آیا برگزاری دادگاه علنی اصلاحطلبان به نفع قوه قضاییه است ؟!
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمدرضا خاتمی با حضور در بیستو دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در جریان نشست پرسش و پاسخ که در غرفه خبرگزاری کار ایران برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص دادگاه هفت فعال سیاسی اصلاح طلب و دلایل تعویق دادگاه گفت: ما هفت نفر دو نامه را منتشر کردیم. یک نامه را خودم منتشر کردم و در آن تخلفات قانونی در رسیدگی به پرونده را برشمردم اما فضا به گونهای است که هیچ رسانهای آن را منتشر نکرد و نامه تنها در فضای مجازی منتشر شد…
خاتمی ادامه داد: نامه دوم را خطاب به نمایندگان مجلس نوشتیم که در آن نواقص و مشکلات قانونی را توضیح دادیم و گفتیم مشکل امنیتی در میان نبوده است. تقاضای استمهال کردیم و یک ماه دادگاه به تاخیر افتاده ولی برگزار میشود. امیدواریم جلسه علنی باشد اگر اینطور باشد از چند جهت مفید است. پیش از هرچیز هم به نفع قوه قضائیه است.
او اضافه کرد: اگر دادگاه علنی باشد، فکر میکنم افکار عمومی قضاوت مثبتی داشته باشند. اگر علنی باشد و دلایل اتهامی برشمرده شود و دفاعیات به گوش مردم برسد، افکار عمومی هم نظر بهتری درباره قوه قضائیه خواهد داشت. دوم اینکه برای ما نیز فرصتی خواهد بود که حرفهایمان را به گوش مردم برسانیم. ما منتظر چهارده آذر هستیم که جلسه بعدی دادگاه تشکیل شود.
در شرایط دموکراتیک، باخت اهمیت ندارد
خاتمی در پاسخ به سوال دوم در خصوص شورای عالی سیاستگذاری و وضعیت فعلی این شورا گفت: در شورای عالی سیاستگذاری همه تلاشمان را کردیم که به لحاظ شرایط خاص سیاسی و امنیتی و با حساسیتها به گونهای عمل کنیم که کشور را از شرایط بحرانی نجات دهیم.
او تاکید کرد : این حاصل برنامهریزی تقریبا سه چهار ساله و تمایل همه نیروهای اصلاحطلب روی حداقلهای خودشان است که توانستند با کاندیدای واحد وارد انتخابات شوند. با این سیاستها کشور از سقوط حتمی نجات پیدا کرد. هرچند در دوران روحانی سیاستورزی و فضای اجتماعی و فعالیت سیاسی بهتر شده بود، اما در انتخابات همان مشکلات قبلی وجود داشت. در انتخابات مجلس ما هم شرایط را آنقدر خوب نمیدیدیم که بتوانیم رقابت کنیم اما حتی اگر میباختیم، مهم نبود. اگر شرایط دموکراتیک بود، جریانی که میباخت هم چهار سال دیگر جبران میکرد.