افکار آلوده، منحرف و شرم آور
با روشن شدن تدریجی شکل و علت قتل آتنا اصلانی، دختربچه اهل پارسآباد، لزوم بررسی علل ناامنیهای اجتماعی و روانی نیز بیشتر احساس میشود.به نظر پژوهشگران اجتماعی: «واکنش مردم به این حادثه دارای وجوه منفی زیادی است. وقتی مردم در جایی جمع و به طور افراطی خواستار اعدام میشوند ناشی از احساسات زودگذر و در واقع نوعی بازتولید خشونت است. خشونت و قتلهایی مشابه قتل آتنا، سالهاست که در جامعه ایران امتداد دارد و مسلما چنین چیزی نیاز به کار عمیق دارد . درباره این حادثه استدلال منطقی به اخلاقیات و مذهب برمیگردد. درجامعهای که پایه آن مذهب است و مذهب دائم در آن بازتولید میشود، اما در کوچه و خیابان شاهد نزول اخلاقیات هستیم».…
دختری ۷ ساله به قتل رسیده و پلیس پس از ۲۰ روز جسد او را یافته است. قتل دختربچه خشم بیکران و همدردی گسترده مردم را برانگیخته است. صدها نفری که در تشییع دختربچه شرکت کردند خواهان برقراری امنیت هستند.
در کنار چنین خواسته ها است که افکار آلوده، منحرف و شرم آور برخی از روحانیون تاریک اندیش بیان می شود.
به گزارش رسانههای جمعی، گم شدن دختربچه خشم و نفرت اهالی پارسآباد را به شدت برانگیخت. تا آنجا که وقتی مردم خشمگین شهر از کشته شدن آتنا به دست مردِ رنگرز باخبر شدند، به محل هجوم بردند، مغازه “قاتل” را به آتش کشیدند و خواستار شدیدترین مجازات برای او شدند.
در مراسم خاکسپاری آتنا اصلانی انبوهی از مردم شرکت کردند
رسانههای جمعی ایران به تفصیل به قتل آتنا اصلانی پرداختهاند.
تارنمای “فرارو” با آرمان شهرکی، تحلیلگر مسائل اجتماعی، در این باره گفتوگو کرده است. به اعتقاد پژوهشگران: «واکنش مردم به این حادثه دارای وجوهِ منفی زیادی است… وقتی مردم در جایی جمع و به طور افراطی خواستار اعدام میشوند ناشی از احساسات زودگذر و در واقع نوعی بازتولید خشونت است».
خشونت و قتلهایی مشابه قتل آتنا، سالهاست که در جامعه ایران امتداد دارد و مسلما چنین چیزی نیاز به کار عمیق دارد.
«آرمان شهرکی» پژوهشگر اجتماعی در این مورد می گوید: «درباره این حادثه استدلال من به اخلاقیات و مذهب برمیگردد. من جامعهای را میبینم که پایه آن مذهب است و مذهب دائم در آن بازتولید میشود، اما در کوچه و خیابان شاهد نزول اخلاقیات هستیم».
به گفته آرمان شهرکی: «در جامعهای مانند پارسآباد مغان نزول سطح اخلاقیات بستر بروز آسیبهاست».
به گزارش دویچه وله، این کارشناس نتیجه گرفته است: «راهکار کاهش این دست از جرائم و خشونت، آگاهی و توسعهیافتگی است.»