راهپیمایی روز قدس در سایه شعار علیه رئیس جمهور
جمهوری اسلامی ایران هر ساله جمعه آخر ماه رمضان را روز قدس مینامد و راهپیماییهایی با شعارهای مرگ بر آمریکا و اسرائیل ترتیب میدهد. امسال اما در تداوم بالاگرفتن جدل لفظی غیرمستقیم رهبر جمهوری اسلامی با رئیس جمهور، عدهای در مراسم روز قدس بر مبنای اظهارات اخیر آیتالله خامنهای به دادن شعار علیه حسن روحانی پرداختند.
خامنهای در یکی اظهارات اخیرش به ذکر سرنوشت حسن بنیصدر و خلع او پرداخت و تلویحا حسن روحانی را تهدید کرد که سرنوشت مشابهای میتواند در انتظار او باشد.
عدهای از راهپیمایان روز قدس ظاهرا بر مبنای اظهارات آیتالله خامنهای شعار “روحانی، بنیصدر پیوندتان مبارک” سر دادند.
مرگ بر منافق، مرگ بر آخوند آمریکایی هم از دیگر شعارهایی بود که عدهای در نزدیک حسن روحانی مطرح کردند
علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم از این شعارها بینصیب نماند و عدهای با جمعشدن در اطراف او شعار میدادند: “شعار مرگ بر فتنهگر”
گرچه شخصیتها و رسانههای اصولگرا نسبت به این اتفاقات تقریبا سکوت اختیار کردند، ولی نزدیکان به حسن روحانی و رسانههای اصلاحطلب و نزدیک به دولت آن را اقدامی تا حد “خیانت به جمهوری اسلامی” معرفی کردند و به پوشش موضعگیریهای گوناگون در برابر آن پرداختند.
مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور طرح این شعارها را در راستای “منافع اسرائیل، آمریکا و عربستان سعودی” توصیف کرد و دست “عناصر نفوذی منافقین و اسرائیل” را در پشت آنها دید.
علی ربیعی ، وزیر کار دولت روحانی نیز در واکنشی به شعارهای علیه رئیس جمهور، آنها را “به هیچ وجه خودجوش” ندانست و به جریانی سازمانیافته ربط داد.
علی مطهری که خود نیز آماج شعارهای مخالفان در روزقدس بود، اقدام این گروه را “مصداق جرم” توصیف کرد و از وجود اسنادی در این رابطه سخن گفت. به عقیده مطهری” دادستان تهران اکنون در معرض یک آزمایش بزرگ است که آیا با تعقیب مجرمان استقلال و عدالت خود و قوه قضائیه را نشان می دهد یا با چشم پوشی از آن، گرایش سیاسی را بر اجرای حق و عدالت مقدم میدارد؟”
این در حالی است که حمید ابوطالبی، معاون سیاسی رئیس جمهور هشدار داده است که نباید ماجرا را بزرگ کرد و “به تفرقه دامن زد”: «اینکه عدهای در حمایت از رئیس جمهور بگویند (شعارها) سازماندهیشده بوده، برخی ندا سر دهند که از نتایج آتش به اختیاری است و عدهای دیگر از آن پیراهن عثمان برای بر سر نیزه کردن بسازند، به مصلحت هیچکس نیست.»
دویچه-وله