بیمه تامین اجتماعی خبر داد.

«مسلم مکاری» در این باره به ایلنا گفت: مرکز فنی و حرفه‌ای آمل از ابتدای سال ۸۸ نزدیک به ۵ هزار کارت مهارت در رشته‌های ساختمانی صادر کرده است که تا به امروز، تنها آن دسته از دارندگان کارت مهارت که تا پایان مهر ۹۰ ثبت نام کرده بودند، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند.

وی در ادامه با انتقاد از همکاری نکردن مرکز فنی و حرفه‌ای آمل با تشکل صنفی متبوعش در صدور کارت مهارت برای متقاضیان، افزود: مرکز فنی و حرفه‌ای آمل، تنها انجمن صنفی کارگران ساختمانی این شهرستان را به رسمیت نمی‌شناسد.

به گفته مکاری، این عدم همکاری به سوء استفاده گسترده شاغلان سایر صنوف از بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی منجر شده است.

این فعال صنفی در تشریح این موضوع بیان کرد: تامین اجتماعی بابل در سال جاری، اسامی ۴۰۰ نفر از دارندگان کارت مهارت رشته‌های ساختمانی را در اختیار انجمن صنفی قرار داد که پس از بازرسی‌های صورت گرفته مشخص شد ۱۱۲ نفر، کارگر ساختمانی نیستند و در سایر صنوف مشغول به کارند.

بازرس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در ادامه از تامین اجتماعی بابل که بدون استعلام از انجمن صنفی، دارندگان کارت مهارت رشته‌های ساختمانی را بیمه نمی‌کند، قدردانی کرد.

وی تاکید کرد که مرکز فنی و حرفه‌ای آمل نه تنها برای صدور کارت مهارت بلکه برای تمدید این کارت‌ها نیز باید از انجمن صنفی استعلام بگیرد.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل در پایان ضمن انتقاد از رعایت نشدن استانداردهای تخصصی در صدور کارت مهارت رشته‌های ساختمانی اظهار داشت: در خصوص برگزاری آزمون صدور کارت مهارت برای کارگران ساختمانی باید ساز وکارهای تخصصی تری اندیشیده شود.

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا