چراغ سبز زنگنه به نیروهای مسلح
بیژن زنگنه: این بزرگان بازار پتروشیمی باید بر اساس قانون تنها ۴٠ درصد از سهم بازار را در دست داشته باشند؛ سهمی که البته بر اساس قانون اولیه ٢٠ درصد بود و با رایزنیها تا ۴٠ درصد پذیرفته شد. با این حال این سهم اکنون بین ۶٠ تا ٧٠ درصد است که انحصار در بازار را هشدار میدهد. انحصاری که تأیید میکند این بخش عمومی، قدرت بالایی دارد و حرف دولت را هم نمیخواند.
وزیر نفت دیروز از حضور نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی در صنعت پتروشیمی استقبال کرد، اما درعینحال برای آنها شرطوشروط گذاشت. شرط، روشن است. قرار نیست حضورشان از وزن مشخصی بیشتر باشد. بیژن زنگنه این را البته به واسطه حضور پررنگ این دو بخش در صنعت پتروشیمی گفته است. به گواه آمار، اکنون بزرگترین سهامداران در عرصه صنعت پتروشیمی، صندوقهای بازنشستگی نیروهای مسلح، بازنشستگی کشوری، صنعت نفت و در عین حال تاپیکو به نمایندگی از شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی) و صندوق سرمایهگذاری بانک ملی هستند. این بزرگان بازار پتروشیمی باید بر اساس قانون تنها ۴٠ درصد از سهم بازار را در دست داشته باشند؛ سهمی که البته بر اساس قانون اولیه ٢٠ درصد بود و با رایزنیها تا ۴٠ درصد پذیرفته شد. با این حال این سهم اکنون بین ۶٠ تا ٧٠ درصد است که انحصار در بازار را هشدار میدهد. انحصاری که تأیید میکند این بخش عمومی، قدرت بالایی دارد و حرف دولت را هم نمیخواند. در عین حال، سهم دولت از صنعت پتروشیمی نباید بیش از ٢٠ درصد باشد که همین میزان در هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس تجمیع شده. با این وصف سهم بخش خصوصی که بنا بر قانون باید تا ۴٠ درصد باشد، به حدود ٢٠ درصد میرسد. بیژن نامدارزنگنه که حالا به محک مجلس گذاشته شده تا رأی اعتماد آنها را به دست آورد، با حضور در کمیسیون صنایع و معادن گفته: «از ورود نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی به صنعت پتروشیمی استقبال میکنم اما باید این حضور وزن مشخصی داشته باشد».این استقبال از ورود این دو بخش بهعنوان بزرگان صنعت پتروشیمی، خوان ۵۵میلیارددلاری را برای آنها نوید میدهد، چراکه به گفته مرضیه شاهدائی، معاون وزیر نفت، این صنعت تا ١٠ سال آینده نیازمند ۵۵ میلیارد دلار سرمایه است و تا پنج سال آینده برای تکمیل طرحهای نیمهکاره باید ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری کنیم.
به گزارش شرق، وزیر پیشنهادی وزارت نفت با بیان اینکه ما راضی هستیم دانشگاه نفت به وزارت علوم واگذار شود و این کار به نفع دانشگاه و دانشجو است، تصریح کرد: با کارمند دولت نمیتوان خلاقیت ایجاد کرد؛ فردی که خلاقیت ایجاد میکند، دانشجو است، از پژوهشگاههای دولتی خروجی دریافت نمیشود. وی با اشاره به اینکه با تمام اختلافنظرهایی که با آقای احمدینژاد داشتم و دارم، سه نفر از معاونان و نزدیکترین فرد به آقای میرکاظمی را در وزارت نفت به کار گرفتم، افزود: اگر یک نفر من را قبول داشت و با سیاستهای دولت همفکر بود، میتواند در وزارت نفت کار کند.