حکم سنگین زندان برای سیامک نمازی و پدرش
سیامک نمازی و پدرش محمدباقر نمازی هرکدام به ۱۰ سال حبس محکوم شدند…
خبرگزاری میزان- یک منبع آگاه از صدور حکم حبس برای تعدادی از محکومان امنیتی خبر داد و گفت: سیامک نمازی و محمدباقر نمازی هرکدام به ۱۰ سال حبس و نزار زاکا نیز به ۱۰ سال حبس به جرم همکاری با دولت متخاصم آمریکا محکوم شدند.
این منبع آگاه تصریح کرد: همچنین «ف.ح. ع» و «ع. الف» نیز به جرم همکاری با دولت متخاصم آمریکا هرکدام به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.
روز گذشته فیلمی به نمایش درآمد که در آن سیامک نمازی با گذرنامه آمریکایی و کارت شناسایی در اتاقی نشان داده شد. در این فیلم همچنین تصاویر ۱۰ ملوان آمریکایی که ماه ژانویه سال جاری در حین گشتزنی در آبهای خلیج فارس دستگیر شدند، به نمایش درآمد.
یک سناتور پر نفوذ جمهوریخواه آمریکایی نسبت به انتشار فیلم ویدئویی از یک تبعه آمریکایی دستگیر شده در ایرن واکنش نشان داد.
سناتور جان مک کین در واکنش به نمایش این فیلم گفت: این تصاویر بخشی از ارعاب آمریکا توسط حکومت ایران است که با دلارهای آزادشده گستاخ تر شده است.
وی افزود: متاسفانه دلارهای آزادشده در مسیر حمایت از رژیم اسد در سوریه و حوثیهای یمنی که به سمت کشتیهای آمریکایی موشک پرتاب میکنند، هزینه میشود.
واکنش به درخواست همسر محمدعلی کلی
روزنانمه “صبح نو” (نزدیک به منابع امنیتی): همسر محمدعلی کلی، بوکسور مشهور آمریکایی، در نامهای خواستار آزادی سیامک نمازی و پدرش محمدباقر نمازی شد؛ اما چه نسبتی بین دو فرد دستگیرشده در ایران و همسر محمدعلی کلی وجود دارد؟ چرا باید افرادی که چهره رسانهای و غیرسیاسی محسوب میشوند برای آزادی متهمان امنیتی وارد میدان شوند و موج رسانهای ایجاد کنند؟
حالا طرف غربی از ابزارهایی برای آزادی مهره کلیدی خود در ایران استفاده میکند که پیشازاین در ایران امتحان شده است. دیپلماسی عمومی که یکی از ارکان شکلگیری توافق بین ایران و آمریکا بود، اما این بار یک تفاوت اساسی در استفاده از این ابزار وجود دارد.
داستان سفرهای افراد مسالهدار به کشور محدود به نمازیها نبوده و چند ماهی است که بارها در صدر اخبار سایتها و رسانهها قرار گرفته است. افراد با وابستگیهای سیاسی و امنیتی به آمریکا بدون کمترین ریسکی وارد ایران میشوند و بعد از خروج از کشور و اجرای آنچه به دنبال آن بوده اند، سروصدای رسانهها بلند میشود.
نمازیها داستانی کاملاً متفاوت داشتند؛ با ورودشان به کشور پیش از آنکه رسانهها موجی ایجاد کنند و از ماهیت مسافران جدید باخبر شوند، دستگیر شدند و تا مدتها هر اطلاعات جدیدی که به دستشان میرسید باعث تعجبشان میشد. آنچه سیامک و باقر نمازی در پی آن بودند، ایجاد شبکهای منسجم و اثرگذار از سه گروه زنان، جوانان و کارآفرینان بود تا در جهت مهندسی رفتار اجتماعی شکلگیرد و زمینه داخلی تغییر فراهم شود.
به نظر میرسد هرقدر در برنامهای که بهواسطه دستگیری نمازیها مشخصتر شده، تأملکنیم درباره برنامه جامع تغییر به نکات بیشتری خواهیم رسید. برنامهای که شناخت آن، فقط بخشی از اقداماتی کمک میکند که به خنثی شدن این توطئه میانجامد. حالا که طرف غربی قصد دارد با دیپلماسی عمومی عرصه را برای آزادی هرچه زودتر سیامک نمازی فراهم کند، منتظر اتفاقات جدید و عجیبی در مسیر پرونده سیامک نمازی و برنامه جامع تغییر باشید.