کارگران کرمانیت ۲۰ روز به مرخصی اجباری رفتند/ ۱۰۳ کارگر نگران از دست دادن شغل/ تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته «ایران برک»/ افزایش اخراج کارگران پیمانی در فارس…
نماینده کارگران کارخانه «کرمانیت کرمان» از مرخصی اجباری ۱۰۳ کارگر قرار دادی و رسمی شاغل در این واحد تولیدی خبر داد.
«رسول پورشجاعی» در این باره به ایلنا گفت: با افزایش مشکلات کارخانه، کارفرما از صبح فردا (چهارشنبه ۱۹ شهریور) با اعلام تعطیلی موقت کارخانه به مدت ۲۰ روز، ۱۰۳کارگر این واحد را به مرخصی میفرستد.
او با بیان اینکه کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند، اظهار داشت: کارگران از این میترسند که مشکلات کارخانه در این مدت کوتاه رفع نشود و با طولانی شدن مرخصی، شغلشان را از دست بدهند.
این کارگر کارخانه کرمانیت کرمان با بیان اینکه از فردا سرویس ایاب و ذهاب کارگران قطع می شود، در خصوص معوقات حقوقی کارگران گفت: کارخانه از فروردین ماه سال ۹۱ به دلیل استفاده از ماده خطرناک آزبست دچار مشکل تولید شده و از ۷ ماه پیش توان مالی خود را برای پرداخت حقوق کارگران از دست داده است.
پورشجاعی در ادامه با اشاره به اینکه در این فاصله کارگران بدنبال جایگزین کردن مواد دیگری به جای ماده سمی آزبست (پنبه نسوز) در محصولات این واحد صنعتی بودند افزود: خوشبختانه بعد از دو سال تلاش موفق شدیم تا بدون استفاده از ماده سمی آزبزست ورق و یا لولههای سیمانی مرغوبی تولید کنیم. اما تجهیزات و ماشین آلات مجهزی برای تولید انبوه نداریم.
وی افزود: از حدود ۲ سال پیش با دستور دولت فعالیت تمامی کارخانههایی که از آزبست استفاده میکردند متوقف شده است و در چنین شرایطی که فقط پرداخت حقوق کارگران برای کارفرما ۲۰۰ میلیون تومان در ماه هزینه دارد، کارفرما با هزینه ۵۰۰ میلیون تومان میتواند دستگاه مورد نیاز را برای تولید انبوه محصول بدون آزبست خریداری کند.
نماینده کارگران کرمانیت کرمان با اشاره به بلاتکلیفی کارگران این واحد بعد از تعطیلی ۲۰ روزه، گفت: کارفرما قصد دارد مجددا کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کند اما کارگران از این موضوع رضایت ندارند چرا که دو سال گذشته کارگران از مستمری بیمه بیکاری استفاده میکردند و ادامه این روند برای کارگرانی با ۲۰ سال سابقه کار مشمول بازنشستگی هستند، مناسب نیست.
*****
کارگران بازنشسته «ایران برک» مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند
صبح امروز جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه «ایران برک» رشت در اعتراض به عدم دریافت سنوات پایان خدمت خود بعد از گذشت ۷ ماه از بازنشستگی، در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
نماینده کارگران معترض با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۱۵ نفر از کارگران باسابقه ایران برک که از ۷ ماه پیش از این واحد بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند.
او میزان مطالبات هر یک از کارگران را از ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: پیش از این ۳۰ کارگری که زودتر از ما بازنشسته شده بودند نیز در دریافت سنوات خود با کارفرما دچار مشکل شده بودند که کارفرما به جای پول نقد به هر یک از آنها مطابق با سوابق خدمتشان چک داده است.
به گفته نماینده کارگران بازنشسته، مجموع کارگران شاغل در این واحد حدود ۱۷۰ نفر است که به مرور در حال بازنشسته شدن هستند.
او در ادامه با بیان اینکه پیش از این هر کدام از کارگران بازنشسته حدود ۲ میلیون تومان از حقوق دوران اشتغالشان را طلب داشتند اظهار داشت: کارگران بازنشسته با پی گیریهای زیاد در نهایت توانستند ۴ ماه پیش معوقات حقوقی خود را دریافت کنند.
پور رفیع در بخش دیگری از سخنان خود درباره مطالبات معوقه کارگران شاغل کارخانه ایران برک تصریح کرد: حدود ۱۷۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی ۶ ماه است که حقوق نگرفتهاند.
او در این زمینه اضافه کرد: معوقات حقوق کارگران مربوط میشود به یک ماه اسفند ماه سال ۹۲ به همراه ۵ ماه حقوق سال جاری.
به گفته وی، کارفرمای این کارخانه بابت بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز بدهکار است که این بدهی در آینده مشکلاتی را برای بازنشسته شدن کارگران به وجود خواهد آورد.
او در خاتمه مشکلات مالی کارخانه را ناشی از واردات بیرویه محصولات خارجی دانست و گفت: این کارخانه در حالی با مشکلات مالی روبروست که انبارهای آن مملو از پارچههای باکیفیت ایرانی است و توان فروش محصولات خود را در قبال محصولات بیکیفیت و ارزان خارجی ندارد.
*****
افزایش اخراج کارگران پیمانی در فارس/ پیمانکاران برای بقای خود کارگر اخراج میکنند
«مهرزاد مویدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: براساس آماری که از هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ادارات کار استان فارس استخراج شده است، اخراج کارگران شاغل در شرکتهای تامین خدمات نیروی انسانی در فاصله زمانی اردیبهشت ۹۲ تا ۹۳ افزایش داشته است.
این فعال کارگری با بیان اینکه مبنای این آمار گیری گزارش اعضای کارگری هیاتهای تشخیص وحل اختلاف ادارات کار استان فارس است، افزود: دلیل این اخراجها سختتر شدن فعالیت شرکتهای تامین خدمات نیروی انسانی به دلیل افزایش هزینههای تولید است.
وی یاد آور شد: از آنجا که شرکتهای تامین خدمات نیروی انسانی در یافتن نیروی انسانی مورد نیاز کارخانهها نقش واسطه را ایفا میکنند، در عمل هزینه تمام شده تولید را افزایش میدهند که استمرار این وضعیت در شرایط نامناسب اقتصادی کنونی برای کارخانهها ناممکن است.
به گفته مویدی در چنین شرایطی شرکتهای تامین خدمات نیروی انسانی برای حفظ حضور خود در بازار کار به اجرای سیاستهای تعدیل ساختاری در مورد کارگرانی که در استخدام آنها هستند روی آوردهاند که در نتیجه شماری از این کارگران بیکار شدهاند.
مسئول شورای اسلامی کار استان فارس، در ادامه افزود: از آنجا که عموم کارگران پیمانکاری دارای قرارداد موقت هستند، طبیعی است که آراء هیاتهای تشخیص و حل اختلاف در بازگشت به کار این کارگران هیچ تاثیری نداشته باشد.
وی در عین حال ادامه داد: شمار اخراج کارگران پیمانکاری در حالی رو به افزایش است که برابر همین آمار استخراج شده به دلیل بهبود نسبی فضای کسب و کار از شمار اخراج کارگرانی که بصورت مستقیم در استخدام واحدهای صنعتی هستند کاسته شده است.
