افزایش سالانه ۹۵هزار بیمار مبتلا به سرطان
عضو انجمن سرطان ایران در جلسه هیاتمدیره موسسه خیریه امام حسین ، مرکز حمایت از بیماران مبتلا به سرطان ساوه، گفت: «سالانه حدود ۹۵هزار بیمار جدید به شمار مبتلایان به این بیماری در ایران افزوده میشود.»
برخی متخصصان سرطان و دستاندرکاران حوزه سلامت، بر این عقیدهاند که کشور دچار «سونامی سرطان» شده است، هرچند مسئولان ارشد وزارت بهداشت میگویند چنین اتفاقی رخ نداده و آنچه از وضعیت بیماریهای سرطانی در کشور مشاهده میشود، تنها یک روند روبهافزایش است. اما نکتهای که در این بین وجود دارد، این است که سن ابتلا به سرطان در کشورمان پایین آمده و مرگهای سرطانی نیز روبهافزایش است، طوریکه سالانه بیش از ۹۰هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور شناسایی میشود و ۳۰هزار مبتلا به سرطان نیز فوت میکنند. شناسایی بیماران مبتلا به سرطان در کشورمان، یکی از دغدغههای اصلی وزارت بهداشت است. بیماران مبتلا به سرطان معمولا زمانی به پزشک مراجعه میکنند که بیماری مزمن شده و روند درمان با مشکل مواجه میشود. انجام «چکآپ» سالانه میتواند تضمینی برای تشخیص بهموقع و کنترل این بیماری کشنده باشد.
شناسایی بیش از ۲۷۰نوع سرطان در دنیا
عضو انجمن سرطان ایران گفت: سرطان یکی از ۳۳هزار بیماری شناختهشده در دنیاست. بیش از ۲۷۰نوع سرطان شناخته شده است که هر کدام درمان خاص خود را میطلبد. ناصر پارساجراحی، شیمیدرمانی و… را مهمترین راههای سنتی درمان بیماری سرطان دانست و افزود: مهمترین شیوه برای درمان سرطان بهکارگیری سیستم ایمنی بدن است. در این روش با تغذیه سالم و پرهیز از تغذیه غلط و تقویت سیستم ایمنی به جنگ با سرطان میرویم. او در ادامه با اشاره به ۱۰عامل برای مبارزه با سرطان از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: اگر تنها هفت عامل از این ۱۰عامل را رعایت کنیم ۴۰درصد آمار مبتلایان به سرطان در کشور کاهش مییابد که مهمترین آنها عدم مصرف دخانیات است. پارسا تصریح کرد: دخانیات عامل اصلی ابتلا به سرطان است و بهویژه آمار بالای مصرف قلیان در بین جوانان این آمار را بهطور چشمگیری افزایش داده است. اگر مصرف دخانیات کنار گذاشته شود، سیستم ایمنی بدن تقویت میشود و میتوان بهراحتی به جنگ با سرطان پرداخت. تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف سبزیجات و لبنیات و روشهای صحیح تغذیه صورت میگیرد تا بتوانیم با تغذیه درست به مبارزه با سرطان و بیماری دیگری مانند دیابت که دو بیماری نهفته در انسان هستند، بپردازیم. در تقویت سیستم ایمنی بدن باید بهگونهای بدن را مقاوم کرد که گلبولهای سفید بتوانند هر سلول سرطانی که به وجود آمده است را نابود کنند. او در ادامه گفت: باید بهگونهای در حوزه درمان بیماری سرطان عمل کرد که بیماران مبتلا به سرطان درد و رنجی جز رنج بیماری نداشته باشند و استرسهای ناشی از هزینههای درمان، درد و رنج بیماران را افزایش ندهند. اینجاست که نقش مراکز حمایتی و موسسات خیریه نظیر موسسه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان در ساوه بیشتر احساس میشود که با خدماتدهی به بیماران موجب کاهش درد و رنج آنان میشوند. پارسا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰درصد بیماران مبتلا به سرطان، درمان میشوند و ۵۰درصد مابقی نیز به یک فرایند ۱۰ساله برای درمان نیاز دارند، افزود: انتظار میرود با پیشرفت علم پزشکی تا دهه آینده بیش از ۸۰درصد بیماران مبتلا به سرطان، درمان شوند. او گفت: در گذشته تنها ۱۰درصد بیماران مبتلا به سرطان، درمان میشدند و ۹۰درصد بیماران فوت میکردند، اما در حال حاضر ۵۰درصد بیماران درمان میشوند و علت آن اولا تشخیص زودرس با آزمایشات مختلف و ثانیا افزایش آگاهیهای مردم نسبت به گذشته در مورد بیماری سرطان، بهروز شدن اطلاعات مردم با فعالیت در شبکههای مجازی و اینترنت و نیز پیشرفتهای قابلتوجه علوم پزشکی است. پارسا با تاکید بر اینکه ۸۰درصد بیماران مبتلا به سرطان بالای ۶۰سال سن دارند، افزود: یکی از دلایل مرگومیرهای افراد مبتلا به سرطان با سن کمتر در گذشته، نبود واکسن است که مرگهای زودرس را رقم میزد، ولی امروزه اینطور نیست. در آنروزها سطح بهداشت مردم پایین بود و عامل انتقال عفونت و نهایتا آمار بالای بیماری سرطان در جامعه وجود داشت.