دو هفته بعد ازافزایش بودجه میلیاردی برای سپاه قدس
ساختار اقتصادی ایران همچنان عمدتا به در آمدهای نفتی وابسته است، و نوسان قیمت نفت و کاهش شدید آن در مقاطع گوناگون، بویژه در سال اخیر،محاسبات بودجه ای رژیم را دچار مشکلات لاینحل کرده است. صدای آمریکا نوشت: «با کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی احتمال افزایش کسری بودجه ایران در سال ۹۶ افزایش یافته است». این در حالیست که سهم سپاه پاسداران از بودجه سال آینده بیش از هفت هزار میلیارد تومان بیشتر از بودجه ۹۵ است. بودجه نهادهای نظامی در دولت یازدهم بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است…
به گزارش خبرگزاری مهر محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه ایران روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت ممکن است بودجه ایران دچار کسری ۳۸ هزار میلیارد تومانی شود.
دولت حسن روحانی در حالی خبر از کسری بودجه احتمالی می دهد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مرداد ماه امسال برای مقابله با آنچه تحریمهای تازه آمریکا علیه ایران نامیدند، دو هزار میلیارد تومان بودجه نیروی قدس سپاه پاسداران و برنامه موشکی و هسته ای این کشور اضافه کردند.
بودجه امسال ۳۴۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده اما به گفته نوبخت، با کاهش قیمت نفت ممکن است تنها ۳۰۹ هزار میلیارد تومان از این میزان تحقق پیدا کند.
قیمت نفت در بودجه کشور به ازا هر بشکه ۵۰ دلار در نظر گرفته شده. در حال حاضر قیمت نفت ایران در بازارهای جهانی حدود ۴۷ دلار است.
چنانچه کاهش قیمت نفت ادامه یابد، نرخ رشد اقتصادی کشور نیز که تا حد زیادی وابسته به درآمدهای نفتی است کاهش می یابد.
سوء مدیریت در نحوه هزینه های جاری و عمرانی در ایران از جمله دلایلی است که باعث می شود اقتصاد ایران از کسری بودجه سالانه آسیب ببیند. مسئولان حکومتی بیش از هر چیزی منافع دولت و جیب خود را مد نظر قرار دادهاند و به خاطر حمایت از جنگهای ویران کننده منطقهای که خزانه کشور را به باد داده و سیاستهای نادرست آنها، تحریمها رفاه و معیشت مردم را به پایینترین سطح خود رسانده است.
آمریکا و کشورهای غربی به برنامه موشکی ایران معترض هستند. آنها می گویند براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از توافق هسته ای تصویب شد، ایران اجازه آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی را ندارد. با این حال، ایران می گوید این آزمایش ها جنبه دفاعی دارد.
با اینکه بعد از توافق هسته ای، تحریم های مربوط به آن برداشته شده، اما هنوز کوچکترین بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور بوجود نیامده است.در مسیر اعمال چنین سیاست هایی است که آقای حسین راغفر طی مقالهای در روزنامهی آرمان به بیماری اقتصاد ایران اشاره کرده و نبودامکان تغییر در آن را بیان می کند. اومینویسد: “قبل از اعمال تحریمها، ایران با مشکلات ساختاری جدی در عرصهی اقتصادی دست به گریبان بود که هیچ ارتباطی با مسألهی تحریمها نداشتند، لذا لغو تحریمها نمیتواند تأثیر چندانی بر اوضاع اقتصادی ایران داشته باشد.
این سخنان نامبرده در حالیست که برخی از مقامات رژیم و در رأس همگی آنان حسن روحانی همواره مشغول شانتاژ و ارائهی اطلاعات نادرست دربارهی مسائل گوناگون مربوط به اوضاع ایران هستند.