نابودی ١۵٩هزار هکتار از گندمزارهای ارومیه بر اثر سرما و خشکسالی
کاهش شدید میزان بارندگی و در اثر آن خشکسالی موجب خسارتهای زیادی به کشاورزان دربخش هایی از سر زمین میهن ما شده است.به گزارش مهر، در سال زراعی جاری خشکسالی، سرمازدگی و سیل، ٢هزار میلیارد ریال خسارت به ۱۵۹هزار هکتار از گندمزارهای ارومیه و توابع آن وارد کرده است. علاوه بر آن علیرغم وجود ۶٢درصد از منابع آبی کشور درآذربایجان غربی و استانهای کردستان، بسیاری از شهرها و روستاهای استانهای مختلف کردستان از سیستم آبرسانی مناسب و یا دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند…
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ارومیه طی سخنانی به این میزان خسارت وارده بر کشاورزان اشاره کرده و با اشاره به کاهش ۲۹ درصدی میزان بارندگی افزود: از این میزان ٩٠هزار هکتار زمین بر اثر خشکسالی، ۶٢هزار هکتار بر اثر سرمازدگی و هفت هزار هکتار بر اثر سیل دچار خسارت شدەاند.
اسماعیل کریمزاده گفت: به رغم خسارت وارده به گندم کشت شده، ارومیه نسبت به استانهای کرمانشاه،سنندج، زنجان و آذربایجان شرقی وضعیت بهتری دارد.
کریمزاده متذکر شد: کارشناسان اعلام کردەاند که سیلاب در شهرستانهای پیرانشهر، اشنویه، نقده و ارومیه به ٢٠هزار و ٢٠٠ هکتار از اراضی زراعی و باغی خسارت زده که برآوردهای اولیه از زیان ١٩٠ میلیارد تومانی خبر میدهند.
در این راستا بنابر اخبار و گزارشات منتشر شده، شهر سومار و روستاهای اطراف آن بیش از ١٠ روز است که از دسترسی به آب سالم محروم بوده و رژیم اسلامی ایران طی این ١٠ روز نتوانسته است مشکل سیستم آبرسانی این بخش از کردستان را برطرف کند.
سومار از توابع استان کرمانشاه و از مناطق گرمسیری این استان محسوب میشود که در اوخر بهار و فصل تابستان با گرمای شدید و طاقت فرسایی روبرست که گاها تا ۵۵درجه سانتیگراد هم میرسد و با این حال میزان خدمتگذاری به این منطقه بسیار پائین بوده و حتا در بیشتر اوقات با مشکل کمبود آب و قطعهای مکرر و مستمر مواجه میشود.
خبرگزاری “ایسنا” در گزارشی به موضوع قطعی آب در سومار و روستاهای آن پرداخته است و به نقل از شهروندان کرد مینویسد: این موضوع به اطلاع شهرداری سومار، بخشداری، فرماندای قصرشیرین و حتی استانداری کرمانشاه رسیده، اما متاسفانه تاکنون به نتیجه نرسیده است.
بر اساس همین گزارش بخشهایی از این منطقه در ۴٨ ساعت فقط یک ساعت آب داشتەاند که این هم در مورد اکثر مناطق صدق نمیکند.