حادثه شغلی ٣۵٠ کارگر را به کام مرگ فرستاد
حوادث ناشی از کار و نبود وسایل ایمنی درمیهن مان ایران،جان ٣۵٠ کارگر را گرفته است. سیر صعودی حوادث ناشی از کار قبل از هر چیز ریشه در سیاست های ضد مردمی و کارگر ستیز رژیم «فقاهتی»دارد. شرایط رکود تورمی اقتصاد که از جمله به تعطیلی فزاینده واحدهای تولیدی منجر شده است، امنیت شغلی کارگران را از بین برده است و این قشر زحمتکش برای تأمین هزینه های فزاینده زندگی خود مجبور به پذیرش هرگونه شرایط کاری شده اند…
در آخرین آمارها عنوان شده است که در فصل بهار امسال حادثهی کار به مرگ ٣۵٠ تن انجامیده که در میان این تعداد کارگر ٣ زن نیز دیده میشوند. چشم پوشی غیرمسئولانه دست اندرکاران نسبت به انتشار جزئیات مرتبط به آمار و ارقام حوادث شغلی کارگران روزمزد و فصلی که بیشتر زنان کارگر هستند، بیانگر بیتوجهی مسئولان دولتی نسبت به وضعیت و مشکلات مضاعف زنان کارگر است.
روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی با انتشار آمار یادشده، اعلام کرد که بیشترین تلفات حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده اند که این علت ۴١٠٧ درصد از کل تلفات با آمار ١۴۶ نفر را در برمی گیرد.
همچنین در بخش دیگری از این گزارش عنوان گردیده که دربازهی زمانی مذکور، شش هزار و ۵۵۵ نفر نیز در حوادث کار مصدوم شدند.
سالانه حدود ۲۰ هزار حادثه شغلی در ایران اتفاق میافتد که حدود ۱۵ هزار مورد آن به بخش ساختمانی مربوط میشود. پس از آن، بیشترین میزان مرگ و میر در محیط کار به کارگران معادن و کارگران صنایع اختصاص دارد.
آمار رسمی منتشر شده، کارگرانی که تحت شمول قانون کار نیستند را دربر نمیگیرد و شرایط کاری این افراد احتمالا وخیمتر از کارگرانی است که بیمه بوده و در شرایط “قانونی” کار میکنند.
بررسی کوتاه گزارشهای غیردولتی و یا مصاحبههای خبرگزاریهای رسمی داخلی با فعالان و دست اندرکاران حوزه کارگری نشان می دهد که بدبینی و بی اعتمادی به وعدههای مسئولان و دست اندرکاران دولتی مبنی بر « بهبود شرایط کار» کارگران تا چه حد عمیق و رسیدن به شرایط مطلوب تا چه میزان دشوار است.