منع فروش هواپیما به ایران در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد
مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل جمهوریخواهان است روز پنجشنبه ۲۷ آبان لایحهای را به تصویب رساند که بر اساس آن، فروش هواپیماهای مسافربری به ایران ممنوع میشود. ..
خبرگزاری آسوشیتدپرس، این لایحه با ۲۴۳ رای موافق در برابر ۱۷۴ رای مخالف تصویب شد، و قانونگذاران آمریکایی وزارت خزانهداری این کشور را موظف کردند تا از صدور مجوز برای بانکهای آمریکایی به منظور انجام مبادلات مالی مربوط به فروش هواپیماهای مسافربری به ایران خودداری کند.
مصوبه مجلس نمایندگان اقدامی در راستای مقابله با تصمیم دولت باراک اوباما در زمینه صدور مجوز فروش هواپیماهای مسافربری ایرباس و بوئینگ به ایران است.
ایرباس قرار بود که ۱۱۸ فروند هواپیما به ارزش ۲۵ میلیارد دلار به ایران بفروشد که تهران بعدا این تعداد را به ۱۱۲ فروند کاهش داد. بوئینگ نیز از صادرات بیش از ۸۰ فروند هواپیما به ارزش ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به ایران خبر داده است.
جمهوریخواهان میگویند این هواپیماهای مسافربری قرار است در اختیار کشوری قرار گیرد که حامی شماره یک تروریسم در جهان است و قطعنامههای سازمان ملل را با انجام آزمایش موشکهای بالستیک نقض میکند.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته است که مجوزهای صادر شده برای شرکتهای بوئینگ و ایرباس دربرگیرنده «شرایط سختگیرانهای به منظور اطمینان از اینکه هواپیماهای فروخته شده به ایران تنها مصارف تجاری خواهند داشت و نمیتواند به یک تشکیلات مشخص فروخته یا انتقال داده شود».
این در حالی است که پیتر راسکام، نماینده جمهوریخواه ایلینوی، فروش هواپیماها به ایران را «رسوایی» خوانده است. او به شدت از بوئینگ و ایرباس برای معامله با تهران انتقاد کرده است.
فرسودگی هواپیماهای مسافربری ایران یکی از مشکلات حمل و نقل هوایی و شرکتهای هواپیمایی ایران به شمار میآید.
به موجب تحریمهای ایالات متحده علیه ایران، شرکتهای هواپیمایی ایران اجازه نداشتند که از شرکتهای هواپیماسازیای که آمریکا سهامدار اصلی آنها است هواپیما خریداری کند.
این تحریمها پس از اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی در سال ۱۳۵۸ اعمال شد و ارتباطی به پرونده اتمی ایران نداشت.