زحمتکشان

بیش از ۲۰۰ کشته در انفجار معدن زغال سنگ در ترکیه

بامداد چهارشنبه (۱۴ مه / ۲۴ اردیبهشت)انفجار وآتش سوزی درعمق حدود۲کیلومتری درمعدن شهر سوما در استان مانیسا در ترکیه جان کارگران بسیاری راگرفت. اگر چه تاکنون خبرگزاریها ، اخباری مبنی بر بیش از ۲۵۰ قربانی و درمجموع بیش از ۴۰۰ کشته وزخمی ومفقودالاثر اعلام کرده اند.فاجعه معدن سوما در ترکیه بار دیگر ثابت کرد سرمایداران به تنها چیزى که بهاء میدهند سود بیشتر است نه امنیت شغلى کارگران.معترضان امروز در استانبول و در مقابل ساختمان شرکت “سوما هولدینگز” که مالکیت و مدیریت معدن سوما را در اختیار دارد، تجمع کردند.گفته می شود که هنگام انفجار ۷۸۷ نفر در داخل معدن بودند و اتصال برق باعث انفجار شده است…

تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه می‌گوید که در زمان حادثه ۷۸۷ نفر در این معدن کار می‌کردند که تاکنون ۳۶۳ نفر از آن‌ها نجات یافته‌اند.
به گفته‌ی وی ۸۰ معدنچی نیز در این حادثه زخمی شده‌اند که وضعیت ۴ نفر از آن‌ها وخیم است. به نظر می‌رسد همچنان در حدود ۲۰۰ کارگر دیگر در عمق ۲ هزار متری معدن گرفتار هستند.

وزیر انرژی ترکیه همچنین دلیل مرگ اکثر قربانیان را مسمومیت بر اثر تنفس گاز منوکسید کربن اعلام کرد.
این معدن در شهر سوما در ۲۵۰ کیلومتری جنوب استانبول قرار دارد و بزرگترین معدن زیرزمینی تولید زغال سنگ در ترکیه محسوب می‌شود.
به نوشته وب‌سایت سوما، ماهانه ۲۵۰هزار تن زغال در این منطقه تولید می‌شود که بخش عمده‌ای از آن را یک کارخانه محلی تولید انرژی خریداری می‌کند.
به گزارش شبکه خبری ان بی سی گروه‌های امداد تلاش می‌کنند تا از طریق پمپ کردن اکسیژن به درون معدن به محبوس شدگان کمک کنند.
مقامات می‌گویند که امکان افزایش شمار قربانیان همچنان وجود دارد و بر این اساس در حال تدارک دیدن یک سردخانه برای نگهداری اجساد قربانیان بیشتر هستند.
از سوی دیگر پلیس نیز در اطراف بیمارستانی که زخمی‌های این سانحه در آن مداوا می‌شوند موانع حفاظتی نصب کرده است.
در پی این حادثه رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه سفری رسمی به آلبانی را لغو کرد و قرار است که پیش از ظهر روز چهارشنبه (۱۴ مه) خود را به محل وقوع سانحه برساند.

طبق اعلام وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه این معدن در ماه مارس سال جاری از لحاظ ایمنی مورد بازرسی قرار گرفته و هیچگونه نواقصی نداشته است.
ترکیه و بیشترین تعداد کارگران قربانی در اروپا
یکی از مدیران این معدن که متعلق به یک شرکت خصوصی است به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که این حادثه با وجود بالاترین اقدام‌های ایمنی و کنترل‌های امنیتی رخ داده است. وی تصریح کرد که تحقیقاتی برای روشن شدن دلایل وقوع این حادثه آغاز شده است.
این شرکت خصوصی در بیانیه‌ای تصریح کرده است که اولویت با نجات کارگرانی است که فعلاً در معدن گرفتار شده‌اند.
حوادثی از این دست در ترکیه تازگی ندارد. به گفته صاحب نظران ایمنی پایین معادن یکی از دلایل اینگونه رخدادها در ترکیه است. یکی از این حوادث مرگبار به سال ۱۹۹۲ بر می‌گردد که در انفجار گاز در یک معدن ۲۶۳ نفر کشته شدند.
در سال ۲۰۰۳ نیز یک حادثه در معدنی در آنادولو بیش از ۱۰۰ قربانی بر جای گذاشت.
در ماه مارس، یک گروه تحقیقاتی در گزارشی که در روزنامه‌های ترکیه منتشر شد، تصریح کردکه ترکیه بدترین آمار را در زمینه حوادث محل کار را در میان کشورهای اروپایی دارد. بر اساس این گزارش به طور متوسط هر روز سه کارگر در ترکیه قربانی حوادث کار می‌شوند.

آسوشیتدپرس

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا