«جدایی دین از حکومت»
محمدتقی مصباح یزدی با بیان این که گرایش به سکولاریسم [جدایی دین از حکومت]در اظهارات برخی مسئولان دیده میشود، گفته: «اگر کسی سکولاریسم [جدایی دین از حکومت] را بپذیرد، فرقی بین نظام شاهنشاهی با نظام اسلامی نمیبیند.». از مصباح یزدی تا رفسنجانی و خامنهای همگی از دامنه و عمق نارضایتی تودههای مردم از سیاستهای جمهوری اسلامی آگاه هستند. سران رژیم به خوبی میدانند که مردم سالهاست ازحکومت اسلامی دوری جسته و حساب خویش را از رژیم «ولایت فقیه» جدا کرده اند. این حکومت جابر و از بیخ و بُن فاسد به زور سرنیزه پایانی عمر خود را سپری می کند؛ ارتجاع حاکم که زمانی خود را «نمایندهٔ خدا بر زمین» می دانست، بهشدت دچار هراس شده وخود را بیاعتبار و آسیبپذیر میبیند. ..
به گزارش دیگربان، مصباح یزدی افزوده «سکولارها میگویند که دین نباید در امور دنیا دخالت کند؛ امروزه این گرایش در بسیاری از مردم با شدت و ضعف وجود دارد.»
وی گفته «گاهی اوقات در سخنان برخی از مسؤولان [گرایشهای سکولاریستی] دیده میشود و در صورت اشکال کردن به سخنشان، شرایط زمانی را مطرح میکنند.»
مصباح یزدی همچون علی خامنهای در سالهای اخیر بارها نسبت به گسترش افکار مترقی و اندیشه مرکسیستی در مراکز علمی وسایر اقشار جامعه ٬به طبقه حاکم در ایران هشدار داده است.
مصباح یزدی سال ۹۴ هم گفته بود که «رخنه سکولاریسم[جدایی دین از حکومت] در تار و پود فرهنگ جامعه رو به فزونی است».جالب اینجاست که مصباح یزدی و رهبران رژیم بهخوبی میدانند که این نضجگیری دوبارهٔ اندیشههای مترقی و مارکسیستی، با حیات و پیکار قدیمی ترین حزب در کشورمان ارتباطی روشن و انکارناپذیر دارد.
وی همچنین از اینکه تفکر برخی روحانیون درباره آمریکا و غرب تغییر کرده اظهار «تاسف» کرده بود.