چند خبر کارگری
۱-شرایط تولید ۹۰۰ کارگر دخانیات مازندران را نگران امنیت شغلیشان کرده است:۶۵۰قراردادموقت،۱۳۰ روزمزد،۱۲۰ فصلی
۲-خطربیکاری ۸۵۰ کارگر آپاداناسرام/ تنها ۱۰۰ کارگر در خط تولید کارمیکنند
۳-تعهد پرداخت حقوق کارگران لوله صفا اجرا نشده است
۴-حوادث کار:مرگ دو کارگر در اهواز هنگام نصب آسانسور…
شرایط تولید ۹۰۰ کارگر دخانیات مازندران را نگران امنیت شغلیشان کرده است:۶۵۰قراردادموقت،۱۳۰ روزمزد،۱۲۰ فصلی
منابع کارگری ایلنا در شرکت دخانیات مازندران شرایط تولید این کارخانه مهم دخانی را نامناسب و بحرانی توصیف کردند و این شرایط را تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۹۰۰ کارگری دانستهاند که هم اکنون در این واحد تولیدی مشغول به کارند.
یکی از نمایندگان کارگران شرکت دخانیات مازندران که نخواست نامش منتشر شود در این باره به ایلنا گفت: تا قبل از سال ۹۰ شرکت دخانیات دولتی بود ولی از سال ۹۰ به بعد شرکت دخانیات در راستای سیاستهای اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شد. از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه و کارگران بدتر شده و عمده مزایای شغلی کارگران قطع شده است.
این منبع آگاه همچنین گفت: ۵۵ درصد از سهام شرکت دخانیات مازندران به صندق بازنشستگی فولاد ایران، ۴۰ درصد به سهام عدالت و ۵ درصد مابقی به کارگران این کارخانه واگذار شده است. نگرانی کارگران از این است که چرا دولت بیشتر سهام این کارخانه را به صندوقی واگذار کرده که خود ورشکسته است و حتی توانایی پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته خود را ندارد.
به گفته نماینده کارگران، از زمانی که شرکت دخانیات به بخش خصوصی واگذار شد روند تولید محصولات دخانی کاهش محسوسی پیدا کرده است، به نحوی که اگر این روند ادامه یابد، خطر توقف دائم تولید و بیکاری کارگران را پیش رو خواهیم داشت.
او با بیان اینکه کارگران شاغل در واحدهای شرکت دخانیات در استانهای مازندران، گیلان، تهران.. با خصوصی سازی مخالف نیستند افزود: آنان معتقدند که قانون در اجرای این طرح (خصوصی سازی) در شرکت دخانیات به درستی اجرا نشده است. اگر قانون بدرستی اجرا میشد امروز کارگران از وضعیتشان ناراضی نبودند.
وی همچنین درباره مطالباتی که با تغییر شرایط کار در شرکت دخانیات بر کارگران تحمیل شده است گفت: بعد از خصوصی سازی شرکت دخانیات برخی از مطالبات کارگران که سالها دریافت میکردند یکجا قطع شد.
او گفت: مزایای مربوط به حق تولید و حق پاداش و پرداختیهای ویژه اعیاد، که سالها کارگران از کارفرمایان دولتی دریافت میکردند از دو سال پیش به طور کامل قطع شده است.
به گفته این کارگر، پرداخت حق تولید کارگران شرکت دخانیات به تایید وزارت خانه کار رسیده بود. قرار بود شرکت دخانیات از آغازسال ۹۳ حق تولید را به حساب کارگران پرداخت کند اما بعد از یک الی دو پرداختی اجرای این طرح به طورکامل متوقف شد.
او در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلات شرکت دخانیات با افزایش میزان قاچاق مواد دخانی اشاره کرد و گفت: ۳۵ درصد از محصولات دخانی داخل کشور به صورت قاچاق وارد میشوند. قبل از خصوصی سازی محصولات دخانی قاچاق شده برای واگذاری مجدد به بازار به شرکت دخانیات سپرده میشد و در آمد حاصله از آن خوب بود و کارگران نیز از آن بهره میبرند. اما بعد از خصوصی سازی روند تغییر کرد و در حال حاضر دولت بعد از کشف محمولههای قاچاق مواد دخانی همانند سیگار آنان را با تغییرات مختصری وارد بازار کشور میکند.
این کارگر در پایان این گفتگو با اشاره به اشتغال ۶۵۰ کارگر قراداد موقت، ۱۳۰ کارگر روزمزد، ۱۲۰ کارگر فصلی و تعدادی کارگر رسمی در کارخانه دخانیات مازندران گفت: کاهش تولید تاثیر مستقیم بر کاهش نیرو دارد چرا که وقتی تولید کم شود کارفرما ناچار است نیروهای کار را به اندازه کاهش تولیدات کارخانه کم کند.
***
خطربیکاری ۸۵۰ کارگر آپاداناسرام/ تنها ۱۰۰ کارگر در خط تولید کارمیکنند
کارگران کارخانه «آپادانا سرام» از کاهش امنیت شغلیشان به سبب «کاهش تولید تا به حداقل ظرفیت ممکنی خبر میدهند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه آپادانا سرام گزارش دادند، این واحد تولیدی یکی از بزرگترین تولید کنندگان کاشی و سرامیک در استان قزوین است که هم اکنون با حداقل ۱۰ درصد ظرفیت تولید در آستانه تعطیلی است.
بنا بر این گزارش، این کارخانه با ۸۵۰ کارگر قرار دادی بیش از هزار میلیارد تومان به بانکها و سایر نهادهای دولتی همانند تامین اجتماعی، اداره دارایی و… بدهی دارد.
به گفته کارگران کارخانه آپادانا سرام، مشکلات این کارخانه دست کم از ۷ تا ۸ سال قبل آغاز شده به همین دلیل در حال حاضر صندوق بازنشستگی کشوری نمیتواند منابع مالی لازم را برای بالا بردن توان تولید تامین کند.
گفتنی است که در حال حاضر از مجموع ۸۵۰ کارگر این کارخانه حدود ۱۰۰ نفر تنها در دو خط تولید کار میکنند. مابقی کارگران کارخانه نیز اکنون بلاتکلیف بوده و فقط در کارخانه حضور فیزیکی دارند.
کارگران آپادانا سرام میگویند این واحد تولیدی اکنون در آستانه تعطیلی است و با وجود تعویق جزئی حقوق کارگران در آذر ماه اما کارفرما ناچار است در آمد حاصله حداقلی را هزینه پرداخت حقوق کارگران کند و همین مسئله باعث به خطر افتادن امنیت شغلی کارگران میشود.
به گفته منابع کارگری ایلنا، سازمان بازنشستگی کشوری از دو ماه و نیم پیش اعضای هیئت مدیره جدیدی را برای تعیین تکلیف نهایی کارخانه آپادانا سرام و آغاز عملیات مطالعاتی خروج از بحران به کارخانه معرفی کرده بود اما هیئت مدیره جدید نیز به دلیل عدم حمایت مالی صندوق بازنشستگی کشوری و به تبع طولانی شدن بلاتکلیفی، طی چند روز گذشته بطور خودخواسته از کارخانه خارج شدهاند.
***
تعهد پرداخت حقوق کارگران لوله صفا اجرا نشده است
قسط اول مطالبات معوقه نزدیک به یک هزار کارگر لوله و نورد صفا برخلاف تعهد کارفرما به شورای تامین شهرستان ساوه، هنوز پرداخت نشده است. این در حالی است که کارفرما ابتدای هفته جاری به شورای تامین شهرستان ساوه تعهد داده بود که قسط اول مطالبات معوقه کارگران لوله و نورد صفا را روز گذشته (یکشنبه ۲۱ دی) پرداخت کند.
کارگران لوله و نورد صفا از شهریور ماه امسال تاکنون حقوق نگرفتهاند و از ابتدای پارسال تا به حال بیش از ۱۶ ماه حق بیمهشان به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
بر اساس گزارش دیگری از کارگران، کارفرما امروز نیز کارخانه را تعطیل کرده است. با توجه به آنکه کارفرما کارخانه را از روز ۷ دی ماه تعطیل کرده بود، امروز پانزدهمین روز متوالی تعطیلی کارخانه محسوب میشود.
کارگران در عین حال گزارش دادهاند یکی از مدیران بلند پایه کارخانه در گفتگو با آنها از تعهد کارفرما به شورای تامین مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه در ۴ نوبت تا پایان سال ابراز بیاطلاعی کرده است.
ایلنا پیش از این به نقل از کارگران گزارش داده بود که شورای تامین ساوه مصوب کرده است در روزهای ۲۱ دی ماه (دیروز)، ۱۰ بهمن، ۱۰ اسفند و ۲۵ اسفند، مبلغی معادل یک ماه حقوق به کارگران پرداخت شود و روز ۲۸ اسفند نیز عیدی و پاداش کارگران پرداخت شود.
بر اساس این گزارش، شورای تامین پرداخت حقوق ماه های دی، بهمن و اسفند ماه کارگران را به سال آینده موکول کرده است. این شورا همچنین مصوب کرده است که بیش از ۱۶ ماه بیمه معوقه کارگران از اواسط این هفته پرداخت شود.
گفتنی است نزدیک به ۶۰ کارگر لوله و نورد صفا دیروز (یکشنبه ۲۱ دی) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود مقابل فرمانداری ساوه تجمع کرده بودند. همزمان بیش از ۱۰۰ کارگر دیگر در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند و در اقدامی اعتراضی و نمادین، تعدادی لاستیک را به آتش کشیدند. کارگران ناراضی روز شنبه نیز تجمع مشابهای را در محوطه کارخانه برگزار کرده بودند.
کارگران این واحد تولیدی پیش از این از تاریخ ۲۷ مهر تا ۱۷ آبان به مدت ۱۸ روز در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و چندین ماه بیمه دست از کار کشیده بودند.
کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.
***
حوادث کار:مرگ دو کارگر در اهواز هنگام نصب آسانسور
بر اثر سقوط آسانسور در یک ساختمان در حال ساخت در اهواز، دو کارگر کشته شدند.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که ساعت ۱۱و ۳۱ دقیقه امروز (۲۲ دی) به آتشنشانی اهواز اطلاع داده شد، دو کارگر در ساختمانی در حال احداث واقع در خیابان سقراط منطقه امانیه اهواز، هنگام نصب آسانسور کشته شدند.
بنا بر این گزارش، آتشنشانان پس از ایمنسازی محل حادثه، اجساد دو کارگر را خارج کرده و جهت انجام امور قانونی، تحویل پلیس حاضر در محل دادند.