روحانی همه ی کابینه را با خامنه ای «هماهنگ» می کند!
نقل قول های نزدیکان حسن روحانی درباره «هماهنگی» او برای انتخاب اعضای کابینه، با واکنش هایی از سوی برخی چهره های سیاسی و نمایندگان مجلس روبرو شده است. علی مطهری نایب رئیس مجلس این کار را موجب ایجاد «محدودیت» دانسته است.به گزارش رسانه ها، علی مطهری در مصاحبه با وبسایت فراکسیون امید مجلس گفت که ارائه فهرست وزرای پیشنهادی به رهبر جمهوری اسلامی قبل از معرفی آنان به مجلس «کار درستی نیست و باعث میشود امکان اظهار نظر درباره این گزینهها محدود شود»….
اسحاق جهانگیری دو روز پیش گفته بود حسن روحانی در حال «مشورت با ارکان نظام» برای تشکیل کابینه دوازدهم است. پیشتر عبدالله ناصری از اصلاح طلبان نزدیک به دولت هم گفته بود روحانی برای انتخاب کابینه دیداری با رهبر خواهد داشت.
در سالهای گذشته عنوان شده بود که وزرای اطلاعات، کشور، امورخارجه، دفاع و فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی رهبر جمهوری اسلامی توسط رئیس جمهوری انتخاب می شوند. این دخالت رهبر در انتخاب وزرا هیچ جایی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ندارد اما خامنه ای در دو دهه گذشته از این اعمال قدرت خود استفاده کرده است.
نیروهای مترقی و آزادیخواه ، احزاب و سازمان های سیاسی و همچنین نهادهای حقوق بشری از اعمال نفوذ خامنه ای و نهادهای زیر نظر او بخصوص شورای نگهبان، در کنار سایر نهادهای غیردمکراتیک و ضد مردمی در مسیر انتخابات، بارها انتقاد کرده اند و انتخابات را در چارچوب رژیم فقها آزاد نمی دانند.
مهم این است که رئیس جمهور باید خود را بهطورکامل ملزم به نقش محوری ولی فقیه بداند. از این منظر است که غیر از فرآیند انتخابات، روند گزینش وزرا نیز با دخالت رهبر روبرو می شود.
این واقعیت که روحانی برای ارائه لیست اسامی وزرای پیشنهادی به حضور خامنه ای می رود تا رضایت ولی فقیه رژیم و هماهنگی با او به تایید مجلس برگماردگان ولی فقیه برساند؛تا نشان دهد وزرای پیشنهادی او که خط و مرز روشنی با جنبش اعتراضی توده ها و یا به قول سران ارتجاع «فتنه ۸۸“»دارد.
در دوره های گذشته برخی وزرا با هماهنگی رهبر منصوب می شدند اما حسن روحانی، اینبار به جای چند وزیر، قصد دارد همه گزینه ها را با رهبر هماهنگ کند. موضوعی که موجب اعتراض اندکی از نمایندگان مجلس نیز شده است.
از جمله محمود صادقی که در توئیتر خود به این موضوع اشاره کرده است.
روز جمعه، علی مطهری، نایب رئیس مجلس به وبسایت فراکسیون امید مجلس درباره اقدام روحانی گفت: روش ایشان که قبل از ارائه اسامی کابینه پیشنهادی به مجلس، اعلام میکنند که این اسامی خدمت مقام رهبری ارائه شده، کار درستی نیست و باعث میشود امکان اظهار نظر درباره این گزینه ها محدود شود.
علی مطهری اضافه کرد: «نباید رئیس جمهور چنین فضایی را قبل از معرفی کابینه ایجاد کند. از نظر قانونی هم چنین الزامی وجود ندارد. شاید آقای روحانی میخواهد خودش را از سیل پیشنهادها راحت کند.»
برخی از رسانهها از جمله باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما، خبر داده بودند که حسن روحانی روز پنجشنبه ۲۲ تیر برای ارائه فهرست کابینه به رهبر جمهوری اسلامی به مشهد سفر کرده است.
مطهری همچنین گفت که در دولت یازدهم در«معامله» تعدادی از نمایندگان با آقای روحانی عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور معرفی شد تادر ازای آن به سه وزیر پیشنهادی رای اعتماد داده شود.
وی اضافه کرد: «اگر یک وزیر کشور قوی داشتیم … در انتخابات اخیر ریاست جمهوری اجازه نمیداد که به فرارسیدن ساعت ۲۴ به سه تا چهار میلیون نفر اجازه رای ندهند. اگر وزیر کشور قوی داشتیم استانداران قوی انتخاب میکرد و حوادثی مثل حادثه شیراز یا مشهد که استانداران تسلیم فشار شدند و بر خلاف قانون عمل کردند پیش نمیآمد».
رحمانی فضلی از چهرههای نزدیک به علی لاریجانی رئیس مجلس است و گفته می شود تحت فشار او قرار است در کابینه ی جدید نیز باقی بماند.
در همین حال غلامرضا حیدری، عضو فراکسیون امید مجلس گفت که بر اساس برخی شنیدهها، آقای روحانی درباره «کلیت کابینه» با رهبر جمهوری اسلامی «هماهنگی انجام میدهد اما درباره صحت و سقم آن نمیتوان با قطعیت نظر داد». وی اضافه کرد: «اگر نمایندگان مردم در مجلس بنا به وظیفه قانونی به برخی وزرا رای مخالف دهند، توجیه و بازتاب این عمل دربرابر تایید رهبری چه خواهد بود؟»
محمود صادقی، نیز در توئیتر خود نوشت که «طبق سنت رایج» روسای جمهوری دو سه وزیر را با رهبر جمهوری اسلامی «هماهنگ میکردند» ولی حسن روحانی میگوید من همه اعضای کابینه را با او «هماهنگ میکنم».
در چنین شرایطی اعتقاد راسخ بر این است که در چارچوب نظام ولایت فقیه بهوجود آمدن تغییرهای واقعی باثبات بهنفع مردم امکانپذیر نیست، بنابراین، توهمزایی پیرامون تغییر ماهیت رژیم دیکتاتوری بر خلاف منافع جنبش مردمی است.