آقای خامنه ای، وقاحت تا کجا؟
واقعا خجالتآور است! بهترین واژه همین است: «خجالتآور»! سخن از خوزستان است و مردم بردبار و صبورش. خطهای مظلوم و فراموششده که ظاهراً فقط نفت و گاز و معادنش فراموش نشدهاند تا ۹۰ درصد بودجه و درآمد سالانه کشور را تامین کرده و بهسوی نهادهای معین سرازیرکند و مدیرانِ ارشد، ازجمله گروهی از روحانیون حکومتی که پستهای مدیریتی در دستگاههای مختلف دارند- به این بودجه دست پیدا میکنند و به حیفومیل آن میپردازند. مجموعهیی از دیدگاهها و راهکارهایی واپسگرایانه است که سالهاست برای کشور نسخه مدیریتی و رستگاری میپیچند وقتی در آینه به رخساره خود مینگرند از خود خجالت نمیکشند؟! روحانیون مرتجع را بایدبه پاسخگو بودن وادار کرد: سوریه یا خوزستان! این جمله را یادشان نمیآید که «کل اگر طبیب بودی…؟!» و آیا صاحبتریبونی که گفته بود: «سوریه برای ما از خوزستان مهمتر است!» میتواند خجالتزده نباشد از اینکه پارهای از کشور به این حال و روز نزار افتاده؟!…
او هنوز هم معتقد است که سوریه و بشار اسد، اهمیتشان از هموطن خوزستانیاش بیشتر است؟! سخن از خوزستان است. دیاری که قلب اقتصاد همه ایران است. خطهای که از بزرگترین ذخائر نفت و گاز جهان است، یک سوم آبهای روان ایران را در خود جاری دارد اما مردمانش حالا در مرکز استان، بشکه به دست به دنبال آب آشامیدنی میگردند!!
سخن از خوزستان است که سدها، رودهایش را بیآب کرده، تالابهایش را خشکانده و حداقلهای زندگی و حقوق بشر یعنی «آب و هوا» را از آن ستانده! این، خجالتآور نیست؟ مدام برای دنیا نسخه شفابخش میپیچیم، اما شرم نمیکنیم که در اداره ثروتمندترین استان خودمان واماندهایم!خوزستان همه چیز دارد و مدتها قبل کارشناسی اقتصادی در اروپا گفته بود: «در ایران… جلگهای پهناور به نام خوزستان وجود دارد که اگر فقط به تولید محصول گندمش نگاهی استراتژیک شود میتواند به تنهایی نیاز سالانه ۳۰۰ میلیون انسان را تامین کند!» اما نه تنها نگاهی استراتژیک به خوزستان نشد بلکه همه نگاههای مبتنی بر «توسعه ناپایدار» فقط و فقط به «استخراج نفت و گاز» معطوف گردید تا بد آنجا که وزارت نفت، تالاب «هورالعظیم» را خشکاند تا چاههای نفتی در آن حفاری کند؛ نتیجهاش هم شد ریزگرد و بارش خاک و … ناشی از کاهش رطوبت اراضی پهناور این خطه و نابودی کامل محیط زیست.
کاسه صبر خوزستانیها لبریز شده
قطع مکرر آب و برق و تعطیلی مدارس باعث سردرگمی مردم در شهرهای مختلف استان به ویژه کلانشهر اهواز شده است. محمد عباسپور از شهروندان اهوازی در این باره میگوید: معلوم نیست در استان چه خبر است با یک باران یا مهگرفتگی و گرد و غبار آب و برق و تلفن قطع میشود.
وی افزود: چرا باید ما در استانی که مرکز تولید انرژی کشور هستیم در چنین وضعیت قرار داشته باشیم.
سعید لجمیری دیگر شهروند اهوازی نیز با انتقاد از وضعیت نامناسب زیرساختها در استان خوزستان گفت: با کمترین اتفاق در استان مردم با قطعی گسترده آب، برق و تلفن و اینترنت مواجه میشوند و این برای مردم مشکلات جدی ایجاد کرده است.
وی افزود: بدون اطلاع قبلی آب و برق قطع میشود و مردم هیچ ذخیره آبی در خانه ندارند و در واقع زندگی مردم در خانه نیز فلج شده است.
محمدرضا حلاف یکی دیگر از شهروندان اهوازی گفت: دولت برای مشکلات استان کمیتهای ویژه تشکیل دهد متاسفانه مدیران اجرایی استان حقیقت را به مردم نمیگویند.
وی افزود: تنها با گذشت چند روز از افتتاح نیروگاههای برق توسط معاون اول رییس جمهور برق اکثر شهرهای خوزستان با یک مهگرفتگی مختصر قطع شده است. رضا محمدزاده نیز در این خصوص گفت: وضعیت فعلی استان خوزستان باعث مهاجرت مردم از این استان شده است.
وی گفت: اکثر بستگان ما در حال انتقال کار و زندگی خود به استانهای دیگر هستند چون امیدی به حل مشکلات استان خوزستان نیست.
بهارنیوز