افزایش گمانهزنیها درباره احتمال حمله آمریکا به کرهشمالی
در روزهای گذشته گمانهها درباره احتمال حمله آمریکا به کرهشمالی بیش از هر زمان دیگری قوت گرفته و تحرکات کشورهای منطقه هم به این احتمالات دامن زده است.
روز گذشته پنتاگون در واکنش به گزارشها درباره تصمیم واشنگتن برای انجام حمله پیشگیرانه موشکی علیه کرهشمالی، تأکید کرد که برای دفاع از آمریکا و همپیمانانش همه گزینهها را در دستور کار دارد. به گزارش ایسنا، اولین گزارش دراینباره از سوی شبکه انبیسینیوز آمریکا منتشر شده و اوایل روز گذشته نیز یکسری گزارشهای جدید از سوی رسانههای آمریکایی دیگر نشان دادهاند که آمریکا حقیقتا گزینههای نظامی علیه کرهشمالی را در دست بررسی دارد و برای اجرائیکردن آن آماده است. انبیسینیوز پنجشنبهشب گزارش داد که آمریکا قصد دارد با موشکهای توماهاک محل انجام آزمایش هستهای جدید کرهشمالی را هدف قرار دهد و این موشکها را از دو ناوشکن خودش مستقر در آبهای شبهجزیره کره شلیک خواهد کرد. پنتاگون دراینباره گفته، سیاستش این است که درباره عملیاتهای آتی خود بحث نکند و راجع به سناریوهای احتمالی گمانهزنیهای علنی انجام نمیدهد.
واکنش کرهشمالی
معاون وزیر امور خارجه کرهشمالی هم روز گذشته در واکنش به این خبرها، در یک مصاحبه دونالد ترامپ را به تقویت آنچه وی «چرخه شرورانه تنشها» در شبهجزیره کره خواند، متهم کرد و گفت: توییتهای تجاوزگرانه ترامپ دردسرساز شدهاند. هان سونگ ریول، معاون وزیر امور خارجه کرهشمالی در مصاحبهای در شهر پیونگیانگ به آسوشیتدپرس، گفت کشورش هرگز در مواجهه با حمله پیشگیرانه آمریکا دستبسته نخواهد نشست. هان خاطرنشان کرد: اگر آمریکا دست به اقدام نظامی بیمحابا علیه کرهشمالی بزند، پس ما نیز با حمله پیشگیرانه جمهوری دموکراتیک خلق کره با آن روبهرو خواهیم شد. در این میان بر اساس برخی گزارشها رهبر کرهشمالی به دنبال افزایش تهدید حمله آمریکا به این کشور دستور تخلیه ساکنان پیونگیانگ، پایتخت کرهشمالی را به منظور تدارک این کشور برای جنگ داده است. یک رسانه کرهجنوبی مدعی شده ساکنان پایتخت کرهشمالی با یکدیگر خداحافظی پایانی کردهاند و منتظر هستند رهبر کشورشان برای راهانداختن یک جنگ وارد عمل شود. مقامهای کرهشمالی هشدار دادهاند به دلیل وضعیت شدیدا متشنج در شبهجزیره کره هر زمان ممکن است یک جنگ هستهای سر بگیرد. چین نیز حدود ١۵٠ هزار نفر از سربازانش را به نزدیکی مرز کرهشمالی منتقل کرده است. یک مقام ژاپنی هم دیروز اعلام کرد شورای امنیت ملی این کشور در نشستی به بررسی تدابیری به منظور تخلیه ۶٠ هزار شهروند خود از کرهجنوبی در زمان بالاگرفتن بحران در شبهجزیره کره پرداخته است.
شرق