ماهیت رژیم« ولایت فقیه» و نمایش«انتخاباتی»
بدون درک صحیح و توجه به مبارزه طبقاتی و بدون توجه به ساختار طبقاتی حاکمیت، ارزیابی از انتخابات مهندسی شده با نتایج از پیش معین، توهمی بیش نیست! اوضاع بغرنج و حساس حاکم بر میهن ما با سیاستهای واپسگرایان حاکم و در راس همه آنها ولی فقیه، در خصوص دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بیش از پیش به سمت بحران و بیثباتی بیشتر سیر میکند. این دوره انتخابات که میتوان با صراحت تمام آن را ادامه کودتای انتخاباتی سال ۸۸ نامید، کوششی هدفمند و برنامهریزی شده برای حفظ و تحکیم موقعیت ولیفقیه و اعوان و انصارش در هرم حاکمیت و معادلههای سیاسی قلمداد میشود…
اگر این رژیم توانایی و یا خواست قبول رای و اراده مردم را داشت پس چرا کودتای خشن و خونین انتخاباتی سال ۱۳۸۸ آنطوری که دیدیم اجرا کرد. رژیم ولایت فقیه دنبال برگزاری انتخابات مهندسی شده ای است که در جریان آن بتواند هم نامزدهای شرکت کننده در آن را کنترل نماید و هم نتیجه انتخابات را و در واقع از تکرار خرداد ۷۶ و خرداد ۸۸ جلوگیری کند.دادستان تهران در نشست بررسیهای آسیبهای اجتماعی شهر تهران با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۹ اردیبهشت سال ۹۶ و اعلام نتایج احراز صلاحیت کاندیدها از سوی شورای نگهبان در هفته آینده،اعلام کرد: « اجازه نمیدهیم حوادث تلخ سال ۸۸ تکرار شود/ برخورد با هرگونه اقدام غیرقانونی کاندیداها و مدیران مسؤول رسانهها صادر شده است».واقعیتی که باید به آن توجه داشت این است که ماهیت رژیم ولایت فقیه عوض نشده است.
جعفری دولت آبادی، «اعلام نتایج احراز صلاحیت کاندیدها از سوی شورای نگهبان در هفته آینده، به بیان نکاتی خطاب به کاندیداها و هواداران پرداخت و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران سالهاست که شاهد انتخابات مختلفی بوده است و امسال نیز این همت وجود دارد که انتخابات در چهار حوزه امنیت، رقابت، مشارکت و سلامت به خوبی برگزار شود».
دولت آبادی «به همه کسانی که در فکر انجام اقدامات غیرقانونی پس از اعلام احراز صلاحیت کاندیدها هستند هشدار داد با هرگونه تجمع، فراخوانهای غیرقانونی، اقدامات ایذایی و اقداماتی که برخلاف قانون توسط کاندیداها و یا رسانهها صورت گیرد برخورد خواهد شد.
دادستان تهران همچنین پلیس را مکلف کرد که در زمینه برخورد با هرگونه قانون شکنی تمهیدات لازم را فراهم کند».
دادستان تهران «با بیان این که عدهای فکر میکنند میتوانند حوادث تلخ سال ۸۸ را تکرار کنند، خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی و سایر مسؤولان اجازه نخواهند داد عدهای برای برهم زدن امنیت کشور و انتخابات، تلاشهای واهی کنند».
در چارچوبِ رژیم ولایتفقیه، این ولیفقیه و نهادهای نظامی، سپاه ـ امنیتیِ کشورند که تصمیمگیریهای کلانِ کشور را انجام میدهند. و گرچه جناحهای گوناگونی در حاکمیت بهخاطرِ تصرف سهم بیشتری از قدرت و منافع مالی با یکدیگر درگیر میشوند، اما در تحلیل نهایی، آنجا که پای مصلحت و حفظِ نظام سیاسی به میان آید، همه گوشبهفرمانِ یک فرماندهٔ واحد، یعنی ولیفقیه، هستند و خواهند بود.
انتخابات این چنینی در میهن ما جزء پایمال کردن آشکار حق حاکمیت مردم بر سرنوشتشان معنای دیگری نداشته و ندارد. تنها گزینه فراروی نیروهای پیشرو، همانا مبارزه فعالانه سازمانیافته در میان مردم و در مسیر بالا بردن آگاهی قشرها و طبقههای اجتماعی با برجسته کردن لزوم اتحادهای وسیع برای طرد ولایت فقیه و دستگاه آن است. بنابراین، گذار از استبداد حاکم بدون تکیه بر مردم و تلفیق خواستهای مبرم عدالت اجتماعی با مولفههای دموکراسی و دفاع قاطعانه از حاکمیت ملی، امکانپذیر نیست. بیایید انتخابات ریاست جمهوری دورهٔ دوازدهم را به سکویی برای پیشبرد مبارزه بهمنظور طرد رژیم ولایت فقیه و گشودن راه اصلاحات بنیادین سیاسی، اقتصادی در کشور تبدیل کنیم.