بی لیاقتی و بی مسئولیت رژیم در حادثه آذربایجان و کردستان
جان باختن تعدادی از شهروندان شریف آذربایجان در سیل روز جمعه و ایضا ۴نفر در سقز به علت رانش زمین در پارک کوثر این شهر، تاسفبار و دهشتناک بوده است. شوربختانگی این حادثه زمانی است که این عزیزان جان خود را از دست دادهاند و این امر درد موضوع را بیشتر میکند. ..
ضعف مدیریت بحران
در حادثه آذربایجان و کردستان
به گزارش فرقه دموکرات آذربایجان، امروزه علم هواشناسی بهقدری توسعه پیدا کرده که بهراحتی سیل و طوفان را از قبل میتوان پیشبینی کرد و مانع چنین تراژدیهای دردناکی شد. ایران کشوری است که با این حوادث ناآشنا نیست و هر ازچندگاهی سیل، طوفان، زلزله و رانش زمین در اقصی نقاط کشور اتفاق میافتد، اما مساله اینجاست که چرا مسئولان از آگاهی قبل از وقوع استفاده نمیکنند.
در برخی کشورهای توسعهیافته دیده شده که طوفانی شروع میشود و شهرهایی را بهطور کامل ویران میکند، اما با اطلاعرسانی بهموقع و مدیریت بحران، خسارتهای جانی را به حداقل ممکن میرسانند و بلافاصله پس از طوفان، عمران و بهسازی شهر آغاز شده و بازسازی خرابیها را با سرعت تمام آغاز میکنند. در چنین شرایطی هیچکس نگران آینده نخواهد بود، زیرا خرابیها را بهتر از گذشته درست میکنند. اما ما همیشه مشکل مدیریت بحران داشتهایم و علت عمده آن را میتوان به فقدان برنامه، نبود اطلاعرسانی بهموقع و عدم آشنایی مسئولان مربوطه با مساله بحران دانست.
از سوی دیگر دیده میشود که اغلب افراد با پیشینه سیاسی مدیریت بحران را به دست دارند، نه متخصصان. از دیگر سو بروکراسی اداری، عدم اطلاعرسانی بهموقع و بیتوجهی به اخطاریههای صادره موجب بروز حوادث تلخ میشود.
مردم آذربایجان و سقز در طول تاریخ رشادتهای فراوانی از خود نشان دادهاند و شایسته بهترینها هستند، نه اینکه هموطنی شاهد جان باختن دیگران بوده و با گریه نظارهگر سقوط خودروها به دره و سیل، یا جان باختن زیر آوار خاک باشد.
واقعیت این است که در حوزه مدیریت بحران دچار ضعف اساسی و فاقد برنامه روشن و مناسب هستیم.و از آن مهمتر زیرساخت های شهری و روستایی ما به حدی آسیب پذیر هستند که با کوچکترین حادثه طبیعی بزرگترین خسارت ها را به بار می آورند.
لازم است ضمن جبران خسارات وارده و دلجویی از حادثهدیدگان، برنامه ریزی های لازم و عاجل برای استحکام بخشیدن به زیر ساخت های شهری و روستایی، صورت گیرد.
***
چهاراستان و ١٧ شهرستان درگیر سیل
عجب شیر، آذرشهر و تبریز بیشترین خسارت را دیده اند. آمار جانباختگان تا لحظه گزارش از ۳۵ نفر گذشته است.
سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان و همچنین ١٧ شهرستان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند.
مصطفی مرتضوی، سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: با توجه به گزارشات به دست آمده از سیل و آبگرفتگی ۲۵ فروردین ماه تا ساعت ۶ صبح امروز (شنبه) چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان و ١٧ شهرستان(مراغه، چارایماق، هریس، بستان آباد، ورزقان، شبستر، تبریز، عجبشیر، آذرشهر، ملکان، سراب، ارومیه، اشنویه، نقده، پیرانشهر، سقز و زنجان) تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی قرار داشتند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به امدادرسانی به ٣٢ شهر و روستا سیل زده، گفت: تاکنون به ۱۱۰۰ نفر امدادرسانی شده، ۷۷ تن اسکان اضطراری یافتند، ۱۴ تن به مناطق امن منتقل شدند و شش تن نیز برای دریافت خدمات لازم به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی افزود: همچنین تخلیه آب از ۴۸ واحد منزل مسکونی صورت گرفته است. در مجموع ۴١ تیم عملیاتی شامل ۱۸۰ امدادگر و نجاتگر فعالیت داشتند و امدادرسانیها در دو استان آذربایجان شرقی و غربی ادامه دارد.
خلیل ساعی(مدیرکل مدیریت ستاد بحران استانداری آذربایجان شرقی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: در جریان سیل اخیر در استان آذربایجان شرقی بیشترین خسارات جانی و مالی به شهرستانهای عجبشیر، آذرشهر و تبریز وارد شده که تلفات جانی در دو شهرستان عجبشیر و آذرشهر بیشتر از دیگر شهرها بوده است.
ساعی افزود: در شهرستان عجبشیر ۲۰ مفقودی داشتهایم که اجساد ۸ نفر از آنان تاکنون پیدا شده و در شهرستان آذرشهر نیز ۱۷ مفقودی در سیل اعلام شده که تنها اجساد دو نفر از آنها پیدا شده است.
وی عنوان کرد: سیل خساراتی به شهر تبریز نیز وارد کرده ولی خوشبختانه خسارت جانی در پی نداشته است.
مدیرکل مدیریت ستاد بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: هنوز برآورد دقیقی از خسارات سیل اخیر در این استان انجام نشده است.وی در پایان افزود: بارندگی اخیر در این استان در طی ۱۵ سال اخیر بیسابقه بوده است.
وی خبر داد تا کنون ۳۵ نفر در حادثه سیل و رانش زمین جان خود را از دست داده اند